![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czy kupić dziecku drona
Niedługo moje dziecko będzie miało imieniny. Od jakiegoś czasu zastanawiam się co kupić. Przeważnie kupowałem mu książki, atlasy wcześniej rysowanki. Trzeba jednak iść z duchem czasu.My kiedyś graliśmy w kapsle lub bawiliśmy się resorakami.Teraz samochodziki są dużo większe same jeżdżą wybór jest ogromny.Zastanawiam się nad dronem aby rozbudzić w nim elementy poznawcze. Robienie zdjęć obrabianie w photoshopie i odpowiednie opisanie może być nie tylko zabawa ale też wspaniałą nauką. Zrobienie zdjęcia drzewa łączy się z rozpoznaniem tego drzewa. Zdjęcie budynku pomoże choćby w nauczeniu stylów architektonicznych i histori. Opis może wyglądać np.tak kamienica modernistyczna z elementami antycznymi ciekawa atyka itp.Uczyłoby geografii -wyliczanie azymutu, lokalizacja ale też biologii historii itd. Co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy kupić dziecku drona
Zapytaj czy twoje dziecko w ogóle chce tego drona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
A w jakim wieku jest dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Nie liczyłabym, że pozna style architektoniczne z powodu robienia budynkom zdjęć. Równie dobrze można liczyć, że pozna style architektoniczne, bo mieszka wśród ludzi i mija jakieś budynki w drodze do szkoły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51233807]Nie liczyłabym, że pozna style architektoniczne z powodu robienia budynkom zdjęć. Równie dobrze można liczyć, że pozna style architektoniczne, bo mieszka wśród ludzi i mija jakieś budynki w drodze do szkoły.[/QUOTE]
Nauczy nie pozna. Nauczy bo robiąc zdjęcia zrobi ich opis. Czyli fotografując budynek w tytule napisze taki a taki styl. Sprawdzi to w internecie lub ja mu pomogę. W ten sposób się nauczy. Tak jak z drzewami czy ulicami w mieście. Zobaczy w internecie czym charakteryzuje się np dąb czy brzoza. Nauczy się też miasta.Ulic placów itp. Wreszcie geografia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Boze drogi ile to biedne dziecko ma lat, ze juz mu takie tortury fundujecie?
Jako dorosly czlowiek, nawet za kase nie chcialabym sleczyc nad aparatem, a potem googlami i opisywac style architektoniczne, a co dopiero 9latek. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-04-30 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy zabawa dronem to tortury? To jak kierowany samochodzik tylko lata. Widziałaś Kewin sam w domu? Tam Kewin dostal taki samochodzik z kamera i był bardzo zadowolony. Poprawiając zdjęcia nauczy się podstaw Photoshopa. Każde zdjęcie trzeba nazwać to będzie nauka przez zabawę. Ja uważam , że każda zabawka ma czemuś służyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
A zastanowiłeś się co będzie, jeśli okaże się, że twoje dziecko ma tyłku style architektoniczne i woli np. czytać książki? W ogóle jeśli chcesz, żeby dzieciak robił zdjęcia i nadawał im podpisy, to po kij mu dron? Nie możesz kupić aparatu? Odnoszę wrażenie, że sam chcesz się bawić tym dronem i dziecko jest tylko pretekstem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Dąb i brzoze najlepiej rozpoznawać na żywo w lesie ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Tak jak na początku napisałem chcę iść z duchem czasu.
