|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
potrzebna porada sercowa
Witam, na początek muszę powiedzieć że jestem całkowicie nowa na forum, mam nadzieje że nie było podobnego tematu, próbowałam znaleźć ale chyba tylko ja robię takie głupie rzeczy...
Ale zacznijmy od początku, no więc z moim TŻ jestem od 7 lat i jak to w długoletnim związku czasem jest, uczucie sie wypaliło, zostało przywiązanie, przyjaźń i lęk przed byciem samą... Jednak pół roku temu poznałam innego faceta. Zakochałam się jak nic i ja też mu sie spodobałam...ale z racji tego że jest ode mnie 2 razy starszy postanowiliśmy, że nie możemy być razem. Więc wszystko zostało "po staremu", do czasu kiedy jakieś 2 miesiące temu napisał że mnie kocha i myśli cały czas o mnie. W sumie nie brałam tego tak do końca na poważnie ( On ma opinie strasznego podrywacza). Ale mimo tego spotkałam sie z nim kilka razy, były, długie rozmowy, miłe smsy itp. Wiem że to okropne, w końcu jest TŻ... ale jakiś czas temu TŻ poinformował mnie że za kilka miesiące wyjeżdża na stałe do UK chociaż wie że ja z Nim nie wyjade...więc w moim mniemaniu wszystko było by "ok": TŻ za granicą a ja z "nowym" już na poważnie...gdyby nie to że nowy ostatnio widział mnie z TŻ (wcześniej o nim nie wiedział... beznadziejnie się zachowałam- wiem o tym... tylko nie wiem co teraz robić, czy zostawić wszystko i za te kilka miesięcy jak emocje już opadną odezwać do "nowego" czy co...No i tak to w skrócie wygląda...wiem jestem beznadziejna... |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: potrzebna porada sercowa
Cytat:
Najlepiej to pobądź sama... Jednego związku nie zakończyłaś i próbujesz stworzyć nowy - tak się nie robi.. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Zostaw tż i pobądź trochę sama i tak go już nie kochasz i on też pewnie Ciebie nie skoro Cie poinformował, że wyjeżdża. Emocje opadną i Twój nowy obiekt westchnień może przestanie być rozżalony ... a Ty może przeanalizujesz w tym czasie czy ten jego wiek Ci przeszkadza.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie chyba ten staż jest Twoim problemem. Pewnie średnio już pamiętasz, jak to jest być samej. Ale ludzie tak żyją, nawet wiele osób, wiele lat. Wolisz żeby z tych 7 lat zrobiło się 17? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze:tak, bezsprzecznie-jesteś beznadziejna. Po drugie:co Ty sobie wyobrażałaś będąc w związku i w międzyczasie kręcąc z innym facetem? ![]() Po trzecie:może zabrzmi to obscenicznie, ale osobiście takie kobiety(i mężczyźni) jak Ty-pokazują dla mnie moralne zepsucie i dno. Po czwarte:zostaw TŻ-ta, powinnaś zrobić to już dawno, szkoda go. Po piąte:No..tego faceta nie zostawiaj, bo jak widać on to już zrobił. W każdym razie daj mu spokój, żal faceta. On się zaangażował, a Ty byłaś w związku, który przed nim ukrywałaś. Serio..co Tobą kierowało? Ciekawe jakbyś nazwała faceta, który by Cię w ten sposób potraktował. Chyba nie jest się trudno domyślić. Powiem jedno..nie robi się tak, jest to zupełnie nie fair wobec kogokolwiek. Wcześniej, czy później i tak wyjdzie na jaw, jak widać-u Ciebie już się to stało. Dobrze, że teraz, a nie jeszcze później Jak to niektórzy zwykli mówić:'dno i trzy metry mułu' .Zostaw facetów, jak widać emocjonalnie nie dojrzałaś do związku (mam nadzieję, że to wina bycia niedojrzałą osobą, a nie charakteru), a będziesz tylko raniła Bogu ducha winnych ludzi, którzy obdarzą Cię zaufaniem.
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Nie ciągnie się dwóch srok za ogon.
Najlepiej zostaw w spokoju swojego faceta i tamtego też. Wyobrażam sobie jaka musiała być tamtego mina, gdy spotkał Cie z facetem. ![]() W ogóle jak można być z kimś i randkować, spotykać z innym po kryjomu? Nie ogarniam tego. Prawda jest taka, że nie kochasz swojego faceta, a moze z Nim byłas i kręciłaś z tamtym aby zachować ciągłość ? Na zasadzie, że ten na razie jest, spoko, a jak sie rozkręci z tamtym to tylko zmienie osobe, a ciągłość związku bedzie zachowana. Może boisz sie samotności. A wyobrażasz sobie sytuacje, że kiedyś musialabys powiedzieć temu starszemu o ile bylibyscie razem, że podczas flirtowania z Nim byłas w związku ? To dopiero byłby cios dla Niego... Wiec moze lepiej ze dowiedzial sie wczesniej niż potem, jakby całym sobą wszedł w związek z Tobą. ![]() Głowa do góry, ważne, że żałujesz tego, że tak postępowałas. Staniesz na nogi i znajdziesz tego odpowiedniego, któty nigdy Ci sie nie znudzi ![]() buziaki |
|
|
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Żałuje i to bardzo... dzięki za coś pozytywnego, buziaki |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Zacznij od nowa
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Wyjaśnij nowemu, jak jest. Że ze starym właśnie kończysz związek i się rozstajecie. Że nie chciałaś, by o nim wiedział, bo bałaś się reakcji - i chyba słusznie. Że ci zależy.
Jeśli ci zależy, oczywiście. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjojoj!Chyba beda z tego tylko... same klopoty.Czy aby zastepca twojego ojca nie jest facet w podobnym wieku?Kilka milych rozmow spedzonych z zawodowym podrywaczem i juz zakochana!?I do tego on o b r a z o n y.Bo niby co.Bo widzial cie z chlopakiem?Masz do tego prawo.Jestes od niego 2 razy mlodsza ,wolna(nie wiem czy on tez w tym wieku?)i jak ci sie spodoba to moze cie widziec za kazdym razem z innym kolega.Nie daj soba manipulowac a maczo lepiej niech pilnuje roboty.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Ja już sama nie wiem, jeśli by mu nie zależało to czemu by tak zareagował...
chciałam do niego napisać i wyjaśnić, że to nie tak jak myśli ale nawet nie wiem co, nie chce wyjść na jakąś żałosną desperatkę, a z drugiej strony nie chce go stracić... |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego podrywacz? No to powodzenia chyba na wlasnej skorze chcesz sie przekonać, jak to jest dostać po łbie.
|
|
|
|
#16 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie no, może i jest podrywaczem ale odkąd "kręcił" ze mną nie miał nikogo...A poza tym jak tak teraz o tym myślę to jak nic by nie czuł to nie chciałby "kręcić" z córką szefa...od początku go to męczyło i miał straszny dylemat... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

beznadziejnie się zachowałam- wiem o tym... tylko nie wiem co teraz robić, czy zostawić wszystko i za te kilka miesięcy jak emocje już opadną odezwać do "nowego" czy co...

.