| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2007-11-05, 21:38 | #1 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | Wewnętrzna Strona Ud + Brzuch łatwe ćwiczenie

Otóż szukałam od dłuższego czasu szukałam jakiegoś ćwiczenia, który wzmacniałoby mięśnie ud, a co więcej - zredukowało tłuszczyk tam tkwiący   Próbowałam naprawdę wielu i żadno nie dawało mi odczuć, że coś robię z tymi udami :P Wpadłam na swoje własne. Potrzebna wam do tego będzie średniej wielkości gumowa piłka z dwoma rogami (na pewno wiecie jaka). No więc tak. Oto co trzeba zrobić: 1. Połozyć się na przeciw ściany, na plecach. 2. Podnieść obie nogi i ugiąc je pod kątem 90 stopni, stopy ułożyć na ścianie. 3. Piłkę włożyć mniej więcej między kolana, tak by rogi skierowane był w Waszą stronę. 4. Złapać rękami za rogi. 5. Uzywając mięśni brzucha podciągnąć tułów bliżej kolan, jednak nie wspomagać się rękami i rogami. 6. W czasie podnoszenia ścisnąć nogami piłkę, tak by poczuć opór. 7. Powrócić do pozycji wyjściowej. Nie wiem czy cokolwiek zrozumiałyście. Chodzi o to żeby robić tak jakby brzuszki do ugiętych kolan a w tym samym czasie ściskać piłkę. I ważne jest by nie podciągać się na rękach. Chciałam zamieścić rysunek ale coś nie poszło... Ćwiczenie polecam z uwagi na to, że sama po pierwszym, krótkim treningu "poczułam" mięśnie - a to już coś   | 
|     |   | 
|  2007-11-24, 22:25 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Dot.: Wewnętrzna Strona Ud + Brzuch łatwe ćwiczenie

Nie wiem co to za piłka   a jakie efekty ?   | 
|     |   | 
|  2007-11-25, 11:59 | #3 | 
				 | 

http://www.sklepfitness.com/bmz_cach...ge.599x396.jpg ja mam coś w tym stylu tylko z dwoma takimi hmm różkami jakby :P efekty na pewno wzmocnienie wewnętrznej strony ud, bo ćwiczenie pożądnie męczy i czuć :p mięsnie brzucha również sporo pracują, widoczny jest już zarys  Polecam też samo ściskanie takiej piłki między nogami, można wtedy robić to np, podczas czytania ksiązki lub siedząc przy biórku.   | 
|     |   | 
|  2007-11-25, 19:58 | #4 | 
| Raczkowanie | 

Hmm....mam taką piłeczkę w domu chyba....Chodzi o klasycznego 'kangurka' takiego do skakania dla dzieci? Jak tak do chyab dziś spróbuje ;d

| 
|     |   | 
|  2007-11-26, 19:39 | #5 | 
				 | 

heh za nic nie mogłam skojarzyć co za piłka z rogami    | 
|     |   | 
|  2007-11-26, 21:19 | #6 | 
				 | 

Haha przepraszam że tak nieporadnie próbowałam opisać tą piłkę   ale tak właśnie chodzi o klasyczną kangurkę heheh jejuuu aż głupio że nie wpadłam na tą nazwę. No próbujcie próbujcie dziewczyny i mówcie jak efekty. A jeśli byłybyście ciekawe innych, sprawdzonych ćwiczeń, to polecam skakankę mimo że po minucie skaknia już wysiadam i brzuszki. Ale nie taki zwykłe tylko kładziecie na klatce piersiowej cięzarek albo bierzecie do rąk hantle, krzyżujecie dłonie na piersiach i dymacie ile wlezie hehe   | 
|     |   | 
|  2007-11-26, 21:26 | #7 | 
| Raczkowanie | 

ja wczoraj nie mogłam namierzyć korka od 'kangurka' <lol> ale jestem na dobrej drodze poszukiwań ;d jak cos zdziałam w tym kierunku to dam znać ;d pozdrawiam

