|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Brzydki kolor twarzy :(
Być może taki wątek już był , mimo to szukałam i nie znalazłam , mianowicie chodzi o to że moja twarz jest zaczrwieniona a nad górną wargą i koło nosa jestem biała wygląda to strasznie , mam takie czerwone policzki i skóra nad górną wargą i obok nosa , bardzo się odróżnia . widać to nawet gdy użyje podkładu , chociaż nie lubię się malować i jak już używam tylko korektora . chciałambym jakoś naturalnie , domowymi sposobami wyrównać koloryt twarzy , aby była jednolita i miała , zdrowy odcień
dodam że jestem blada i boję się że od opalania się wyskoczy mi jeszcze więcej niespodzianek na twarzy czy macie jakieś skuteczne sposoby ? pomożecie ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Brzydki kolor twarzy :(
proszę , pomózcie ! nie macie żadnych skutecznych sposobów ?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Czemu masz czerwone policzki ? Naczynka, rumień, uczulenie? Do takiej twarzy są specjalne kremy np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia-spf-15.html , poszperaj w internecie, może właśnie to właśnie jest w stanie Ci pomóc.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Wydaję mi się że bez wizyty u dobrego dermatologa się nie obejdzie. Żadne drogeryjne kremy w takiej sytuacji nie pomogą tutaj, potrzebne jest coś na receptę. Być może maż niedobór jakiś witamin bo często właśnie na skórze to się uwidocznia.
A jakie stosujesz zabiegi w domu? Czym zmywasz twarz? |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam taki problem . Moja mama mówi ze to od podkładu i pudru i teraz sie juz wogóle nie maluje (tylko kreska i tusz) ale jakiejs poprawy znacznej nie widze
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
myje twarz szarym mydełkiem rano i po południu , ale to chyba nie od tego
no i maseczka 2 razy w tygodniu i jescze codziennie smaruje twarz cebulą , żeby mieć czystą twarz ( chociaż pomaga tak sobie ) , ale w sumie nie używałam już cebuli od 3 dnii i wydaje mi się że trochę mi się wyrównał koloryt twarzy , myślicie że to od cebuli ? ![]() sonika1 wydaje mi się że mogę mieć niedobór żelaza albo magnezu angela2602 włąsnie niewiem może to fakktycznie od tej cebuli ![]() kiedyś tak nie miałam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

dodam że jestem blada i boję się że od opalania się wyskoczy mi jeszcze więcej niespodzianek na twarzy
czy macie jakieś skuteczne sposoby ? pomożecie ? 

no i maseczka 2 razy w tygodniu i jescze codziennie smaruje twarz cebulą , żeby mieć czystą twarz ( chociaż pomaga tak sobie ) , ale w sumie nie używałam już cebuli od 3 dnii i wydaje mi się że trochę mi się wyrównał koloryt twarzy , myślicie że to od cebuli ?