Sukienka do ślubu w stylu lat 50. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 19:26   #1
basiasta
Przyczajenie

Sukienka do ślubu w stylu lat 50.

Cześć dziewczyny. W lipcu biorę ślub cywilny. Bardzo chciałabym założyć na tę okazję czerwoną sukienkę w stylu lat 50. - krótka, rozkloszowana dość znacznie na dole. Zdjęcie poniżej przedstawia moją wymarzoną stylizację. Co o niej sądzicie?
Bardzo chciałabym mieć na głowie toczek z króciutką woalką, nie za duży, ale jednak. Modelka na zdjęciu wygląda fantastycznie, ale boję się, że ja w takiej stylizacji mogę być nieco przytłoczona - czerwona sukienka, czerwony toczek, czerwone buty... Co o tym sądzicie? A może macie jakieś inne pomysły na dodatki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4278472005_1859de04d1_o.jpg (35,9 KB, 377 załadowań)
basiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 19:37   #2
mylady21
Wtajemniczenie

Dot.: Sukienka do ślubu w stylu lat 50.

Buty to raczej załóż nude, to odciąży stylizację i wydłuży nogi - i ja raczej postawiłabym na suknię lata 50-te ale bez ramiączek.
Stary 2012-03-03, 19:43   #3
basiasta
Przyczajenie

Sukienka bez ramiączek musi się na czymś trzymać - u mnie jest z tym problem, więc pewniej będę się czuła jeśli ramiączka jednak będą
Stary 2012-03-03, 20:25   #4
marylka80
Zadomowienie

To bardzo bledne myslenie, ja tez tak myslslam i nawet nie bralam pod uwage sukienki bez ramiaczek, do poki nie przymierzylam, jak zalozysz porzadny stanik to nawet najmniejszy biust bedzie w nim pieknie wygladal, ja taki znalazlam. A z ta czerwona sukienka to bym jeszcze przemyslala, a juz na pewno bez czerwonych dodatkow, bo bedziesz wygladac jak z pod latarni, sory za wyrazenie, ale zdecydowanie za duzo czerwonego jak dla mnie. Osobiscie tez ma sukieke z lat 50, i z calego serca ja polecam kazdemu z malym biustem
Oto ona:
http://www.theknot.com/wedding-dress...alexander/8465
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 20:36   #5
burlesque90
Zakorzenienie

Sukienka jest piękna moim zdaniem ale faktycznie może być trochę za dużo tego czerownego. Może inny kolor butów, żeby jakoś to urozmaicić?

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 20:56   #6
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
To bardzo bledne myslenie, ja tez tak myslslam i nawet nie bralam pod uwage sukienki bez ramiaczek, do poki nie przymierzylam, jak zalozysz porzadny stanik to nawet najmniejszy biust bedzie w nim pieknie wygladal, ja taki znalazlam. A z ta czerwona sukienka to bym jeszcze przemyslala, a juz na pewno bez czerwonych dodatkow, bo bedziesz wygladac jak z pod latarni, sory za wyrazenie, ale zdecydowanie za duzo czerwonego jak dla mnie. Osobiscie tez ma sukieke z lat 50, i z calego serca ja polecam kazdemu z malym biustem
Oto ona:
http://www.theknot.com/wedding-dress...alexander/8465
nie wiedziałam, że masz inną niż tą z cywilnego
będziesz marylko pięknie wyglądać i te twoje loczki
ja mam wersję długą

co do tematu, tak jak marylka mówi, czerwona tak, ale bez ramiączek, aha i inne dodatki niż czerwone
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 21:06   #7
basiasta
Przyczajenie

W takim razie jaki kolor dodatków radzicie? Zaznaczam, że z toczka nie zrezygnuję, jeśli więc nie czerwony to jaki? Z pewnością będzie on musiał kolorystycznie do czegoś pasować, jeśli nie do sukienki to do butów. Mylady21 radziła buty nude, ale toczka nude przecież nie założę. Pomóżcie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 09:48   #8
Cassandraxxx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez basiasta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. W lipcu biorę ślub cywilny. Bardzo chciałabym założyć na tę okazję czerwoną sukienkę w stylu lat 50. - krótka, rozkloszowana dość znacznie na dole. Zdjęcie poniżej przedstawia moją wymarzoną stylizację. Co o niej sądzicie?
Bardzo chciałabym mieć na głowie toczek z króciutką woalką, nie za duży, ale jednak. Modelka na zdjęciu wygląda fantastycznie, ale boję się, że ja w takiej stylizacji mogę być nieco przytłoczona - czerwona sukienka, czerwony toczek, czerwone buty... Co o tym sądzicie? A może macie jakieś inne pomysły na dodatki?
.

