![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() A o czym Wy marzycie?
Nie znalazłam podobnego wątku, mam nadzieję, że nie przeoczyłam.
![]() To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące. No właśnie. A podobno o marzeniach się nie mówi, żeby nie zapeszać. Ja jednak sądzę, że jak je ukrywamy to pozostaja one tylko marzeniami. Powiedzmy głośno o tym czego pragniemy i zacznijmy działać! ![]() Możecie napisać też coś o Waszych wielkich spełnionych marzeniach, pochwalcie się ![]() Dając przykład zaczne od siebie. Jestem młoda, nie mam niczego swojego. Marzę o tym, aby usamodzielnić się, założyć rodzinę z moim ukochanym TŻ i... wybudować dom. Nie będzie to proste, ale marze o włanym kącie. Poza tym chcę wrócić do szkoły muzycznej, na którą mnie chwilowo nie stać, więc zakasam rękawy i szukam pracy, bo nie wybaczę sobię, jeśli tam nie wrócę!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A o czym Wy marzycie?
Moje nie tyle marzenia co plany na najbliższą przyszłość:
- kupić wymarzonego Opla Corsę (serio to mój wymarzony samochód ![]() - wynieść się z domu i zacząć żyć na własny rachunek ![]() A jeśli chodzi o marzenie - chciałabym, spotkać tego jedynego. Mam już dość jego marnych imitacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
poza standardowymi planami na przyszlosc(rodzina, dom itp), to marze by spedzic czas na olbrzymim polu tulipanow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam przyziemne marzenia.
![]() Marzę, żeby moja rodzina była zawsze zdrowa i żeby wszystko układało się jej pomyślnie. Marzę też, żeby zawsze wszystko się dobrze układało pomiędzy mną, a moim przyszłym mężem. Co do reszty, to nie marzenia, ale bardziej plany, czyli: planuję skończyć w terminie aplikację, kupić samochód dla siebie, za 2 - 3 lata mieć dziecko, wyjeżdżać na wakacje - jak co roku, zmienić kiedyś mieszkanie na większe, opanować w stopniu perfekcyjnym języki, których się uczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Marzę żeby pewnego dnia okazało się, że moje teraźniejsze życie jest tylko wielkim koszmarem, a po przebudzeniu będzie jak dawniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
moje marzenia to:
-wyjechać w lato do Chorwacji -laserowo zredukować pajączki na udach na te 2 cele nawet założyłam sobie konto i wpłacam comiesiąc 100zł,wiec na 95% się zrealizują a takie na które nie mam wpływu: -żeby mój dziadziuś i babcia żyli 100 lat i dłużej i żeby moja ciocia poradziła sobie z kolejnym rakiem Edytowane przez ricca166 Czas edycji: 2010-09-19 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja to jeszcze za wcześnie- 20 lat
![]() no i żebym jako trenująca miała coraz lepsze rezultaty :P i oczywiście żebym miała zdrowe dzieci i męża i pracę ciekawą i wsio :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja mam też bardziej plany niż marzenia. Chciałabym się obronić na przełomie lutego/marca, usamodzielnić się, wyprowadzić z domu, znaleźć fajną pracę i jeszcze bym chciała mieć z kim dzielić smutki i radości.
A marzę o wakacjach na bezludnej wyspie- piasek, woda i zero ludzi. Czas tylko dla siebie.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Marzę ,żeby niedługo spotkać tego jedynego
![]() ...żeby życie na studiach mi się spodobało i żebym dała radę, marzę o zdaniu prawka i własnym autku jakiejś Toyotce może Yaris, marzę ,by mieć wszystko i już nie marzyć...
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No poza takimi oczywistymi jak zbudować duży dom, by mnie było stać na dziecko, mieć pieska kotka, żeby wszyscy byli zdrowi itp, to z takich bardziej przyziemnych
*kupić porządne buty na zimę i kurtkę bo 2 lata z rzędu chodziłam w jesiennej... *ogarnąć może toaletkę do makijażu... *wyleczyć wszystkie zęby *zebrać kasę na wymianę szyby w samochodzie żeby przeszedł przegląd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja w sumie marzę aby w końcu kupić jakiś obiektyw, bo póki co to tylko się smakiem obchodzę...dlatego chcę znaleźć pracę by to zrealizować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
a ja marzę by znaleźć fajną pracę w kancelarii, by skończyć studia w terminie, by zaliczyć ten ostatni egzamin <wyniki 24 września
![]() ![]() ![]() ![]() autorko o marzeniach nie wolno milczeć, o nich warto KRZYCZEĆ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja marzę o tym, żeby skończyć studia i dostać dobrą pracę w zawodzie
![]() ![]() Podobnie jak wika82 opanować jeszcze 2 języki obce ![]() Jeżeli uda mi się z językami a całą reszte szlag trafi, wyjeżdżam do Dubaju. Zostane stewardessą lini lotniczych Emirates, nie będę mieć faceta, dziecka, samochodu ale przyanajmniej zwiedzę połowę świata ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hm, a ja marzę o tym, żebym po moich studiach nie miała problemów ze znalezieniem pracy. Żebym mogła kiedyś odwdzięczyć się mamie za to co dla mnie robi.
Chciałabym kiedyś zobaczyć Grecję i Barcelonę ![]() ![]() Mam jeszcze milion innych marzeń, mniej lub bardziej osobistych, długo by wymieniać.. ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
nie mówiąc o PLANACH, typowych, jak u każdego, które wierzę że się spełnią bo czemu miałabym nie dać rady, marzy mi się, też całkiem tradycyjnie - miłość.
po prostu mieć obok siebie kogoś, i naprawdę, wtedy wcale nie muszę mieć wszelkich innych, nic nieznaczących pragnień.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Marzenie nr 2, ogarnięcie toaletki się ziściło ;p mogę wykreślić ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Marzę o tym, żeby nigdy nie zabrakło mi siły. Żebym zawsze miała ochotę na życie, na chęć spełniania marzeń.
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Moim największym marzeniem jest założyć salon fryzjerski w swoim mieście
![]() ![]() ![]() a z bliższych marzeń to: * zostać fryzjerką- w trakcie realizacji ![]() * kupić opla tigrę <3 * urządzić swoje mieszkanie ![]() * sprawić sobie współlokatora - kota rasy ragdoll * zrzucić kilka kilogramów;D - zaczynam w październiku ![]()
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
* być już zawsze przy moim Ukochanym TŻ.
![]() ![]() * pojechać do Paryża ![]() * założyć własną firmę (?) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Oprócz marzeń mam też cele ale teraz o tych pierwszych mowa (też w trakcie realizacji):
~Zwiedzić Indie... Od północy do południa, ze wschodu na zachód oraz odnaleźć siebie w nowej religii. ![]() ~Zrobić certyfikat językowy i pójść w przyszłym roku na wymarzone studia w UK. (bardziej cel ale dość ciężki do zrealizowania więc podciągam pod marzenie) ~Dostać po studiach dobrze płatną pracę (uwaga:P) w Polsce i wrócić do mojego kraju! (chyba największe ![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Oprócz takich zwyczajnych marzen typu: usamodzielnić się, znalezc dobrze platna prace, nauczyc się jezyków bardzo chciałabym podróżowac po świecie. Zwiedzić calą Europę, potem przerzucić się na Azję, Amerykę, afrykę itd.. Poznac ludzkie zwyczaje, kuchnie, ponurkowac w rafach koralowych, przejechac się na słoniu, mieszkac w szałasach i co tam się nawinie typowego w zależnosci od kraju, czy kontynentu. I wszystko to chciałabym robić z facetem, który również będzie kochał podróże. Zadnych dzieci, zadnego ograniczenia.
Marzenie raczej mało realne, no może da się je zrealizowac w małym stopniu. Brak kasy(takie wysypy Bora-Bora, to sama wycieczka 15 tysiaków, gdzie tu miec pieniądze na wszystko? ![]() ![]() Marzy mi się tez wyprowadzka z Polski i zamieszkanie w nieco cieplejszym klimacie. No ale języki... porzadnie się za nie zabieram. ![]() Pomarzyć dobra rzecz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Jedno wielkie marzenie się kilka lat temu spełniło, także wiem, że jeśli się mocno chce, czasem nawet przypadkiem marzenia się spełniają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Najpiękniejsze są w życiu marzenia,
kolorowy, bajkowy świat... ![]() Najpiękniejsze jest to, czego nie ma, o czym marzysz i tęsknisz od lat... ![]() Gdy doczekasz się marzeń spełnienia, będą one mniej piękne niż w śnie, najpiękniejsze jest to, czego nie ma, co ma dopiero spełnić się... ![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Znaleźć pracę (pracuję nad tym
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
wszystko co chce mam, jedyne czego brakuje mi do szczescia to pewnosc, ze Ten, okaze sie tym jedynym... a ja jego jedyna - poza tym niczego wiecej do szczescia mi nie potrzeba...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co może być fajnego? to że można robic to co się kocha, i to co Ci daje największą satysfakcje. Studiuje na Akademii Muzycznej i jakoś nie wyobrażam sobie siebie na innym kierunku. Z pracą cieżko, ale nie bujam w obłokach....mi się posada nauczyciela w szkole muzycznej marzy ![]() A co jeszcze?.....Największym moim marzeniem jest mieć kochającego męża, dzieci i po prostu być szczęśliwą. Myślę że rodzina jest dla mne największym marzeniem Edytowane przez triolka Czas edycji: 2010-09-19 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Jej, to ja jakaś dziwna jestem chyba, bo nie marzę ani o domu, ani o samochodzie, ani o dzieciach, a już najmniej o facecie. Starczy mi wynajmowany pokój nad morzem. Za to marzę o doktoracie i posadzie na Universidad de la Republica w Montevideo (Urugwaj).
Chciałbym też znać języki indiańskie (trzy najważniejsze, pierwszego zaczynam się już uczyć), zwiedzić świat, pracując w zawodzie etnologa. Marzą mi się takie prawdziwe podróże, z plecakiem, a nie zwiedzanie i spanie tylko w hotelach. I przede wszystkim zajmować się tym co uwielbiam, czyli literaturą. Może nawet kiedyś napisać książkę. I nie żyć za długo, żeby nie być starą i schorowaną. I robić większe postępy w hiszpańskim, bo na razie ciągle nie jestem z siebie wystarczająco zadowolona ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
* Usłyszeć słowa: "Jesteś miłością mojego życia"...
* Dostać się na drugi kierunek - psychologię; * Najważniejsze: umieć żyć sama ze sobą i czerpać z tego radość.
"Mężczyzna nie pyta o drogę. Mężczyzna to cisza, a potem oklaski. Mężczyzna to pudełko, do którego kobiety bezmyślnie wrzucają swoje marzenia. A potem mają pretensje, że później wyjmują coś nieco innego niż to, co włożyły do środka. I tłuką na oślep: miałeś być inny!" A. Drotkiewicz, Teraz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.