|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Aby figurę mieć patyka, potrzebna dobra gimnastyka :) jesienne dbanie o sylwetkęhej Dziewczyny ![]() zakładam nowy wątek, kolejny dotyczący odchudzania, a raczej zdrowego racjonalnego żywienia i ćwiczenia NIE CHCEMY: mam nadzieję, że znajdą się chętne kobitki (albo i panowie), którzy dołączą do mnie i razem się wspierając przezwyciężymy jesienne lenistwo, ruszymy swoje "szafy trzydrzwiowe" i schudniemy 1. głodzenia się, stosowania diet poniżej 1000kcal 2. szaleńczego zamęczania się ćwiczeniami 3. diet jednoskładnikowych przez dłuższy czas 4. jedzenia SŁODYCZY!! 5. a także: fastfoodów, chipsów, gazowanych napojów i innych świństw... CHCEMY: 1. zdrowo schudnąć 2. ślicznie wyglądać 3. zdrowo się odżywiać 4. pić dużo wody i herbatek 5. dużo się ruszać 6. poprawić wygląd naszej skóry 7. poplotkować i miło spędzić czas ![]() Mam nadzieję, że znajdą się dziewczyny, które dołączą do mnie i razem powalczymy o wymarzoną sylwetkę ![]() Ja nazywam się Dagmara, już za kilka dni zaczynam pierwszy rok studiów, uwielbiam czytać, oglądać seriale, filmy, chodzić, jeść dobre rzeczy i podróżować mam 165cm wzrostu, ważyłam 67kg, schudłam do 62kg, ale zaprzepaściłam to i ważę 65kg. Marzę, aby ważyć 55kg, ale 5 z przodu będzie już dla mnie ogromnym sukcesem
Edytowane przez aza3994 Czas edycji: 2013-09-28 o 14:06 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aby figurę mieć patyka, potrzebna dobra gimnastyka :) jesienne dbanie o sylwetk
hej
ja się chętnie dołączę, bo przyda mi się dodatkowa motywacja, bo coś kiepsko z tym u mnie ostatnio
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aby figurę mieć patyka, potrzebna dobra gimnastyka :) jesienne dbanie o sylwetk
Cytat:
jaka masz wage i wzrost?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
wzrost 162cm
![]() a waga to w sumie dokładnie nie wiem ostatnio jak się ważyłam to było ok 64kg i boję się wejść na wagę przez to wszystko żeby sprawdzić jak dokładnie sytuacja wygląda![]() a tak w ogóle to ja też jestem z Łodzi
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
o widze ze wagowo podobnie :d i jeszcze Lodz
a z jakiej dzielnicy? to kuruj sie i jak wydobrzejesz to dopiero wskakuj na wage i nie ma co doe zalamywac
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty?no muszę się wykurować i wziąć za siebie, bo trochę do zrzucenia mam a dodatkowa motywacja, że ślub za 2lata to trzeba się do tego czasu ogarnąć
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
hej laseczki
widzę, że macie dobry pomysł na jesienną aurę. Ja właśnie też postanowiłam przez ten jesienno/zimowy okres zadbać o siebie dlatego chętnie do was dołączę .Mam 26 lat i 2 dzieci - 6 latka i 19 miesięczną córeczkę. Ogólnie nie mam jakiejś wielkiej nadwagi, ale bardziej chodzi mi o ujędrnienie i wymodelowanie ciał, bo napięcie mięśni po ciąży (szczególnie tu o brzuchu mówię) to nie zachwyca. Więc mam 163cm wzrostu i ważę ok 60kg, noszę rozmiar przeważnie 38. Moim celem jest aby do wiosny nosić spokojnie rozmiar 36... a wymarzona waga to 53kg . Od 3 tygodni ćwiczę codziennie oprócz weekendów z Ewą Chodakowską program SKALPEL, od tygodnia odstawiłam białe pieczywo, słodycze, smażone, ziemniaki, cukier zamieniłam na słodzik, produkty mleczne tylko odtłuszczone no i przede wszystkim dużo wody i ćwiczenia no i myślę, że jakoś uda mi się cel osiągnąć bo motywację mam wielką. Wspieram się w walce z kg z koleżankami na FB, ale dla jeszcze większej motywacji i wsparcia chętnie dołączę też do Was ![]() Pozdrawiam!