Czerwone mogą być za czerwone... Może cieliste nudę itp. Przynajmniej buty bo fascynator bym zostawiła czerwony.
A w ogóle z tydzień temu na blogu bridelle było dużo inspiracji na lata 50
Cassandraxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 10:56   #9
mylady21
Wtajemniczenie

Ja w ogóle nie mam biustu. A wszystkie suknie bez ramiączek mi się trzymają. Bo suknia bez ramiączek trzyma na talii i pasie miednicy, nie na biuście.

Fascynator zostaw czerwony
Stary 2012-03-04, 11:54   #10
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie jaki kolor dodatków radzicie? Zaznaczam, że z toczka nie zrezygnuję, jeśli więc nie czerwony to jaki? Z pewnością będzie on musiał kolorystycznie do czegoś pasować, jeśli nie do sukienki to do butów. Mylady21 radziła buty nude, ale toczka nude przecież nie założę. Pomóżcie...

Ja bym zrobiła toczek + sukienkę czerwone, a cała reszta dodatków nude
btw -> sliczna sukienka

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 14:38   #11
mylady21
Wtajemniczenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1-red-bridal_wedding_dress.jpg (45,3 KB, 146 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-04, 18:55   #12
shirmus
Rozeznanie

a mi się podoba z tymi ramiączkami może dlatego że moja ślubna ma nawet rękawek a co dodatków to dziewczyny maja racje choć mi bardziej podoba się połączenie czerwieni z czernią...
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 09:29   #13
takaya
Zakorzenienie

Jeśli chcesz suknie bez ramiączek to szukaj takich które pod gorsetem maja jeszcze gumowe taśmy.
Ja mam duży biust i to wcale nie jest tak że suknia trzyma się na biuście (grawitacja robi swoje i biust przy tańczeniu ciągnie suknie w dół) Miałam suknie bez ramiączek a taśma idealnie trzymała ją na miejscu nie osuwała się, nie przekręcała itp (była jak przyklejona ) mogłam szaleć do woli, skakac wyciągać ręce w górę i nic się nie działo

Może zainspirują Cię suknie tej projektantki: http://www.stephaniejamescouture.com/blog/
(ma baaardzo dużo takich krótkich stylowych sukni ) Mi BAAAArdzo podoba się pomysł z kolorową halką

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2012-03-05 o 09:39
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 19:33   #14
basiasta
Przyczajenie

Myślę, myślę i już nic nie wiem Buty nude jednak jakoś do mnie nie przemawiają. Niby ładnie, ale jednak coś mi w tym nie pasuje. Czarny z kolei nie wiem czy za mocno tego wszystkiego nie przyciemni, ale widzi mi się już bardziej niż nude... powoli odechciewa mi się już tej sukienki, bo za bardzo nie wiem co z nią zrobić

takaya pomysł z gumową taśmą przy biuście jest naprawdę niezły
Stary 2012-03-06, 10:54   #15
takaya
Zakorzenienie

Basiu może zrób tak kup sukienkę i buciki czerwone i czarne na takim samym obcasie i zobacz który zestaw bardziej Ci się podoba

Wszystko oczywiście zależy od modelu butów. Sandałki na pewno będą mniej rzucające się w oczy.
Załączam Ci kilka zestawów krótka sukienka +buty czarne, nude i czerwone.