W filmie Kewin sam w domu -chyba 5-6latek obsługuje samochodzik z kamerą. Na stronie <ciach> można kupić drona zabawkę . dla dziecka. To jak dziecko będzie opisywało zdjęcia i co będzie robiło zostawiam synowi. On będzie zarządzał. Jednak jeśli zrobi zdjęcie budynku będę mógł mu powiedzieć o to przykład modernistycznego budynku, ale lepszy byłby ten na ulicy Brackiej. Robiąc kilkanaście zdjęć budynków poszerzyłby swoją wiedzę. Nie wiem czy rozpoznawałby style ale na pewno dotarłoby do niego , że coś takiego istnieje. Dowiedziałby się np. że secesję charakteryzują elementy roślinne itp. Nic na siłę. Jakby chciał to zagłębiłby się dalej. Nie kazałbym mu uczyć się wszystkich funkcji Photoshopa pokazałbym tylko podstawowe .Mógłby z nich korzystać lub nie.Tak jak pisałem nauka przez zabawę. Coś jednak by mu zostało. Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-05-01 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rotmistrz
|
Cos mi sie wydaje, ze ty wcale nie masz dziecka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rotmistrz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Tylko pamiętaj, że nie może ważyć więcej niż 25 kg ;p bez sensu ten Photoshop, drogi, profesjonalny program z mnóstwem funkcji może zniechęcić, a nie zachęcić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Wiadomo kupie z tej strony <ciach> jakiś tańszy zabawki na pewno dużo nie ważą.A Photoshopa mam bo jest mi potrzebny do pracy.Więc nie będzie problemu.Fakt starsza wersja.Ja też nie będę ingerował czy syn będzie chciał używać ten program czy inny np.point -pokarzę mu kilka możliwości ,sam wybierze ( przy okazji czegoś się nauczy)
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-05-01 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-05-01 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
W wieku 9 lat miałam fazę na robienie zdjęć drzewom, a do dzisiaj z nieowocowych rozróżniam tylko brzozę, wierzbę płaczącą i kasztanowca. I bynajmniej nie z powodu zdjęć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapisywać będzie mogło albo w photoshopie albo innym programie lecz dowie się , że są rożne i samo sobie wybierze. Ja mu tylko pokarzę możliwości.Teraz słabo się zna na kompie dzięki temu powiększy swoją wiedzę o jakieś tam elementy.Może będzie chciało fotografować przyrodę może skończy sie na jednym drzewie . Już sama możliwość obsługi może obudzić w nim kreatywność, a o to chodzi o nowe doznania, poznanie nowych rzeczy -chodźby ulic w mieście. Ja nie kupuje po to aby coś wymuszać, ale też aby ta zabawka czegoś go mogła nauczyć. Kiedyś można było tylko chodzić po parku teraz są nowe czasy i tak jak napisałem chcę iść z duchem czasu i jednocześnie czegoś go nauczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Kup lepiej quada.
Bedzie sam mogl jechac do lasu robic zdjecia drzewom. Nauczy sie podstaw ruchu drogowego i bezpieczenstwa. Zglebi zasady mechaniki, elektryki wykonujac drobne konserwacje. Na quada albo kask mozna przyczepic gopro i krecic filmy. Zamiast nudnego obrabiania fotek mozna robic i montowac dynamiczne sekwencje filmowe i teledyski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Oczywiscie, ze dorosla kobieta nie zrozumiała czegoś tak oczywistego. Oczywiste, że Ty doskonale rozumiesz co miala na myśli.
Kup synowi bierki, niech sie uczy liczyć, a nie stylów już zbudowanych budynków, to moze kiedys sam jakis postawi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na style architektoniczne dojrzaly a na quada za maly? Quady na komunie dzieci dostaja? Wiesz, ze sa quady zabawki c'nie? BTW akurat mam w pracy goscia, ktory jest maniakiem modeli latajacych, dronow itp. Sam je konstruuje, startuje w zawodach itp. Wiec wiem ile kosztuja solidne, trwale i dobrze sterowalne ''zabawki''. Ale to Twoje dziecko i jesli uwazasz, ze marzy o chinskim badziewiu i nauce o stylach architektonicznych to kupuj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Mój syn 13 lat ma jakiegoś malutkiego drona za 300 zł i służy mu tylko do zabawy. Lata nim tylko po boisku szkolnym gdzie nie ma szans zaplątać się w jakieś drzewa. Ma kamerę, ale te filmiki są króciutkie i jednak nudne.
Lepsze zdjęcia "z lotu ptaka" mamy na stronie miasta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy ty czytasz tylko jeden post i na nim się opierając wygłaszasz opinię?Napisałem , że to jak będzie ewoluowała zabawa będzie zależeć od niego.Może poznać style, a może edukacja zakończy się tylko na tym ,że dowie się iż budynki można rozmaicie określać bo jest coś takiego jak style w architekturze zapamięta lub nie ich nazwy i tyle. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Proste prawda |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A po trzecie: sterowales kiedys czymkolwiek latajacym? Jakims modelem? ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Czytales w ogole jakies specyfikacje techniczne tych zabawek? Jakiekolwiek fora tematyczne? Opinie testy i porownania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Ciesze sie, ze od edukacji mialam ciekawe ksiazki, a do zabawy byla pilka, w ktora gralam ze znajomymi, a nie z rodzicami i nie musialam potem odrabiac z niej zadania domowego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak właśnie zaczynają architekci. Dostrzegasz wtedy te grymsy, powtórzenia, dziwaczne barierki. Zdjęcie to tylko pstryk. Stupid podsunęła mi inny pomysł. Znajomi jeżdżą na nartach z kamerkami na kasku. Bardzo sobie chwalą te filmiki. Dzieci też lubią patrzeć jak wyglądają "z tyłu" gdy zjeżdżają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.