![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Iść na wesele z kolegą?
Cześć. Chodzi o to, że mam chłopaka i kolega zaprosił mnie na wesele jako osobę towarzyszącą i nie wiem czy iść. Gadałam wczoraj przez telefon z chłopakiem i nie był zachwycony tą informacją. Dodam, ze mamy kawałek do siebie i nie widujemy się codziennie. No i jak mu powiedziałam, to mówił, ze nie chce abym szła, że jak jego jakaś koleżanka by zaprosiła, to by odmówił itp itd, aż w końcu się zgodził, ale czułam w tym taką złość i jakby z litości to powiedział. Co mam robić? Doradźcie plis!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Iść na wesele z kolegą?
Gdyby mój Tż nie chciał żebym szła jako osoba towarzysząca kolegi na wesele to uszanowałabym jego uczucia i bym nie poszła, bo mi samej by się nie podobało gdyby on chodził na wesela z jakąś swoją koleżanką. I tyle w temacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja bym nie poszła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ante Pante
|
Cytat:
A tak z ciekawości, co z tego, że nie widujecie się codziennie?
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nie, nie i jeszcze raz nie
![]() Kolega niech szuka innej koleżanki, która nie ma faceta ... A Ty powinnaś ze swoim facetem chodzić na wesela a nie z kolegami, o.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Też bym nie poszła.
Tak na prawdę taką decyzją możesz tylko popsuć wasze relacje. Ja bym szalała z zazdrości gdyby mój TŻ pojechał z koleżanką na wesele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kolega nie wiedział, że jesteś zajęta? w życiu nie poszłabym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Addicted of makeup.
|
Nie poszłabym... I jeszcze w dodatku, kiedy TŻ jest na nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jak ma sie chlopaka to sie na wesela z innym nie chodzi. proste.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Z przyjacielem wspolnym bym poszla ewentualnie, kolega moim nie.
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja bym nie poszła. W ogóle nawet nie przyszłoby mi do głowy żeby rozważać taką propozycję.
Pamiętam jak raz spotykałam się z jednym chłopakiem, niczego sobie nie deklarowaliśmy więc teoretycznie każde z nas mogło robić co chce. No i on poszedł w międzyczasie z jakąś koleżanką na wesele, a ja byłam tym faktem poirytowana, to co dopiero mówić gdy ludzie są w związku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Nie.W życiu
![]() co Ty byś czuła gdyby Twój chłopak poszedł z koleżanką na wesele? Chyba,że jesteście oboje w podstawówce i to taki związek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przecież nic tam nie będziesz robić, to tylko kolega
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dodam jeszcze to, że mu powiedziałam, że idzie za rok ze mną na wesela i powiedział coś takiego:
"To jest tak samo jak Ty byś wzięła jako osobę towarzyszącą kolegę zamiast chłopaka" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Moje pytanie: po co iść z tym kolegą na wesele i popsuć sobie relacje w związku?
Doskonale rozumiem Twojego faceta i wcale mu się nie dziwię, że jest niezadowolony. Sama w podobnej sytuacji reagowałabym tak samo. Jak blisko jesteś z tym kolegą? On nie ma innych wolnych koleżanek, które mógłby zaprosić? Czyje to wesele - osób, które z kolegą oboje znacie, czy tylko jego znajomych? I najważniejsze: naprawdę dobrze byś się czuła na takiej weselnej imprezie wiedząc, że Twojemu facetowi się to nie podoba i jest z tego powodu rozzłoszczony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
To jest taki kolega zwykły na cześć, co tam, itp itd. No na pewno ma i to jest wesele od jego rodziny i nie znam pary młodej. No raczej, że źle, ale chce iśc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie masz zbyt wielu argumentów za... Jedynym jest, że chcesz iść (ale czemu? potańczyć z kolegą, zjeść weselny obiad? z jakiego powodu chcesz?). A ileż masz argumentów przeciw? Całe mnóstwo: facet nie jest zadowolony, kolegi za dobrze nie znasz, na weselu będziesz wśród obcych ludzi, a para młoda to dla Ciebie nieznajomi. Na Twoim miejscu nawet nie rozważałabym, żeby iść. Czułabym się psychicznie źle, że robię coś wbrew chłopakowi po to tylko, żeby przez kilka godzin potańczyć, zjeść weselny tort i wcisnąć się w fajną kieckę. Wesele potrwa jeden wieczór, a złość i rozczarowanie Twojego faceta może potrwać zdecydowanie dłużej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Jeżeli Twojemu chłopakowi to przeszkadza to lepiej nie idź. Nie ma sensu psuć sobie atmosfery w związku przez zwykłego kolegę.
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ja bym nie poszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ze wspólnym dobrym kumplem bym poszła, ale na zasadzie: "jak nikogo nie znajdzie". W Twoim wypadku - nie rozumiem, czemu się tak uparłaś.
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
No chyba, że Autorka szuka sposobu, żeby się z chłopakiem rozstać. Wtedy pójście na wesele ze znajomym wbrew woli rzeczonego chłopaka jak najbardziej ją przybliży do kłótni i nieporozumień w związku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Czemu ma być rozczarowany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Tobą i twoją postawą chociażby. Tym, że przedkładasz ubranie fajnej kiecki i zabawę na weselu z jakimś kolesiem z którym za bardzo się nie przyjaźnisz (skoro jesteście na cześć i gadkę szmatkę) ponad to że twój facet źle się poczuje w tej sytuacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Odpowiedz mi na jedno pytanie, co ty byś zrobiła jakby koleżanka zaprosiła twojego chłopaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Czemu Ci zależy, żeby iść z niemal obcą osobą na wesele? Poza troską o uczucia TŻta, sama nie czułabym się na takiej imprezie komfortowo w takiej roli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takie jak ja to już w ogóle kosmos dla mnie. Ok, bunt partnera to jest powód, by nie jechać, bo wg mnie życzenie partnera jest ważniejsze od życzenia kolegi. Ale tak w ogólności, gdyby partner nie był tak ostro na nie, to gdybym była zaproszona, pojechałabym i swojego partnera również bym puściła, what a big deal? Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-06-24 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Poszłam i to całkiem niedawno, bo dziewczyna rzuciła mojego przyjaciela niedługo przed, więc to była wyjątkowa sytuacja.
Chłopak wiedział, ale przeżył to bardzo, a ja mam wyrzuty sumienia. Na dodatek na pewno spowodowałam, że nie polubił kumpla. Więcej tak nie zrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.