| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-09-02, 14:19 | #1 | 
| Raczkowanie |   Pierwsze dni w szkole............

Moja córka właśnie zaczeła swoją kariere szkolną, a ja mam same obawy z tego powodu i zamiast się  cieszyć i myslec pozytywnie....Mam przed oczami najgorsze scenariusze. Czy to normalne  a może poprostu jestem kwoka która sie trzęsie nad swoim dzieckiem   | 
|     |   | 
|  2005-09-02, 14:23 | #2 | 
| Zadomowienie | 

Dot.: Pierwsze dni w szkole............

normalne....jak moja siotrczyka w tamtym roku szla do 1 klasy to mama chciala urlop brac. strasznie przezywala. z reszta jak wszysyc  . tak po 2-3 tygodniach Ci troszke przejdzie   
				__________________ 25. 06. 2011-" "to love and to cherish 'till the death will do us a part" happiness is on the way. | 
|     |   | 
|  2005-09-02, 14:29 | #3 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: z domku :) 
				 | 

bedzie ok.nie mam malutkiej córeczki ani rodzenstwa więc nie wiem jak to jest,ale mysle ze kazdy się denerwuje a nie ma czym.w koncu kazdy przez to przechodzi i dajemy sobie rade.nie strasz córki nigdy szkołą,opowiedz jej mile historie z nią związane i będzie ok. | 
|     |   | 
|  2005-09-02, 20:18 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Iza ma racje - nie strasz córki   Nie okazuj jej zdenerwowania zwiazanego ze szkołą, bo jeszcze gotowa zacząc zastanawiać się, czy rzeczywiscie powinna bać się tam chodzić  Jezeli Twoja córka należy do dzieci, które łatwo nawiązują znajomości i są otwarte (to chyba większosć dzieci) to powinno byc naprawdę dobrze i bez większych problemow. Ja jak poszłam do zerówki to przez jakiś okres na początku płakałam za mamą  Ale ja bylam chyba bardziej wrażliwa,zamknieta i tak dalej. W kazdym razie nawet takie dzieci oswajają się szybko z nowym miejscem, nowymi ludzmi. Jestem tego przykładem  Nie ma czym się martwić     | 
|     |   | 
|  2005-09-02, 20:32 | #5 | 
| Raczkowanie | 

Heh, Moja 3 letnia siostrzyczka właśńie poszła do przedszkola i szczerze mówiąc ja przeżywam to bardziej niż moja mama...Cóż ona odchowała już 4 dzieci....Tyle,że Agnieszka jest trochę rozpieszczona, a po powrocie z przedszkola mówi, że jakiś chłopiec ja straszył...Niech no tylko dowiem się który to a zamorduję!!!!!!!!!!

| 
|     |   | 
|  2005-09-02, 20:36 | #6 | 
| Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail) Zarejestrowany: 2003-09 
				 | 

normalne   ja sie denerwuje moim kuzynem  który stwierdzil, ze bedzie chodzil do szkoły chociaz sie strasznie tam nudzi, bo "jestem męzczyzna, Ola, za co ja kiedy bede kobite swa utrzymywał?"  madry a jak!   | 
|     |   | 
|  2005-09-02, 20:53 | #7 | 
| Zakorzenienie | 

wszystko jest do przeżycia  musisz wytlumaczyc ze wtedy slucha sie nauczycielki bezwzglednie- mi tego nie powiedzieli. i w pierwszy dzien w pierwszej klasie, patrze na zegarek juz 12.30 wiec czas isc na obiad  i wyszlam choc wcale lekcje sie nie skonczyly. po prostu od zawsze mi wpajano ze o 13 jest obiadek w domu. a ja przezorna wyszlam 30 min wczesniej zeby dojsc spokojnie do domu  ale musieli mi tlumaczyc ze tak sie nie robi   
				__________________ "Burza łamie drzewa, a trzciną tylko kołysze.."   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-09-02, 21:08 | #8 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
    !! | |
|     |   | 
|  2005-09-02, 22:45 | #9 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Cytat: 
       | |
|     |   | 
|  2005-09-02, 23:02 | #10 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 
				 |  Dot.: Pierwsze dni w szkole............ Cytat: 
  Niezły numer  Hihi   Pamiętam, że jak ja poszłam do 1 klasy SP to jedna z dziewczynek płakała za Mamą (chyba nie chodziła do przedszkola), ale 3 dni zabierania dziecka po 2 lekcjach i przeszło  Nie ma co się denerwować, krzywda Jej się tam nie stanie  Też na Twoim miejscu miałabym obawy, ale do macierzyństwa to jeszcze mi daaaleko  Na pewno Twoja córeczka będzie na bieżąco zdawać Ci relacje ze szkoły, w końcu nowe przeżycie, więc będziesz wiedziała ja sobie radzi  Pozdrawiam   | |
|     |   | 
|  2005-09-03, 16:54 | #11 | 
| Raczkowanie | 

Dzięki za pocieszenie [QUOTE=Joey]Iza ma racje - nie strasz córki  Nie okazuj jej zdenerwowania zwiazanego ze szkołą, bo jeszcze gotowa zacząc zastanawiać się, czy rzeczywiscie powinna bać się tam chodzić  Jezeli Twoja córka należy do dzieci, które łatwo nawiązują znajomości i są otwarte (to chyba większosć dzieci) to powinno byc naprawdę dobrze i bez większych problemow.QUOTE] O nawiązywanie kontaktów sie nie martwie i tym że nie będzie sie umiała odnaleść wśród ruwieśników moje obawy wynikają z upartości i perfekcjonalnym podejściu córki do wielu spraw: typu mi to nie wychodzi więc nawet nie będe próbować sie nauczyć tego robić. | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2005-09-03, 21:54 | #12 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: z domku :) 
				 | 

ja bylam taka sama(tak mowi moja mama)-szkola mniezmienila i bylo ok.

| 
|     |   | 
|  2005-09-04, 09:23 | #13 | 
| Raczkowanie | 

Miejmy nadzje że tak będzie i z moją córą, staram się mysleć pozytywnie.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.