|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ryanair-pytanie o bagaż
Dziewczyny, mam pytanie:
zakupiłam ładną zapalniczke ozdobną i chce ją podarować cioci, do której lecę samolotem niedługo. Czy w bagażu podręcznym można mieć zapalniczkę(linie ryanair)? Na stronie ryana jest napisane tylko, że nie można mieć broni palnej w kształcie zapalniczki czy jakoś tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ryanair-pytanie o bagaż
Z mojej ogolnej wiedzy w tym temacie, lecac z i do UK lub irlandii nie mozesz miec zapalniczki w bagazu podrecznym. W praktyce tez zalezy skad lecisz, w uk jakos nie specjalnie czuje sie 'przetrzepana' przez ochrone, wiec i zdazalo sie przypadkiem miec ogien w kieszeni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja tez kilka razy mialam zapalniczki w bagazu podrecznym i nie mialam nigdy problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to zależy od lotniska i od tego jakiego pochodzenia jesteś, raz(w barcelonie) mi się zdarzyło że mi ją zabrali przy bramkach.
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja jak leciałam, to chyba z 4 zapalniczki przemyciłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Często latam i nigdy nie miałam problemu. A potrafię mieć nawet z 5 zapalniczek tu i tam, bo jestem zapalniczkową kleptomanką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
moze sie orientujecie, bo czytalam teraz na stronie Ryanair, ze niemowle nie moze miec bagazu podrecznego, czyli logiczne rzecz biorąc moge dla córki (2,5r) wziac bagaz? czyli moge miec dwa podreczne?
Szczerze nie wystarczy mi miejsca w jednej torbie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.