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
hej Marta
to widzę, że wszystkie mamy podobne problemy ![]() ja teraz mam powolne odstawianie złych rzeczy, a od poniedziałku biorę się już na całego, bo w niedzielę mama ma jeszcze urodziny, więc pewnie torcik wpadnie i inne pyszności :P Ja jestem z Radogoszcza, więc druga strona Łodzi. uuu ślub ale masz jeszcze dużo czasu
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Chętnie się przyłączę
Czekałam na jakiś nowy wątek, bo mój zdechł Dla otuchy dodam, że wszystkie dziewuszki pochudły, więc niektórym juz ochudzanie nie było potrzebne Ja bym chciała trochę jednak dołożyć (2-4 kg mnie satysfakcjonuje) w bliżej nieokreślonym czasie. Plus kopa w tyłek, żebym zaczęła znowu ćwiczyć bo się rozleniwiłam we wrześniu.... |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
MartuNiunia87, CoffeeMonster witajcie
![]() aza3994 no to faktycznie, drugi koniec Łodzi dla mnie to praktycznie koniec świata, nie znam kompletnie tych rejonówja tak porządnie wezmę się za siebie jak wyzdrowieje, bo teraz i tak nie mam siły na ćwiczenia ale z jedzeniem staram się pilnować
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej CoffeeMonster jakie są ogólnie Wasze plany i zamiary?ja mam zamiar w niedzielę rano dokładnie sie zważyć i wymierzyć i robić to co tydzień (pewnie na wagę będę wchodziła częśćiej, ale to akurat zawsze mnie motywuje :P) mam zamiar wyrzucić białe pieczywo, ziemniaki, makarony, itp... zamiast tego porządna kasza, ciemny ryż. Mięsko - przede wszystkim drób, wołowinka. Jeść więcej ryb. Nie smażyć- gotować/ na parze/ w piekarniku. Dużo warzywek i 1 owoc dziennie. Pić sporo. I ruchu, ruchu, ruchu
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
hej słonka
![]() Aza kochana chętnnie bym się dołączyła bo mój wątek ledwo się kolebie-ale...zero słodyczy to mnie przerasta... fast foody jem baardzo rzadko, a z gazowanych napojów to raz w roku cola, częściej piwo-ok 2 na miesiąc....ale nie wiem czy dam radę ze słodyczami...mogę nie jeść batonów cukierków itp, ale ciasto ze 2 razy w miesiącu robię...mąż uwielbia, a ja też nie odmówię jak jest blaszka... więc się chyba nie nadaję do was... widzę że dalej walczysz no ja też
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje plany i zamiary to więcej ćwiczyć, bo mam takiego lenia, że hej! Tzn chciałabym wrócić do regularnego biegania, min. 3x tydzień, plus ćwiczenia na uda i pośladki, może brzuch do tego.
Generalnie od stycznia tamtego roku ograniczyłam słodycze, nie piję słodkich napoi, nie smażę na oleju (oliwa jest ok), nie używam panierki, mięso częściej piekę, jem więcej warzyw, w miarę możlwości ciemny makaron i ryż (jeśli już biały to mniejsza porcja), nie słodzę herbaty i kawy, tylko ciemne pieczywo i razowa mąka, staram się jeść nieprzetworzone i unikać jedzenia na mieście. Z drugiej strony używam śmietany i nie zauważyłam, żeby mi przeszkadzała w odchudzaniu Oczywiście w rozsądnych ilościach.Próbowałam, ale nie lubię owsianki. Za to poubiłam jogurty naturalne z owocami (obecnie wolę od kupnych). Mam problem z piciem odpowiedniej ilości wody..za to przeginam z kawą
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie wręcz wskazane czasem zjeść coś nie do końca zdrowego jak ma się ochotę, bo i tak wcześniej czy później się pęknie a lepiej wcześniej jak będzie się w stanie ograniczyć jeszcze ilość, bo potem to już całkiem można poszalećco do moich zamiarów to tak. Planuję zacząć znów jeść owsiankę na śniadania. Generalnie 4-5posiłków dziennie, małe i zdrowe. Ograniczyć alkohol, fast foody, słodycze itd. No i regularne ćwiczenia, minimum 3razy w tyg, w miarę możliwości więcej ![]() i w sumie tyle, jakiegoś mega rygoru nie zamierzam sobie narzucać, bo to się nie sprawdza u mnie
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie gadał, tylko dołączaj do nas! ciasto, a zwłaszcza domowe to chyba najmniejszy słodyczowy grzech :P ja po prostu muszę zrobić sobie taki miesiąc detoksu, udowodnić sobie, ze potrafię żyć bez słodyczy, bo ostatnio to nie ma dnia bez czegoś słodkiego...
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie się przez Was teraz chce ciasta
Może zrobię taką szarlotkę sypaną na razowej mące wieczorem Póki co się zapchałam po obiedzie (filet kurczaka z piekarnika na ryżu z warzywami) grepfrutem i nie mogę się ruszyć Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-09-27 o 16:03 |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, można się przyłączyć?
Szukam wsparcia w racjonalizacji mojej diety. Nie chcę chudnąć (ważę 62kg przy 182cm) ale chciałabym wyrzeźbić i wymodelować ciało. Do tego, jak wiadomo, trzeba ćwiczeń i ruchu. Ja ćwiczę bo lubię. To dla mnie sposób na rozładowanie stresu i odpoczynek. Uprawiam fitness, pilates, biegam długie dystanse, jeżdżę na rowerze, pływam. Nie uprawiam klasycznie siłowego treningu choć to najefektywniejsze w rzeźbieniu ciała z przyczyn medycznych. Ćwiczenia wytrzymałościowe też jednak przynoszą świetny efekt a raczej przynosiłby gdyby nie...dieta. Szukam wsparcia w racjonalnym odżywianiu. W moim wypadku słowem kluczem jest zbilansowanie. Nie jadam fast foodów, białej mąki, słonych przekąsek, nie lubię słodyczy, jadam zdrowo ale bezmięsnie (wegetarianka od wielu, wielu lat). To sprawia, że mam problemy w podaży białka, nadrabiam węglowodanami. Uwielbiam nabiał i owoce, potrafię zjeść kilogram jabłek na raz a potem jeszcze kolejne owoce na inne posiłki. Nie jestem w stanie nad tym zapanować, serio. Przynajmniej nie sama. Niby to nie problem bo przecież owoce to witaminy a nabiał samo zdrowie. Zgoda, ale moje odbicie w lustrze mówi mi że mogłabym wyglądać lepiej. Gdybym tylko zapanowała nad apetytem. Pozdrowienia od kolejnej łodzianki.
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
CoffeeMonster właśnie pochłonęłam kawałek ciasta korzennego, więc nic mi nie mów o apetycie :P
Trzy_Ryby hmm... jesteś szczupła, sporo się ruszasz ile jesz mniej więcej kalorii dziennie? może swoje zapotrzebowanie uzupełniasz nieodpowiednimi składnikami i dlatego Twoje ciało nie jest idealne? Podaj swój przykładowy jadłospis PS Łodzianki, łączmy się
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
W tym właśnie problem, że moje zapotrzebowanie pokrywam nieracjonalnie. Za dużo węgli za mało białka. Najoczywistszym żródłem białka jest mięso, którego, z przyczyn etycznych nie jadam i jadać nie będę. Ilość kalorii nie jest natomiast problemem, kolokwialnie mówiąc jem jak chłop, około 2800 kalorii dziennie.
Jadłospis z wczoraj: śniadanie- owsianka na mleku z ziarnami lnu i czarnego sezamu, z malinami i łyżką whey'a. II śniadanie- pół litra maślanki obiad- krem z cukinii naleśniki na mące razowej ze szpinakiem i fetą podwieczorek- jabłka i winogrona, w ogromnych ilościach kolacja- whey na mleku
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Co dziewczyny polecacie na zdrową kolacje? Zawsze mam z tym problem, żeby nie jeść ciągle tego samego...
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
jak zapraszacie to do was z chęcią dołączę jestem na innym wątku już, ale chyba potrzebuję trochę świeżości bo zaniedbałam się ciut![]() coffe monster-polecam rybkę jakąś upieczoną ja dziś jadłam z biedry w sosie brokułowym fajna promocja jest![]() jutro napiszę więcej bo dziś jestem zjechana i ide zaraz spać ![]() buźka
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki
![]() mogę się przyłączyć? Może coś o sobie powiem przy okazji: Laura studentka 2 roku kosmetologii przy wzroście 172 cm i chcę schudnąć zdrowo i dużo, bo min 15 kg przez weekend zamierzam przysiąść, rozpisać dietę i przygotować się. Od poniedziałku zacząć i zakupić karnet open na siłownię
|
|
|
|
|
#23 | ||
|
Zakorzenienie
|
Łodzianki górą![]() Cytat:
![]() mięso jakieś, ryby, serki wiejskie, biały ser, jajka itd albo sałatki![]() choć ja szczerze dawniej jadłam zawsze jakieś kanapki na kolację co niby jest takie złe na diecie, a mimo to chudłam także wg mnie co byś nie jadła, byle nie jakaś mega porcja, zdrowo i o rozsądnej godz to będzie okCytat:
|
||
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
ok dzisiaj trochę więcej
![]() mam na imię Agnieszka,28 lat, 165 cm wzrostu i jakieś 65,64 kg...od miesiąca się nie ważę żeby się nie załamywać mężata od 4 lat, dzieci brak(nie licząc naszego kundelka) a mieszkam w mieście które graniczy z czechami i niemcami...dietuje od wyjścia za mąż(wiecie wspólne obiadki i dogadzanie mężowi nie wyszło mi na dobrą figurę )...raz bardziej raz mniej...moja stała waga to 64 kg...jak się nie pilnuję to 65 jak się biorę za siebie to 63...chciałabym ważyć 60 kg...wystarczy mi tyle..ale baaardzo ciężko mi zrzucić cokolwiek nawet jak się staram...lubię gotować, jeść i się gościć...jestem leniwą dupką jeśli chodzi o ćwiczenia chociaż mam rowerek, stepper, twister, hula hop i skakankę...na lato miałam schudnąć ale wyszło jak zawsze więc potrzebuję kopa żeby zimą nie zmienić się w wieloryba moją zmorą jest brzuch który zawsze najbardziej widać, uda które się zaczęły stykać i celulit który jak tylko nie ćwiczę wyłazi... i w zasadzie reszta mi pasuje...nie jestem wymagająca![]() mam duuuży cholesterol na który biorę tablety więc w zmieniłam trochę sposób jedzenia-nie jem tłustego, smażonego,jeśli już muszę podsmażyć coś to na małej ilości oliwy z oliwek,tłuste mięso odkrajam, nie piję gazowanych ani słodkich napoi, ograniczam sosy, zamiast śmietany jogurt,nie piję kawy, jajek mało,podrobów wogóle, ziemniaki rzadko,pieczywa staram się mało lub ciemne..jem zawsze jakieś warzywo,owoc,białko..najg orsze jest słodkie, konkretne obiadki(zupką się nie najadam) i to że żre tyle co mój chłop...wstyd ![]() dobra więc od dziś startuje z wami (pomijam że idę w gości wieczorem i szykuje się ciasto i winko:P-obiecuję być grzeczna![]() Lora-a ciebie też pamiętam z jakiegoś wątku na którym razem byłyśmy ![]()
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kolację ja lubię rózne sałateczki np. tuńczyk z puszki, sałata, ogórek, ogórek kiszony, kiełki. No i inne kombinacje z serem białym, rybką jakąś, kurczaczkiem. Czasem jem serek wiejski, ale często po prostu kanapkę 1 lub 2. Niby nie powinno się, ale ja jem kolację zawsze koło 19, jeśli zjem za mało to koło 23 robię się głodna i nie jem już nic, bo idę zaraz spać. A jak zjem jakiś kawałek chlebka to zawsze łatwiej ![]() ja wczoraj jeszcze dałam pożegnalnego czadu i wypiłam 3 desperadosy :P |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie widziałam twów wzrost i wagę
![]() 2 lata temu jak z tym cholesterolem mi wyszło to zmieniłam dietę i schudłam do 58 kg...ale potem organizm się przyzwyczaił i wróciło moje 64...ja strasznie podjadam...np. jak zjem mały obiad albo kolacje to potem aż mnie ssie żeby coś podjeść...no i się zaczyna...wrzucam jak w śmietnik...słodkie, gorzkie ,słone itp.... próbowałam jeść obiad na 2 razy...połowę z talerza o 14 i drugą o 17...w sumie nieźle było bo brzuch mi zmalał, ale na kolację za to buszowałam...nie wiem co mam robić...nawet jak miesiąc słodyczy nie jadłam i ćwiczyłam codzień to schudłam tylko kilogram który zaraz wrócił.....
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzę o wadze 58... ![]() ale na razie chcę 62 przede wszystkim :P jż przy 62 widzę dużą różnicę w wyglądzie mnie zawsze wchodzi najbardziej w brzuchol i twarz, robi mi się pełna i drugi podbródek, a to wygląda tragicznie...ja dziś na śniadanie zjadłam bułkę grahamkę z plasterkiem szynki i sałatką warzywna, a na 2 śniadanko banan i kawałek serka brie. a teraz lecę do TŻ na obiadek, nie wiem co przygotował, ale znając życie to coś kalorycznego :P |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam to samo z tym brzuchem i podbródkiem
ja zawsze ważyłam 58...ale żeby nie zmieniać ciuchów na mniejsze wystarczyłoby mi 60![]() ja dziś jajko na miękko 2 z bułką zjadłam a potem śliwkę dużą...właśnie gotuję zupkę cebulową...pierwszy raz...zobaczymy co wyjdzie... uciekam bo mój zaraz wróci z pracy a tu obiadu ni ma
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak robisz zupę cebulową? dobra? słyszałam pozytywne opinie, ale jakoś się boję chyba trochę :P |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Mozna sie jeszcze dolaczyc ?Moja waga ostatnio troche poszalala i pokazala wiecej niz bym chciala. Mam nadzieje ze wybaczycie mi brak polskich znakow w moich postach ![]() Mam 169 cm i waze 61,80 kg. Chcialabym zobaczyć dwie piątki na wadze
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

ostatnio jak się ważyłam to było ok 64kg

13.12.13 

i celulit który jak tylko nie ćwiczę wyłazi... i w zasadzie reszta mi pasuje...nie jestem wymagająca