|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
spanie na podłodze a plecy:)
Przepraszam jak zły dział, ale nie wiedziałam do którego pasuje.
Czy spanie na podłodze na plecach pomaga je prostować? Chodzi o to że mam tendencję do trzymania ramion trochę za bardzo do przodu, przez co robią mi się okrągłe plecy. Da się na to jakoś zaradzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: spanie na podłodze a plecy:)
W nocy plecy zostaw w spokoju, a w ciągu dnia panuj nad swoją postawą, prostuj ją. Natomiast w domu chodź z miotłą włożoną pod łopatki. Pływanie pomaga na kręgosłup. Podobno słynne swego czasu "pajaczki" też sprawiają że łopatki są blisko siebie i nie da sie garbić. Sama mam krzywy kręgosłup i jako dziecko o niego nie dbałam to teraz mam ;/ kazali ćwiczyć to sobie olewałam. NO i oczywiście krzywe siedzenie przy biurku /przed kompem. To wszystko wpływa na kręgosłup. Poczytaj sobie o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ćwiczenia a nie spanie na podłodze...
![]() pomyśl nad tzw pajączkiem do noszenia w domu. Ew jak jesteś szczupła to kup sobie taki pół-sztywny gorset "wyszczuplający.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jaką masz twardość materaca? może w tym tkwi problem.
Jeśli będziesz spać na podłodze to nie wyśpisz się i będziesz obolała- kręgi nie zregenerują się ( różnica wzrostu w pomiarach wieczorem i rano wynosi nawet 3cm) , ciało będzie na dniu wczorajszym tak jak i organizm.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak w nocy prosta postawa może iśc na marne ?
Wzmocnij mięśnie pleców i karku ćwiczeniami, pinuj prawidłowej postawy przy siedzeniu np. przy biurku, laptopie . Prawidłowa postawa przy chodzeniu, wciągnięty brzuch, biust do przodu, głowa wysoko, łopatki ściągnięte - kij od szczotki może pomóc i książki na głowie. Odpowiednie buty i prawidlowe noszenie torebki. Odpowiedniej twardości materac też ważna sprawa dla kręgosłupa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jakby miało mi to pomóc to ja jak najbardziej sobie to wyobrażam, to nie jest aż tak wielkie poświęcenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Da się przywyknąć
![]() Mnie się dość często zdarza spać na podłodze mając pod sobą koc i poduszkę pod głową - i o dziwo potrafię się wyspać. I wcale źle się przez to nie czuję ![]() Ja bym jeszcze proponowała zmienić poduszkę. Kiedy bolała mnie szyja kupiłam sobie wyprofilowaną poduszkę i nie budzę się obolała. Nie pamiętam też kiedy ostatni raz bolały mnie plecy - a był czas, ze faktycznie się to zdarzało, bo moja praca wymaga ode mnie siedzenia po 12 i więcej godzin przed komputerem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A ja Wam powiem, że jak musiałam spać na podłodze, jak się przeprowadzałam i nie było już mebli to tak mi się świetnie spało, że wręcz nie mogłam się obudzić i zdarzyło się że na zajęcia wtedy nie poszłam
![]() Więc nie jest to wcale taka katorga ![]() _________________ Cudne podłogi to tu http://fabryka24.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.