|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Drożdże pomocy !
No więc, jakiś czas temu postanowiłam pić drożdże. Wypiłam chyba 3 razy i przerwałam. Teraz postanowiłam do tego powrócić. I wczoraj zalałam 1/3 kostki wrzątkiem, przykryłam talerzykiem i zostawiłam na 20 min. Podniosłam talerzyk, a na drożdżach było trochę pianki. Zamieszałam i zniknęła więc wypiłam i poszłam spać. O 2 się obudziłam, strasznie źle się czułam, było mi gorąco i miałam dreszcze. W końcu zwymiotowałam i dalej poszłam spać. Już dziś czułam się mniej więcej normalnie, chociaż ciągle mi trochę niedobrze. Dlatego mam pytanie czy od tych drożdży mogę na coś zachorować ? Co mam teraz zrobić ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Drożdże pomocy !
Moja nauczycielka powiedziała mi że też kiedyś piła drożdże i raz zdarzyło jej się wypić gdy było ciepło... (też jakoś wieczorem) też się po tym źle czuła tak jak Ty, też wymiotowała. od tamtej pory nie piła
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że picie drożdży nie jest bezpieczne.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
ekhm, jeśli chcesz polepszyć cerę i upierasz się przy drożdżach to w aptekach są dostępne tabletki drożdżowe
![]() natomiast picie drożdży to chyba niezbyt dobry pomysł ze względu na fermentację.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
tu gdzieś był bardzo długi wątek o drożdzach, poszukaj sobie. ja piłam i strasznie mi się przez to cera pogorszyła. po 2-3 miesiącach tragicznej cery odstawiłam i cera wróciła do normy.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Sama nie piję drożdży, ale swego czasu czytałam namiętnie wątek drożdżopijaczek. Jeżeli na drożdżach po zalaniu jest piana albo musują (czy w ogóle wyglądają dziwnie lub wydają jakieś dźwięki), to się je wylewa, a nie pije, bo to znaczy, że się ich nie zabiło i nie są zdatne do spożycia.
Jak się wypije właśnie takie spienione lub musujące, to efektem będą wzdęcia i inne nieciekawe rewolucje żołądkowe, których właśnie doświadczyłaś.
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M