|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
savon noir - piecze po nałożeniu
Kurczę, szkoda mi, ale chyba nie będę mogła go używać. Rezultaty jego stosowania były super, bardzo dobrze czyści zaskórniki, ale po jego nałożeniu cera strasznie mnie piecze - przez cały czas kiedy zostawiam je na twarzy, potem jest mocno zaczerwieniona.
Nie podaję marki, bo z tego co widzę w Polsce nie jest ona rozprowadzana, ale skład jest zupełnie naturalny, kilka składników, właściwie sam savon noir. Cera naczynkowa z zaskórnikami. Miał ktoś tak? Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-06-12 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: savon noir - piecze po nałożeniu
Cytat:
a jak często je stosujesz? może za długo pozostawiasz na skórze.. nie masz generalnie problemów z przesuszeniem/odwodnieniem skóry? skóra naczynkowa jest generalnie o wiele bardziej wrażliwa i nadpobudliwa..może za mało lipidów w naskórku... Edytowane przez dark01 Czas edycji: 2013-06-13 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Stosowałam co kilka dni, teraz przez to pieczenie wcale. Zaczyna piec w momencie nałożenia. Staram się omijać miejsca skłonne do ŁZS (okolice nosa), ale piecze nawet na policzkach, ogólnie wszędzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zrezygnuj na jakiś czas...ponów próbe jak będzie sie powtarzać to niestety chyba lepiej zrezygnować...a jaka pielęgnacje stosujesz,jakie kremy? mnie tylko piecze w miejscach ranek lub po innym peelingu,kiedy skóa nie ma na sobie płaszcza lipidowego chwile wcześniej usuniętego przez peeling...mozliwe tez ,że akórat to konkretne mydło ma w sobie substancje która ak na ciebie działa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że masz za wrażliwą cerę na tego typu produkty.
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak savon noir na twarz nie mozesz uzywac to moze skora ciala lepiej je zniesie i sie bedziesz na ciele mogla peelingowac. Nie zmarnuje ci sie kosmetyk, tylko spokojnie zuzyjesz, jesli i na ciele beda sensacje to niestety, lepiej wydac komus, komu krzywdy to mydlo nie bedzie robic, niz wywalic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.