|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zniechęciłam faceta? Czyli najcześciej popełniany przeze mnie błąd, zazdrość.
Witajcie
![]() Kilka dni temu poznałam w klubie pewnego faceta. tzn to było tak że on mnie obserwował przez dluższy czas, ja jego również, uśmiechaliśmy się do siebie aż w końcu podszedł. Niestety naszej pogawędce przeszkodził mój bardzo zazdrosny kolega i po prostu odciągnął nas od siebie mówiąc że musimy już iść . Wyżej wspomniany facet znalazł mnie na facebook'u. I tak zaczęliśmy sobie pisać, mieliśmy się spotkać w weekend. I tu zaczyna się problem. Ja po licznych porażkach i po tym jak mój były eks pisał sobie z innymi kobietami za moimi plecami mam lekki uraz. Chłopak dzisiaj "zlajkował" zdjęcia innych dziewczyn z jakiegoś tam klubu po czym ja strzeliłam "focha" i zaczęłam sypać głupimi tekstami ![]() Teraz kobietki mam do Was pytanie. Jak pracować nad samą sobą? Ja sie chyba nigdy nie zmienię, siebie i swojej zazdrości. Najbardziej martwi mnie to że bardzo szybko angażuję się w jakąś znajomość bo boję się samotności. Mam wrażenie że tak bardzo chciałabym w końcu się zakochać i być kochaną że każdego nowo poznanego faceta traktuje jak tego jedynego i tego który napwno zakocha się we mnie z wzajemnością. Nie wiem co ja sobie w ogóle myślę. Ehhh poznawiam pytanie jak pracować nad samą sobą? Jest mi przykro bo zniechęciłam go i pewni się już nie odezwie ale i tu drugie pytanie: Czy nie uważacie że jeśli by mu zależało to tak szybko by się nie zniechęcił? Edytowane przez ZagubionaWuczuciach Czas edycji: 2013-06-13 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniechęciłam faceta? Czyli najcześciej popełniany przeze mnie błąd, zazdrość.
Chwila,ale zalezy co komwentował pod tymi zdjęciami..
ja osobiscie nie przepadam za facetami,ktorzy musza wszystko wszystkim skomentować,wieje mi to czymś "nie halo" i wcale nie próbowałabym się przekonać do tego,ze facet jest święty. Mi sie wydaje,ze powinnaś trochę odczekać, rozwijać się dalej,realizować. MOZE książki psychologiczne ![]() Troche się pozmienia ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zniechęciłam faceta? Czyli najcześciej popełniany przeze mnie błąd, zazdrość.
Cytat:
Ale czym innym jest olać takiego faceta, a czym innym fochać się na niego znając go kilka minut/ godzin.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nic dziwnego, ze się troszkę zniechęcił, na początku znajomości zbytnie angażowanie się nie jest na plus, tym bardziej mężczyźni się tego obawiają. Ale nie załamuj się, wiele kobiet ma ten problem. Musisz pracować nad tym sama, zmienić swoje nastawienie, to zależy tylko i wyłącznie od Ciebie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nazwałaś swój problem:'' zazdrość''
w umiarze jest doskonałym dodatkiem w związku, ale w nadmiarze niszczy wszystko co zbudujesz musisz bardzo ciężko pracować nad sobą, aby to zmienić,na początek zaproponowałabym jakieś poradniki na ten temat ale, jeśli to nie zmieniłoby Twojego podejścia wybrałabym się do specjalisty od tego przecież są, żeby pomagać ![]() a im szybciej Ci się to uda tym lepiej, jeśli nie pozbędziesz się chorobliwej zazdrości nigdy nie uda Ci się zbudować szczęśliwego i trwałego związku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ja to podobnie zachowywałam sie jak miałam 15-16 lat ale tak do 19 zanikło we mnie uczucie niepohamowanej zazdrości. Zaczęłam mieć zlewkę. W tym czasie co pisałam potrafiłam kilka razy dziennie przetrzepać telefon swojego faceta.Do skrzynki nadawczej mailowej czy w telefonie, bądź fejsie mojego męża nigdy jeszcze nie zajrzałam. po prostu, mija z wiekiem. Może to jest spowodowane tym, że nie tylko panie dojrzewają ale Panowie również i ludzie uczą się hamować z zazdrością i nie stwarzać innym okazji do zazdrości.
