![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Obrączki z tytanu - wasze opinie
Witam!!
Już niedługo będziemy zamawiali obrączki i pojawił się pewien problem. Otóż bardzo podobają nam się obrączki z tytanu ale mają kilka wad: 1. nie można ich zmniejszać 2. nie można ich powiększać W sklepie powiedziano nam, że firma wykonująca te obrączki zobowiązała się wymienić obrączki na nowe jeżeli okazałyby się po jakimś czasie za małe...no ale przecież te pierwsze będą poświęcone ![]() ![]() Czy któraś z Was ma może takie obrączki lub słyszała coś na ich temat?? Bardzo proszę o pomoc. Dziewczyny żadna z Was nie ma żadnych info o tych obrączkach??
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-12-23 o 13:04 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Obrączki z tytanu - wasze opinie
Mój znajomy ma. Są chyba niezniszczalne. Żadnej ryski na nich nie widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;4170034]Mój znajomy ma. Są chyba niezniszczalne. Żadnej ryski na nich nie widać.[/quote]
Dziękuje za odzew ![]()
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mnie też się bardzo podobają , i poważnie zastanawiałam się nad ich zakupem, ale mój A. stwierdził,że do Niego nie przemawiają i przypominają mu one blaszki z szyjki butelki??????????
i znaleźliśmy inne, które podobają się nam obojgu. A co do 'nieprzerabialności' tytanu, pytałam o to jubilera gdzie zamawialiśmy obrączki , owszem stwierdził,że bardzo trudno je przerobić, ale nie jest to niemożliwe, natomiast niemożliwe są zmiany w obrączkach łączonych- kilka rodzajów złota, platyna itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Zmiany w rozmiarach obrączek łączonych (np. tzw białe złoto z żółtym) są możliwe, ale tylko przez rozciąganie, co może doprowadzić do pęknięcia i deformacji obrączki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
powiem tak, my z moim tz tez chcemy obraczki tytanowe i podobne jak masz w załaczniku obraczki te sa siwetne bo si enie ryzuja nie płowieja jak zywkle . owszem minus to taki ze nie mzona ich zmiejszyc ale to kwestia czasu
![]() ![]() ps ma ktoras z was je ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
nie wypowiem się bo niestety nie mam z tytanem zadnych doświadczeń,ale w załączniku masz bardzo ładny wzór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
co do niezniszczalności to tak nie całkiem jest - tytan też ma swój słaby punkt. Koleżanka miała taką obrączkę i jej pękła - jakoś tak specyficznie nią uderzyła i po prostu pękła. Osobiście mam z żółtego złota obrączki więc nic więcej nie mogę dodać na ten temat
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak to bedzie za pare lat czyc os wymysla czy nie z tymi obrączkami. Mnie sie tytanowe poodbaja , z białego złota mam piersionek zareczynowy no i szczerze mowiac "zlewa"sie z pierscionkami srebrnymi. Zóltego złota natomiast nie znosze !
razem zmoim TZ zastanawialismy sie i chyba kupimy obraczki tytan z białym złotem ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Podbijam wątek, może ktoś cos jeszcze doda na temat tytanowych obraczek, strasznie mi się podobają ....
Z drugiej strony ja zwykłych też nie chcę, jeżeli już to z łączonego złota a tych też nie można zmniejszać/ zwiększać ???? ![]() Podobają mi się takie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Mi nie podobają się kompletnie te tytanowe obrączki - są za masywne, potężne, grube.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
To kwestia gustu komu się podobaja a komu nie.. Mi się nie podobają.. ja takiej nie chiałam, ale dla mężczyzny są ok.. Takie męskie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
mi też nie podobają się tytanowe obrączki
![]() ![]() chociaż jestem miłośniczką srebra - pierścionek zaręczynowy mam złoty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
jeżeli dla ciebie stanowi problem poświęcenie, to chyba będziecie mogli poprosić jakiegoś klechę, żeby to zrobił, co nie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja tam mam pierścionek zaręczynowy z białego złota i chciałam mieć też takie obrączki, ale mojej 2 połowie się nie spodobał ten pomysł i obrączki mamy mieszane: z białego i żółtego złota
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja także popieram złote obrączki. Jest wiele innych kolorowych, łączonych, ale jak się je ogląda z bliska to już nie wydają się takie ładne jak na obrazku. A te złote potrafią wyglądać jeszcze lepiej.
Złote - również dlatego, że kiedyś usłyszałam od mamy, że obrączka powinna być złota i jedna na całe życie. Strasznie mi to w pamięci utkwiło i chyba nie odważę się postąpić wbrew tym słowom.
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
najszybciej widać zniszczenia na wyrobach mieszanych biale i zółte złoto
mój pierścionek jest z bialego złota i taka będzie obrączka tytanowe też fajne ale już mi do zareczynowego nie pasują:nie:
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
ja nosze tytanową obrączkę od 6 dni
![]() jest mała, delikatna i do tego z brylantem ![]() wcale nie wygląda jak śrubka. wiekszość luzi myśli że to białe złoto. a wygląda tak: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaki masz pierscionek? bo chce wiedzieć czy nie ma róznicy między białym złotem a tytanem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
pierscionek mam srebrny i jest troszke jasniejszy niz obraczka ale nosze go na lewej dloni. jak jest z bialym zlotem niestety nie umiem ci powiedziec, ale wydaje mi sie ze bedzie roznica... choc najlepiej poprostu przymierzyc i samemu sie przekonac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biale zloto jest jasniejsze od srebra więc chyba będzie różnica masz racje trzeba przymiezyc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co kto lubi. Mnie się podobaja z biało-żółtego złota. Ale niezły problem z nimi. Często w skepach nie potrafią nic powiedzieć na temat stopów (muszę mieć bez niklu). O ile w małym sklepiku mnie to nie dziwi, to jak mi pan w Aparcie wyjechał, że białe złoto jest stopem z miedzia, to myślałam, że padnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie tytanowe odpadają - zero uroku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
sa ciekawe
![]() ja ogladalam tytanowe obraczki, bo nie przepadam za zoltym zlotem zareczynowy mam z bialego i najpierw szukalam obraczek z tego wlasnie kruszcu, ale jakos mnie nie ujely, kurcze sama nie wiem co mi w nich nie pasuje o ile pierscionki sa subtelne i piekne i na przyklad z brylantami pieknie wspolgraja, to obraczki ze wzgledu na wielkosc juz nie maja takiego uroku (musze jeszcze poszperac za matowym bialym zlotem) zaczelam wiec szukac innych, tytanowe na pewno na zdjeciach wygladaja bardziej efektownie, ale i tu kilka modeli rozczarowalo mnie w realu ale maja cos w sobie... tylko nie wiem czy zdecydowalabym sie na ich zakup moze po prostu jeszcze tego konkretnego wzoru nie znalazlam no i martwi mnie brak mozliwosci powiekszania ![]() dalej wiec szukam idealu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Mi osobiście nie podoba się żółte złoto, myślimy o obrączkach z białego złota, ale tytanu również nie wykluczamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.