![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mamusie maluszków z Poznania- łączmy sięZapraszam na wątek wszystkie Poznańskie mamy
![]() ![]() Poznań jest dużym miastem więc na pewno i tu na forum jest niejedna mamuśka z Poznania. Zapraszam do pisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie maluszków z Poznania- łączmy się
Witam serdecznie! Może na początek kilka słów o sobie
![]() Mieszkałam w różnych częściach naszego pięknego miasta, ale obecnie, od kilku lat osiadłam na Ratajach. Dopiero stawiam kroki jako mama. Zostałam nią dosyc późno (jak twierdzi moja mama ;-) ), bo chwilkę przed 30.Była to świadoma i naprawdę dobra decyzja. Synuś właśnie skończył 5 miesięcy. Nie wiedziałam,że można tak mocno - i bezinteresownie kogoś kochac!!! Niebawem wracam do pracy ( nie korzystam z urlopu wychowawczego) i nie wiem, jak zniosę rozłąkę z moim ukochanym szkrabkiem. Ale nie martwię się tak o siebie, jak o mojego gzuba - niby ma zostawac z dziadkami, to bliskie osoby - ale czy będzie mu z nimi dobrze?? ach.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
To i ja sie przywitam - wprawdzie mieszkam w Dabrowce, ale to prawie jak Poznan.
Cos malo mamusiek tutaj! Ja mam 2 dzieci - Adas i Viki ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
witam się i ja
![]() mama 14-miesięcznego Adasia, Rataje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dziewczyny z Rataj, czy polecacie jakiegoś pediatrę? Zapisałam swojego synka do dr Skryckiej, która przyjmuje w przychodni na ul. Katowickiej.W sumie trudno mi na razie określic stosunek do niej, bo jedyne kontakty to wizyta patronażowa i kwalifikacje do szczepienia. Na pewno jest doświadczona, mam jednak nadzieję,że nie popadła w rutynę po tylu latach w zawodzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja chodzę z synkiem do http://www.znanylekarz.pl/anna-ander...ediatra/poznan byłam raptem kilka razy ale na chwilę obecną nie mam żadnych zastrzeżeń.
puddle a na jakim osiedlu mieszkasz?
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
mieszkam na tzw. Polance, więc przychodnia na Katowickiej była najbliżej. To w sumie fila Salvity na os. Lecha. Plusem jest wg mnie to,że jest, jakby to określic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Doskonale Cię rozumiem... też chcę dla synka dobrego lekarza , który ma spokojne podejście do dziecka no i nie spławia człowieka z gabinetu ...
Twój synek jest z września 2012? W sumie mieszkam niedaleko więc kiedyś można się wybrać na wspólny spacerek ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
hej hej jestem mamą niemal trzymiesięcznego synka Tymona, mieszkam na piątkowie
kiedys mieszkalam na polance mam 31 lat więc tez późno się zdecydowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja mieszkam 35 km od Poznania ale codziennie jestem w Poznaniu bo tu pracuję i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona ![]() Jestem mamą dwójki dzieci: Antek 4,5 roku - urodzony na Polnej i Ania 10 miesięcy również urodzona na Polnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja!!!
![]() Pochodzę z Lubonia, a aktualnie mieszam 45 km od Poznania, ale czuję się poznanianką, więc chętnie się przyłączę. ![]() Jestem mamą niespełna 20-miesięcznego Olusia, urodzonego w szpitalu Św.Rodziny. Ja pracuję o rzut beretem od Dąbrówki! ![]()
Edytowane przez lexi_one Czas edycji: 2013-02-18 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Hej
ale dzisiaj zasypało śniegiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
No, ja też mam nadzieję, że dotrę do domku, bo mieszkam na odludziu
![]() Najważniejsze, że sanki pójdą w ruch!!! ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja jak wczoraj wieczorkiem opuszczałam rolety, to nie było grama śniegu, a jak podniosłam je dziś rano, to byłam w lekkim szoku.