Musisz też odróżniać czy masz powody do niej czy nie. Bo jak Twój wybranek napisze dziewczynie np.: ale masz zgrabną dupcię, to nie to samo co np.: fajne wakacje, a gdzie to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi
![]() Cytat:
Szkoda bo fajnie mi się z nim rozmawiało ale na szczęście zmądrzałam ( chociaż w tym jednym) i nie mam zamiaru mu się narzucać a już tym bardziej przepraszać czy też wyjaśniać wczorajszą sytuację. Tłumaczę sobie to tym że po prostu jeśli by faktyczni chciał się poznać to nie zraziło by go aż tak bardzo jakieś tam moje gadanie. Z całą Twoją wypowiedzią zgadzam się w 100%. Doskonale wiem że faceci lubią gdy traktuje się ich z dystansem, gdy nie narzucamy się im i jesteśmy nieco tajemnicze ale szkoda że nie umiem tego wcielić w życie. Od rozstania z moim byłym tym który pisał za moimi plecami z innymi kobietami minęło już dwa lata także teoretycznie dawno powinnam się jakoś ogarnąć. Niestety oprócz tego że o nim zapomniałam to jednak ta zadra i ten niesmak pozostał. Wiecznie myślę sobie że jeśli facet się mną zainteresuje to pewnie chce mnie przelecieć. Ogólni leczę się na stany lękowo depresyjne i nerwicę więc może dobrym pomysłem było by gdybym powiedziała na psychoterapii i swojej lekarce o tym co Wam tu napisałam, że nie potrafię zaufać, jestem zazdrosna i ni potrafię zbudować jakiejkolwiek relacji z mężczyznami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja bym nawet nie wiedziała o co ci chodzi. jakbyś mi nie powiedziała o co ten foch, to bym pomyślała, że odechciało ci się znajomości ze mną i dałabym sobie z tobą spokój. a jakbyś mi powiedziała, to bym cię wyśmiała i uciekła ![]() widzieliście się raz, kilka dni temu, parę razy pogadaliście na facebooku, a ty strzeliłaś focha o polubienie zdjęć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Darowałabym sobie znajomość z Tobą. Nienawidzę chorej zazdrości. Niestety, znam ją nie tylko w teorii, więc wiem, co piszę. Pomijając to, ze nawet nie jesteście parą... A nawet, gdybyście nią byli, nie można wchodzić na konta znajomych, komentować (wiadomo, że nic w stylu "schrupałabym cię" i inne z tej serii), czy "polubić"? Może na żywo też trzeba odwracać wzrok, gdy spotyka się znajomego płci przeciwnej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Strzeliłaś focha facetowi, którego widziałaś raz i kilka razy rozmawiałaś na fb?
![]() Ja na jego miejscu uznałabym Cie za chorą psychicznie, sorry. Nie mieści mi się to w głowie ![]() Polecam wizytę u psychologa. edit: doczytałam, widzę że chodzisz na teriapie. W takim razie powiedz o tej sytuacji na tej terapii. Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2013-06-14 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem cię, poważnie znasz faceta parę chwil on sobie coś tam komentuje ty mu głupio strzelasz focha faceta się do ciebie sam odzywa po tej całej akcji ty stwierdzasz, że szkoda i dajesz sobie spokój bo przecież jakby on chciał to by coś zrobił (no bo się przecież tylko odezwał więc nie zrobił nic a nic ![]() no ja na Twoim miejscu bym mu grzecznie i spokojnie odpisała, że mnie poniosło, myślałam że potraktuje to jako żart (jeżeli to się da tak naciągnąć) i że przepraszam oczywiście zależy co on tam pisał i co ty napisałaś do niego - ale gdyby wszystko było w jakichkolwiek zdrowych normach to właśnie tak bym zrobiła za narzucanie się to ja uważam ganianie za kimś, nieodstępowanie itd. - no ale jak go RAZ grzecznie przeprosisz za swoją jawną głupotę to ja nie wiem gdzie tu narzucanie się - głupio zrobiłaś to przeproś a nie się teraz wykręcasz, że nie chcesz się narzucać ![]() i tak dobrym pomysłem jest porozmawianie o tym na terapii bo przecież od tego jest terapia żeby się z takimi rzeczami uporać (to, że oficjalnie chodzisz tam z innego powodu nie znaczy, że obecne poprawa zachowań z innych płaszczyzn Twojego życia nie może pozytywnie wpłynąć na główny problem)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
O matko facet się ogarnął póki nie było za późno i dobrze
![]() a z podejściem "ja chyba nigdy się nie zmienię" czy coś takiego to fakt, nigdy. Nikt Ci nie da złotej rady - musisz sama pracować nad sobą. Też byłam chorobliwie zazdrosna i wiesz co robię? Ja też nie wiem, po prostu pracuję nad sobą w danej sytuacji, ogólnie trochę dojrzewam pomału i to pewnie też tego kwestia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj się odezwał. Mamy się spotkać jutro. Czuć cholerny dystans z jego strony ale mam nadzieje że jutro będzie fajnie. Napisałam że zareagowalam tak bo skojarzyło mi się to z moim eks a on napisal że jemu wlaśnie takie zachowanie przypomniało była która była taką samą zazdrośnicą jak ja. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.