Dobry krem? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 16:56   #1
roxana222
Zakorzenienie

Smile

Dobry krem?

Hej
Możecie mi polecić jakiś krem do twarzy (do 20-25 zł), do cery tłustej, który ją jednocześnie lekko zmatuje i nie wysuszy? Mam cerę z niedoskonałościami (jest dość niezanieczyszczona - wągry, zaskórniki, czasem jakieś gule). Większość kremów, które używałam powodowały błyszczenie, albo odwrotnie - zbyt mocne wysuszenie. Dobrze by było jeszcze gdyby po nałożeniu tego kremiku dobrze rozprowadzało się pokład, żeby się nie ważył
roxana222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 17:07   #2
Catacomb_Kitten
Rozeznanie

Dot.: Dobry krem?

Ze swojej strony mogę polecić ten krem:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-na-dzien.html

Widzę ze tu na KWC ma średnią opinię, ale u mnie sprawdza się idealnie - całkiem porządnie matuje (a mam problem ze świeceniem się), dobrze się rozprowadza, nie ma tłustej konsytencji, ławto się wchłania i jak dla mnie, przyjemnie pachnie i jest całkiem tani
Nie wiem czy u Ciebie tez się sprawdzi, bo dobór kremu to kwestia indywidualna, w każdym razie mi ten produkt odpowiada
Mam cerę mieszaną, świecącą w strefie T.
Stary 2013-06-06, 17:40   #3
A_Nulek
Raczkowanie

albo ten,
kupiłam go parę dni temu, mam skórę bardzo problemową . I jestem w szoku. Rewelacja.

Mam skórę mieszaną, alergiczną z tendencją do świecenia. Krem może nie pachnie oszałamiająco, ale super nawilża i nie powoduje świecenia. Przynajmniej u mnie.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-brzozowy.html
A_Nulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 17:53   #4
roxana222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catacomb_Kitten Pokaż wiadomość
Ze swojej strony mogę polecić ten krem:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-na-dzien.html

Widzę ze tu na KWC ma średnią opinię, ale u mnie sprawdza się idealnie - całkiem porządnie matuje (a mam problem ze świeceniem się), dobrze się rozprowadza, nie ma tłustej konsytencji, ławto się wchłania i jak dla mnie, przyjemnie pachnie i jest całkiem tani
Nie wiem czy u Ciebie tez się sprawdzi, bo dobór kremu to kwestia indywidualna, w każdym razie mi ten produkt odpowiada
Mam cerę mieszaną, świecącą w strefie T.
Cytat:
Napisane przez A_Nulek Pokaż wiadomość
albo ten,
kupiłam go parę dni temu, mam skórę bardzo problemową . I jestem w szoku. Rewelacja.

Mam skórę mieszaną, alergiczną z tendencją do świecenia. Krem może nie pachnie oszałamiająco, ale super nawilża i nie powoduje świecenia. Przynajmniej u mnie.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-brzozowy.html
Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny!

A_Nulek Gdzie dostanę ten kremik brzozowy? Zaintrygował mnie!
roxana222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 08:13   #5
A_Nulek
Raczkowanie

ja kupiłam na allegro, ale na stronie sylveco jest lista punktow gdzie mozna kupic takze
A_Nulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 01:11   #6
GossipBoy
Raczkowanie

Post Dark01 w wątku o walce z trądzikiem:
Sylveco-Lekki krem brzozowy,Lekki krem nagietkowy<ale brzozowy lepszy><strona producenta,sklep Helfy>
Fitomed-Tradycyjny krem nawilżający,strona producenta,allegro>
APIS-Krem nawilżający z mlekiem i miodem,krem zurawinowy,krem z serii Optima20+(w ogóle Apis ma bardzo dobre składy bez parafiny i trójglicerydów !!!)z serii gabinetowej są fajne sera i krem dotleniający.<strona producenta,allegro>
BEPANTHEN-KREM w tubce<apteka>
Biodermic-krem oliwkowy na noc/na dzień,strona producenta>
ORIENTANA-kremo -galaretki zwłaszcza z algami i aloesowa,do rozjasniania przebarwien papajowa.
Neobio-Krem z bawełną<sklep Helfy>
ROC-Krem z antyoksydantami,i zwykły nawilżający<Allegro>
Kremy i sera rosyjskie,np.Babuszki Agafii,oraz Baikal Herbals.
a nawet Ziaja SOPOT-ten lekki kremik w błekitnym opakowaniu..mozna spróbować ostrożnie.
Osobiście uważam,że najlepiej zaczac od Apisa,bo nie dość,że fajnie działa to jest tani.

Osobiście uwielbiam z Apisa ten Żurawinowy I jeszcze świetny jest Arbuzowy. Nie zapycha, nawilża. Kremy matujące nie są dobrym wyjściem. Lepiej dobrać odpowiedni puder
GossipBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości