|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przelot z UK do Polski na starym nazwisku w dowodzie, prosze pomozcie...
Jakos tak sie stalo ze z rozpedu kupilam bilet lotniczy z UK do PL i z powrotem na swoje stare nazwisko, podczas gdy mam juz paszport na nowe. Zachowalam jednak swoj dowod z panienskim nazwiskiem. Czy bede miala jakies problemy na granicy jesli wylegitymuje sie swoim dowodem ze starym nazwiskiem (czyi nazwiskiem z biletu)? Czy moga mnie nie wpuscic do kraju bo maja jakas baze danych i im sie wyswietli ze taka osoba juz nie figuruje? bo strasznie sie boje a wylot juz jutro...
Edytowane przez pakistani_flavour Czas edycji: 2013-07-08 o 23:30 Powód: literówka, dodatkowe informacje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przelot z UK do Polski na starym nazwisku w dowodzie, prosze pomozcie...
A nie próbowałaś się skontaktować w tej sprawie z przewoźnikiem i dowiedzieć się, co w takim wypadku należy zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
z uk zawsze latalam na dowod, a odprawialas sie juz on line? bo tam sie wpisuje jakim dokumentem tozsamosci bedziesz sie poslugiwac. ale na moje oko nie bedzie problemu. teraz mialam podobna syt, lecac z norwegii. w jedna strone mialam dowod z nazwiskiem panienskim, powrotny z juz zmienionym. nie mialam problemow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tak, odprawilam się i właśnie tu jest problem. Dzwonilam do wizzaira 2 razy. Raz facet powiedział ze za opłata £17 zmienia mi to na lotnisku, a za drugim razem facet stwierdził ze nie można nic zmienić, nawet na lotnisku, ale nie powinno być problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze nie powinno byc problemu.
Masz wazny dokument. Bilet wystawiony na to samo nazwisko. Wszystko sie zgadza. I nie sadze zeby sprawdzali w jakiejs bazie danych ze ty sobie nazwisko zmienilas.
![]() |
#6 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
dowod ma nr pesel, a oni chyba skanuja dowody, wiec wyskoczy im Katarzyna H*****, zamiast Katarzyny K**** i bedzie "kim pani jest? w bazie danych mamy inna osobe", albo nic im nie wyskoczy i bedzie: "pani nie ma w bazie danych", chyba ze oni to skanuja i wyswietla im sie tylko jesli osoba jest scigana jakims listem gonczym, albo ma zakaz opuszczania kraju albo cos... no nie wiem, pojade na lotnisko i zbacze... ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeśli dowód masz stary dowod na to samo nazwisko co bilet to wszystko ok. A kiedy zmieniałaś naziwsko? Później niż miesiąc temu?
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dużo pózniej, kilka miesięcy temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
latałam na stary dowód, mając już nowe nazwisko i nowy paszport, jeśli dane na dowodzie zgadzają się z danymi na bilecie to bez obaw... nikt nie sprawdza PESELI na lotnisku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
no i jak lot? Mi sie tez wydaje, ze nie powinno byc problemu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.