|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Miesiączka - objawy
Witam
2 miesiące temu zdarzyło mi się pierwsze w życiu omdlenie. Zrobiło mi się gorąco, nie dobrze i omdlałam. Ale później było wszystko ok. Byłam u lekarza badania ogólne ok, ekg też. Był to drugi dzień okresu. Dzisiaj (6 dni przed miesiączką), szłam i tez zrobiło mi się tak gorąco, zrobiłam się mokra, nogi trochę miękkie, szybkie bicie serca, ale przeszło. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy może sa to objawy miesiączki teraz zbliżajacej się - chociaż w sumie dopiero za kilka dni. Wcześniej też tak jak by mi się tak robiło (nigdy nie mdlałam) i wydaje mi się że to też przed miesiączką ale nie zwracałam większej uwagi. Zastanawiam się czy powinnam się zwrócić z tym do lekarza ginekologa. Sama nie wiem czy to od na pewno od tego bo moze zwykły zbieg okoliczności. Na pewno zajdę jeszcze do lekarza w przychodni, ale nie wiem w sumie czy jakieś badania robić. Też nie wiem czy to nie ejst coś innego, niby jestem trochę nerwowa może to nie ,,te sprawy'' ale jak to sprawdzić. Czy któras z Was tak miała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Miesiączka - objawy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja od jajeczkowania jestem już słabsza,... aż do okresu...
co m-c tak mam, ale nie mdleję ![]() idź do lekarza koniecznie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mam tak bardzo czesto podczas miesiaczek i kilka dni przed, najgorzej jest w nocy, gdy ide do lazienki, wtedy zawsze mdleje. W dzien zdazalo mi sie, ze mdlalam, gdy np nie zjadlam posilku o tej porze co powinnam, dlatego przed okresem i podczas, zawsze jadam o tej samej porze, zeby organizm mial sily, moze u Ciebie tez takie cos pomoze i pij duzo podczas takich ciezkich dni. Przejdz sie do lekarza niech zrobi Ci jeszcze jakies dodatkowe badania, umow sie tez do ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No na pewno pójdę z tymi wynikami krwi (dobrymi) do zwykłego lekarza. Zobaczymy co powie. Sama nie wiem na jakie badania jeszcze iść. W sumie sama nie wiem czy to na tle nerwowym, czy coś innego czy może faktycznie miesiączka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.