|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry krem?
Hej
Możecie mi polecić jakiś krem do twarzy (do 20-25 zł), do cery tłustej, który ją jednocześnie lekko zmatuje i nie wysuszy? Mam cerę z niedoskonałościami (jest dość niezanieczyszczona - wągry, zaskórniki, czasem jakieś gule). Większość kremów, które używałam powodowały błyszczenie, albo odwrotnie - zbyt mocne wysuszenie. Dobrze by było jeszcze gdyby po nałożeniu tego kremiku dobrze rozprowadzało się pokład, żeby się nie ważył
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dobry krem?
Ze swojej strony mogę polecić ten krem:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-na-dzien.html Widzę ze tu na KWC ma średnią opinię, ale u mnie sprawdza się idealnie - całkiem porządnie matuje (a mam problem ze świeceniem się), dobrze się rozprowadza, nie ma tłustej konsytencji, ławto się wchłania i jak dla mnie, przyjemnie pachnie i jest całkiem tani ![]() Nie wiem czy u Ciebie tez się sprawdzi, bo dobór kremu to kwestia indywidualna, w każdym razie mi ten produkt odpowiada ![]() Mam cerę mieszaną, świecącą w strefie T.
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
albo ten,
kupiłam go parę dni temu, mam skórę bardzo problemową . I jestem w szoku. Rewelacja. Mam skórę mieszaną, alergiczną z tendencją do świecenia. Krem może nie pachnie oszałamiająco, ale super nawilża i nie powoduje świecenia. Przynajmniej u mnie. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-brzozowy.html |
|
|
|
|
#4 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A_Nulek Gdzie dostanę ten kremik brzozowy? Zaintrygował mnie! |
||
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja kupiłam na allegro, ale na stronie sylveco jest lista punktow gdzie mozna kupic takze
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Post Dark01 w wątku o walce z trądzikiem:
Sylveco-Lekki krem brzozowy,Lekki krem nagietkowy<ale brzozowy lepszy><strona producenta,sklep Helfy> Fitomed-Tradycyjny krem nawilżający,strona producenta,allegro> APIS-Krem nawilżający z mlekiem i miodem,krem zurawinowy,krem z serii Optima20+(w ogóle Apis ma bardzo dobre składy bez parafiny i trójglicerydów !!!)z serii gabinetowej są fajne sera i krem dotleniający.<strona producenta,allegro> BEPANTHEN-KREM w tubce<apteka> Biodermic-krem oliwkowy na noc/na dzień,strona producenta> ORIENTANA-kremo -galaretki zwłaszcza z algami i aloesowa,do rozjasniania przebarwien papajowa. Neobio-Krem z bawełną<sklep Helfy> ROC-Krem z antyoksydantami,i zwykły nawilżający<Allegro> Kremy i sera rosyjskie,np.Babuszki Agafii,oraz Baikal Herbals. a nawet Ziaja SOPOT-ten lekki kremik w błekitnym opakowaniu..mozna spróbować ostrożnie. Osobiście uważam,że najlepiej zaczac od Apisa,bo nie dość,że fajnie działa to jest tani. Osobiście uwielbiam z Apisa ten Żurawinowy I jeszcze świetny jest Arbuzowy. Nie zapycha, nawilża. Kremy matujące nie są dobrym wyjściem. Lepiej dobrać odpowiedni puder
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.