| 
|     |   | 
|  2007-11-27, 20:30 | #8 | 
| Raczkowanie | 

Wiecie co Dziewczyny? Ćwiczyłam wczoraj z 'kangurkiem' i powiem szczerze że jezeli chodzi o wewnętrzna strone ud to faktycznie to działa. Jeśli chodzi o brzuch to czuć jak mięśnie pracuja ale mnie dziś nie bolą bo na brzuszek to juz wczesniej zaczełam trenować. Ale na serio polecam.   dzis tez zamierzam pocwiczyc   | 
|     |   | 
|  2007-11-28, 16:26 | #9 | 
				 | 

nie mam niestety kangurka    | 
|     |   | 
|  2007-11-29, 17:50 | #10 | 
| Raczkowanie | 

nie masz kangruka? Uu szkoda.Bo cwiczenie naprawdę jest super. Rozejrzyj się po supermarketach albo  na allegro. Na pewno coś znajdziesz. Powodzenia    | 
|     |   | 
|  2007-12-05, 21:32 | #11 | 
| Raczkowanie | 

No dziewczyny jak Wam idzie? Chwalic się postępami. Ja co drugi dzień robie 5-6 serii po 10 powtórzeń w każdej    | 
|     |   | 
|  2007-12-06, 16:14 | #12 | 
				 | 

Aż mnie drecza wyrzuty sumienia, nic nie robie ostatnio, mam takiego lenia ze nie potrafie zmusic sie do cwiczen i duzo jem ... eh   Mobilizajca poprosze :P! A Wam życze powodzenia i wiekszej wytrwalosci   | 
|     |   | 
|  2007-12-06, 18:51 | #13 | 
| Raczkowanie | 

Ojojjj....Lenistwo+duże ilości jedzenia= dysproporcje figury   Wystarczy jako mobilizacja? Pozdrowionka | 
|     |   | 
|  2007-12-06, 19:30 | #14 | 
				 | 

Hihih dziękuję za delikatne sformułowanie wypowiedzi   Ja zdaję sobie sprawę :P Może aż tyle nie jem ale i tak.. Przerwałam przed chwilą ten leniwy ciąg i postanowiłam codziennie ćwiczyć tak: - 30 brzuszków z obciążeniem na skrzyżowanych na piersiach rękach - 30 razy skakanka - 30 razy ćwiczenie z kangurką i tak 5 serii  Po dzisiejszym treningu czułam się zmęczona, a w myśl zasady " co męczy to działa", będę kontynuować   | 
|     |   | 
|  2007-12-07, 18:46 | #15 | 
| Raczkowanie | 

Brawo    Mi ćwiczenia z kangurkiem w zupełności wystarczą...żadnych brzuszków i skakanek nie zamierzam robic. W ciągu tygodnia mam jeszcze siatkówke, basen i zabawę z hula-hop więc w zupełnosci to wystarczy   | 
|     |   | 
|  2007-12-09, 18:31 | #16 | 
				 | 

No to super   Ja mam dwa razy w tygodniu tańce 3 godziny, tylko różnie to bywa, bo czasem są to 3 godziny ostrego treningu a czasem przegadane, prześmiane ...  A wiesz coś może o skakaniu? Czy skuteczniej jest na obydwu nogach naraz czy na jednej ? Gdzieś czytałam ale nie mogę znaleźć... Moglabys dla porownania podac swoje wymiary i wage  ? | 
|     |   | 
|  2007-12-09, 18:57 | #17 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

ja w ogole odradzałabym Ci skakanie. niepotrzebnie obciążysz stawy. wybierz lepiej stepper albo rower. jak mawia moja pani od wf-u. "Szanuj własne ciało" pozdrówka

__________________ http://www.3fatchicks.net/img/bar098...6/55/68,8/.png | 
|     |   | 
|  2007-12-10, 22:08 | #18 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
 Ważę ok 62-63 kg (tyle mi ostatnio pielegniarka w sqll podała bo mi waga umarła smiercia naturalną) przy wzroście 169 cm  a i Martusia Twoja pani od w-fu ma świętą rację   | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.