|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-06
Wiadomości: 35
|
Ratunku!!! sos serowy blue do roladek z kurczaka
Zrobilam sos serowy blue do roladek z kurczaka. Niestety dalam cala kostke sera plesniowego. Sos jest za ostry az dostal goryczy. Probowalam to zbic smietana, jogurtem, cukrem i cytryna niestety nie dalo to efektu. Jak jeszcze moge uratowac sos nieposiadajac wiecej sera topionego ani smietany?! POMOCY
__________________
http://gotujstart.bloog.pl/ |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 553
|
Dot.: Ratunku!!!
Zrobić nowy lub podać bez sosu.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-06
Wiadomości: 35
|
Dot.: Ratunku!!!
do takiego rozwiazania to nie potrzebuje rady
__________________
http://gotujstart.bloog.pl/ |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 43 611
|
Dot.: Ratunku!!!
Jeżeli mówisz, że "aż dostał goryczy" to już raczej nic nie zrobisz, a tylko namarnujesz kolejnych składników. Czasami lepiej odpuścić. Ewentualnie szukaj w necie sposobów na uratowanie gorzkiego sosu.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-10-07 o 13:32 |
|
|
|
|
#5 |
|
Pani Mizantrop
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
|
Dot.: Ratunku!!!
Całkowicie się zgadzam, najlepiej zrobić po prostu nowy sos, metodą prób i błędów odkryjesz najlepsze proporcje.
__________________
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-10
Lokalizacja: Posen
Wiadomości: 111
|
Dot.: Ratunku!!!
Ja bym zrobiła beszamel, bardziej rzadki i dodała do niego jakąś część tego sosu serowego
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ratunku!!!
wykorzystaj czesc sosu jako podstawe do następnego: dodaj wody, trochę masla ew. maki.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-10
Wiadomości: 133
|
Dot.: Ratunku!!!
miałam to samo i niestety nie udało się uratować :C
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 28 816
|
Dot.: Ratunku!!!
a jak robilas? podgrzewalas skladniki w rondelku? nie wiem czy plesn serowa mozna poddawac wysokiej temp.
Envoyé depuis mon GT-S5839i avec Tapatalk |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-11
Wiadomości: 7 333
|
Dot.: Ratunku!!!
Moim zdaniem problem był w serze, bjakiś gorzki musiał być. Ja bym spóbowała użyć tego tworu jako bazy do nowego sosu, ale już po ptokach
__________________
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-07
Wiadomości: 180
|
Dot.: Ratunku!!!
Czasami to ser jest gorzki sam w sobie. Dlateog warto zawsze przed spróbować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.