![]() Ale tak to jest, jak się nosa z domu nie wychyla. ![]() Jak spędzacie wolny czas z maluszkami? Macie jakieś sprawdzone miejsca w Poznaniu na takie wyjścia, żeby maluch był zadowolony i mama też? Ja nim gdzieś wyruszę z Olkiem, to muszę mieć plan: gdzie go mogę przewinąć/przebrać, gdzie możemy coś zjeść, żeby i on się najadł itp.,itd. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
mój synek urodził się pod koniec sierpnia. co do spacerku, to nie mam nic przeciwko- choc trudno określic mi termin,przez pewien czas będę gościła długo nie widzianą rodzinkę, a potem już wracam do pracy - i choc to oczywiście nie wyklucza spacerów, nie mam pojęcia, jak będzie wyglądał mój grafik. będę się odzywac!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kiedy chcemy iść na dłużej do galerii to problem z karmieniem... więc zakupy są niestety ekspresowe :/ nie ma czasu żeby spokojnie sobie pochodzić. Podobało mi się w ikei ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajny pokój do zabawy dla starszych dzieci, kojec dla maluszków, miejsce dla karmiącej mamy, toalety przystosowane do małych dzieci, tych korzystających już z ubikacji i tych ''zapieluszkowanych "- są przewijaki, pieluszki. Aha, tylko taka refleksja...W lokalu czasami są organizowane urodzinki, zdarzyło się kiedyś, że "na wejściu" poinformowano nas,że za godzinkę knajpka będzie zamknięta - to nam akurat nie przeszkadzało, bo nie planowaliśmy byc dłużej, tylko w sumie szkoda, by było, gdyby ktoś specjalnie jechał do centrum i pocałował klamkę. może więc lepiej wcześniej zadzwonic... ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Szpital św. Rodziny. Byłam zadowolona, zresztą wyraziłam nawet swoją opinię w wątku dotyczącym tego szpitala. ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Jest też miłe miejsce przy Pl. Wolności - Cafe Bajarka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Hej
A ja Wam powiem, że nie uczęszczałam do takich miejsc i nie uczęszczam z dzieciakami po prostu takie miejsca mnie nie przekonują ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio szukałam toalety dla matki z dzieckiem w Starym Browarze. W końcu sprzątaczka mi powiedziała na którym poziomie jest takowa, ale przewijak był taki, że miałam pewne wątpliwości czy wytrzyma ciężar mojego synka. ![]() Z kolei jak pojechaliśmy do Auchan w Swadzimiu, to w tym pomieszczeniu do przewijania było tak zimno, że chyba już w moim samochodzie by mu było cieplej... Cytat:
![]() To może jakaś wspólna kawa, jak się jakoś tak bardziej wiosennie zrobi? Cytat:
![]() Miałam na myśli miejsca, gdzie można się wyrwać razem z dziećmi i współnie spędzić czas. Kiedyś te zakupy trzeba zrobić, mój synek spędza pięć dni w tygodniu u dziadków, kiedy ja jestem w pracy, więc choć w weekend nawet podczas tych nieszczęsnych zakupów chcę być z nim i sprawić jemu i sobie jakąś frajdę przy tej okazji. Olek jeszcze nie potrafi się bawić z innymi dziećmi, ale np. bardzo lubi obserwować dzieci. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój syn ma cudne imię ![]() ![]() Ja też teraz weekendy rezerwuje tylko dla dzieci ale powiem tak jak Antek był malutki to jeździł z nami wszędzie dosłownie wszędzie tym bardziej że do 3 roku życia nie chorował. Tylko dla nas było wygodniej zrobić zakupy i np frajdą była jazda po zakupach do babci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a wiesz, że ja nawet nie miałam wybranego imienia dla dziewczynki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez w Sw Rodzinie, jestem mega zadowolona ![]() Z tego co slyszalam to wrocilas ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.