|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moje kłaki...
Mam problem z puszącymi się włosami, zakładam ten wątek, bo już nie wiem co z nimi robić...
Zacznę od tego, że włosy myję codziennie lub prawie codziennie, używam różnych szamponów: - Timotei "moc i blask", - Timotei "złociste refleksy", - Joanna nawilżająco-regenerujący Z ekstraktem z miodu i proteinami mlecznymi, - Dove granatowy. Po każdym myciu używam odżywki, ostatnio Alterry z granatem lub maski jajeczko-odżywczej Joanny. Dodatkowo na końcówki nakładam balsam nawilżająco-regenerujący z ekstraktem z miodu i proteinami mlecznymi. Co jakiś czas stosuję na noc oliwkę Hipp. Niestety po wysuszeniu moje włosy są strasznie spuszone i nie daję rady bez prostownicy (naturalnie mam falowane włosy). Kiedy je wyprostuję są błyszczące i gładkie, ale to nie jest sposób, ponieważ zdaję sobie sprawę, że prostownica niszczy i wysusza włosy przez co pewnie puszą się jeszcze bardziej... Nie ma opcji, żebym dała włosom wyschnąć bez użycia suszarki, ponieważ myję je rano i zwyczajnie nie mam na to czasu. Czasami umyję je wieczorem i idę spać z mokrymi, wtedy rano są gładkie, nie spuszone, ale powykręcane, w dodatku przyklapnięte. Może któraś z Was miała podobny problem i sobie z nim jakoś poradziła? Bo nie wiem co robić i kończy się na tym, że prostuję codziennie, a włosy są w coraz gorszym stanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje kłaki...
Prawdopodobnie masz kręcone/falowane włosy, tylko o nie nie dbasz jak trzeba. Wątek dla zakreconych sobie przejrzyj.
#3 |
Zakorzenienie
|
Pani wyżej ma rację. Poza tym drogeryjne SLS-y czy przeproteinowanie włosów na puszenie się Ci nie pomoże, wręcz przeciwnie. Jak masz złą pielęgnację, mogą ew. wyglądać jeszcze bardziej jak siano.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To co mam zrobić? Może polecicie jakiś konkretny szampon, odżywkę?
Włosy falują mi się od połowy w dół. Nie są ładnie kręcone od nasady, raczej proste, trochę przyklapnięte, a im dalej tym bardziej falowane, kiepsko to wygląda, wg mnie jak pudel. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Teraz tak myślisz, ale jak zastosujesz pielęgnację dla kręconowłosych, to możliwe że twoje włosy odżyją i będą ładnie pofalowane/kręcone. Wejdź na wątek dla zakręconych bo za dużo opowiadani,a a tam wszystko jest.
#6 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, na Twoim miejscu też bym zaczęła od przejrzenia tego wątku. Tam jest naprawdę niezłe kompendium wiedzy.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No to ja jeszcze dodam, że trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość, włosy muszą nauczyć się skrętu
![]() ![]()
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi. Tylko, że ja nie chcę mieć loków. Uważam, że lepiej jest mi w prostych włosach, dlatego wolałabym, żeby tak się nie puszyły, a wtedy wystarczyłoby lekkie podsuszenie na szczotce i byłoby ok...
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Z naturą nie wygrasz. A katowaniem prostownicą zmarnujesz włosy.
#10 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. A fale są naprawdę śliczne jak już się wyrobią. Też kiedyś myślałam tak jak Ty.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Zapraszam na podforum Kręconowłosych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.