Może pomyśl też o np srebrnych sandałkach?
au3.jpg reddress.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Red-STRAPLESS-SATIN-COCKTAIL-DRESS-BCBGMazAZRIA-The-Best-Red-Dress.jpg (132,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Heart+Truth+Red+Dress+Show+New+York+City+9IjbVM7IbhKl.jpg (70,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 55872242areyoushaved1032008102755am.jpg (79,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: gif red_dress.gif (108,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jennifer-lopez-fashion-red-dress-and-nude-heels.jpg (22,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Emma+Stone+Emma+Stone+Bright+Red+Fashion+Week+8Hn54Ut9Tqnl.jpg (73,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2528178.jpg (32,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vbeck_02.jpg (73,1 KB, 25 załadowań)
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 11:02   #16
zakrzewianka
Przyczajenie

Cytat:
Myślę, myślę i już nic nie wiem Buty nude jednak jakoś do mnie nie przemawiają. Niby ładnie, ale jednak coś mi w tym nie pasuje. Czarny z kolei nie wiem czy za mocno tego wszystkiego nie przyciemni, ale widzi mi się już bardziej niż nude... powoli odechciewa mi się już tej sukienki, bo za bardzo nie wiem co z nią zrobić

takaya pomysł z gumową taśmą przy biuście jest naprawdę niezły
Oj nie.... To są takie piękne sukienki.... A może buty Nude. ale z przypinanym czerwonym kwiatkiem:

http://heartaccessories.wordpress.co...tyna/#more-456

polecam tę stronkę.... Wtedy również fascynator może łączyć te 2 kolory, ewentualnie bolerko/ sweterek (mniam!!!)
zakrzewianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 16:24   #17
bibish
Raczkowanie

ja także polecam http://heartaccessories.wordpress.com/ bo to mój blog ::P:P szczególne osoby tak jak ja zainteresowane dodatkami ślubnymi, szczególnie o charakterze vintage i retro sama biorę ślub w sierpniu także będzie dużo nowych postów, zapraszam :P
bibish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 19:04   #18
basiasta
Przyczajenie

Takaya dzięki za zdjęcia. Czarne buty chyba będą jednak za ciężko wyglądać do tej sukienki. A może wyjściem z sytuacji są cieliste buty z jakimś czerwonym akcentem jak proponuje zakrzewianka... a co myślicie o złotych dodatkach? Buty np. w takim stylu jak na zdjęciu. Jakieś złote akcenty mogłyby pojawić się w fascynatorze i do tego jakiś żółto-złoty kwiatek. Ewentualnie fascynator cały czerwony, a biżuteria złota. Pasowałoby to do siebie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11_Buty.jpg (31,5 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-03-06, 22:22   #19
bibish
Raczkowanie

uważam że połączenie czerwieni z bielą jest bardzo retro chcąc jednak uniknąć efektu flagi narodowej postawiłabym na czerwień jedynie przełamaną akcentami - może to być pas z kwiatem, woalka i buty razem albo osobno . Załączam kilka inspiracji. Rozważ także połączenie czerwień-złoto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.288607571.jpg (28,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.266823879.jpg (34,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg valentines-themed-vintage-wedding-red-purple-petticoat-under-wedding-dress-retro-bridal-heels.jpg (46,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.289724251.jpg (82,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.284466322.jpg (77,7 KB, 9 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 21:29   #20
Anuska77
Zadomowienie

Dla mnie bomba w całości. Ta czerwona suknia i czerwone dodatki tworzą harmonię, wcale nie wydają się ciężkie. Dodatki nude wg. mnie zepsują te sukienkę.
Stary 2012-03-11, 16:41   #21
bibish
Raczkowanie

zapraszam na giveaway- do rozdania woalki, opaski i stroiki :http://heartaccessories.wordpress.co...3/11/giveaway/
Stary 2013-06-10, 21:54   #22
natalia1212
Raczkowanie

ja myślę ze do sukni ślubnej w stylu lat 50 trzeba mieć dluugie nogi, takie suknie skracaj sylwetkę. ale jest to piękny krój, podobają mi się niesamowicie, wyglądają ponadczasowo i z klasa. gdybym była troszkę niższa to zdecydowałabym się na taka. a ze względu na to ze do takiej długości trzeba mieć ładne buty na proporcjonalnym obcasie, przerosłabym męża... i marzenie o takim kroju odpłynęło fajne niektóre są tutaj http://inspirowanewesele.pl/suknie-slubne-w-s tylu-lat-50/szczeg ólnie na tych zdjęciach gdzie są nie na modelkach, cale stylizacje rodem z lat 50 są urocze
natalia1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 12:57   #23
sillvvia
Zadomowienie

Ta czerwona sukienka jest prześliczna! Ale rzeczywiście dodatki lepiej, żeby byłoy w innym kolorze

WYMIANKA
sillvvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości