|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciąża a łupież
Drogie Dziewczyny, problem jest poważny i spędza mi sen z powiek... Może coś mi doradzicie, bo ja jestem naprawdę załamana:-(
Zawsze miałam problemy z łupieżem - zwykle radziłam sobie z nim Nizoralem i pomagało na jakiś czas. Od jakiegoś czasu mój łupież się nasilił (pewnie z powodu zmiany miejsca zamieszkania no i wody), niestety z powodu ciąży nie mogę stosować żadnych leków, w tym Nizoralu. Pani dermatolog zaleciła mi stosowanie szamponu hyperalergicznego + takiego na podrażnioną skórę głowy. W kwestii łupieżu mam się do niej zgłosić po skończeniu karmienia... Do tego doszedł jeszcze problem z wypadaniem włosów- wychodzą garściami i jak tak dalej pójdzie będę pod koniec ciąży musiała nosić perukę :-( Próbowałam sobie pomóc naturalnymi sposobami, czyli maseczka z jajka, oleju rycynowego i cytryny oraz wcieranie oleju kokosowego ale rezultatów nie widzę. Czy któraś z Was zetknęła się z podobnym problemem i może mi coś doradzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża a łupież
Co do łupieżu nie doradzę, ale wypadanie włosów skonsultuj z ginem. Być może masz jakieś braki witamin i wystarczy dodatkowa suplementacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Niestety... a w zasadzie stety wszystkie wyniki mam w normie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Miałaś robione TSH, FT4 i FT3? Może masz niedoczynność tarczycy? Są to hormony potrzebne do rozwoju malucha więc, Twoja tarczyca może sobie nie radzić z ich produkcją, ja bym je na Twoim miejscu zbadała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Pociesze Cie ...mam ten sam problem
![]() Niestety raczej nic nie mozna w tym czasie stosowac , chociaz ja od 3-ego miesiaca uzywalam szamponu z kwasem salicylowym i olejkiem kokosowym ale to 1 x na tydzien nawet na 2 tygodnie . Mozesz sie poratowac Kozieradka , na opakowaniu pisze ze nie mozna jej stosowac w ciazy ale WEWNETRZNIE a ty zrobisz sobie wcierke , poszukaj w google jest tego mnostwo jak ja przygotowac. Za wszystko sa winne hormony wiec Kochana musisz przeczekac i zaczac dzialac po ur.malucha . Aha i karmienie moze spotegowac bardziej problem tak jak bylo ze mna po 1-ej ciąży . Teraz jestem w 2-ej i problem sie nasilił.
WEWNĘTRZNIE : - olej lniany - olej z pestek dyni - reszta dojdzie ![]() ZEWNĘTRZNIE : - olej z pestek dyni - olej musztardowy z papryczka - szampon cebulowy ![]() - i tutaj też będzie więcej ![]() == ODZYSKAĆ WŁOSISKA== ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.