|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do nauki dla początkujących: żel czy akryl?
Cześć! Wybieram się na kurs paznokciowy. Mam pytanie: czy dla osoby 100% początkującej lepiej się wybrać na kurs żelowych czy akrylowych? Chcę wszystkie techniki zrobić, ale po kolei. Od dawna oglądam tutoriale na youtube I wydaje mi się, że akryle chyba łatwiej się nakłada? W sensie że łatwiej można kształtować, że jest większa kontrola nad materiałem. Żel wydaje mi się ciężki do opanowania np. przy Frenchu. Czy to tylko takie wrażenie? Please pomóżcie
![]() Sent from my GT-N7100 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Do nauki dla początkujących: żel czy akryl?
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dzikihamster;457541 55]Cześć! Wybieram się na kurs paznokciowy. Mam pytanie: czy dla osoby 100% początkującej lepiej się wybrać na kurs żelowych czy akrylowych? Chcę wszystkie techniki zrobić, ale po kolei. Od dawna oglądam tutoriale na youtube I wydaje mi się, że akryle chyba łatwiej się nakłada? W sensie że łatwiej można kształtować, że jest większa kontrola nad materiałem. Żel wydaje mi się ciężki do opanowania np. przy Frenchu. Czy to tylko takie wrażenie? Please pomóżcie
![]() .... akryl wychodzi z tak zwanej ''mody'' jak juz zdecydujesz się na kurs to raczej żel...jeżeli to będzie dobry kurs i będziesz miała zapał do nauki to opanujesz każdą technike.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jako osoba żelowa oczywiście polecam Ci żel
![]() ponieważ w słoiczku od razu masz odpowiednią strukturę produktu do pracy, dlatego też ja pracuję na żelu ale, w świecie bardziej kobitki robią pazurki akrylem, sama nie robię więc nie wiem, ale prawdopodobnie (a raczej na pewno) jest akrylem pracować szybciej ![]() jednak na naszym rodzimym rynku - w Polsce po prostu ![]() bo - akryl to ten ,,śmierdzący'' więc na spokojnie zacznij od żelu, a pote zobaczysz w którą stronę dalej uderzysz ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za radę! Mieszkam co prawda zagranicznie, ale chyba faktycznie zacznę od żelu
![]() Sent from my GT-N7100 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja też polecam Ci żel. Po za tym że nie "śmierdzi" ma inną dużą zaletę, bo można nim pracować i formować idealnego paznokcia ile tylko chcemy (dopóki nie włożymy go do lampy), a akryl niestety zastyga po kilkunastu sekundach i trzeba mieć dużą wprawę, by zrobić coś z niego w tym czasie
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na początku łatwiej będzie żelem. Akryl daje jednak więcej możliwości, chociaż pojawiają się żele, którymi możemy teraz o wiele więcej zdziałać niż jeszcze chociażby rok czy dwa lata temu. Ja też jestem głównie żelowa, akrylem wykonuję jedynie cieniowania i kwiatki, zapach mnie odstrasza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To się przekonałam ♡ teraz tylko datę zabukować
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.