|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sukienka do ślubu w stylu lat 50.
Cześć dziewczyny. W lipcu biorę ślub cywilny. Bardzo chciałabym założyć na tę okazję czerwoną sukienkę w stylu lat 50. - krótka, rozkloszowana dość znacznie na dole. Zdjęcie poniżej przedstawia moją wymarzoną stylizację. Co o niej sądzicie?
Bardzo chciałabym mieć na głowie toczek z króciutką woalką, nie za duży, ale jednak. Modelka na zdjęciu wygląda fantastycznie, ale boję się, że ja w takiej stylizacji mogę być nieco przytłoczona - czerwona sukienka, czerwony toczek, czerwone buty... Co o tym sądzicie? A może macie jakieś inne pomysły na dodatki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sukienka do ślubu w stylu lat 50.
Buty to raczej załóż nude, to odciąży stylizację i wydłuży nogi - i ja raczej postawiłabym na suknię lata 50-te ale bez ramiączek.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Sukienka bez ramiączek musi się na czymś trzymać - u mnie jest z tym problem, więc pewniej będę się czuła jeśli ramiączka jednak będą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
To bardzo bledne myslenie, ja tez tak myslslam i nawet nie bralam pod uwage sukienki bez ramiaczek, do poki nie przymierzylam, jak zalozysz porzadny stanik to nawet najmniejszy biust bedzie w nim pieknie wygladal, ja taki znalazlam. A z ta czerwona sukienka to bym jeszcze przemyslala, a juz na pewno bez czerwonych dodatkow, bo bedziesz wygladac jak z pod latarni, sory za wyrazenie, ale zdecydowanie za duzo czerwonego jak dla mnie. Osobiscie tez ma sukieke z lat 50, i z calego serca ja polecam kazdemu z malym biustem
![]() Oto ona: http://www.theknot.com/wedding-dress...alexander/8465 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sukienka jest piękna moim zdaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz marylko pięknie wyglądać i te twoje loczki ![]() ja mam wersję długą co do tematu, tak jak marylka mówi, czerwona tak, ale bez ramiączek, aha i inne dodatki niż czerwone |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
W takim razie jaki kolor dodatków radzicie? Zaznaczam, że z toczka nie zrezygnuję, jeśli więc nie czerwony to jaki? Z pewnością będzie on musiał kolorystycznie do czegoś pasować, jeśli nie do sukienki to do butów. Mylady21 radziła buty nude, ale toczka nude przecież nie założę. Pomóżcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czerwone mogą być za czerwone... Może cieliste nudę itp. Przynajmniej buty bo fascynator bym zostawiła czerwony. A w ogóle z tydzień temu na blogu bridelle było dużo inspiracji na lata 50 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja w ogóle nie mam biustu. A wszystkie suknie bez ramiączek mi się trzymają. Bo suknia bez ramiączek trzyma na talii i pasie miednicy, nie na biuście.
Fascynator zostaw czerwony ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła toczek + sukienkę czerwone, a cała reszta dodatków nude ![]() btw -> sliczna sukienka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
a mi się podoba z tymi ramiączkami może dlatego że moja ślubna ma nawet rękawek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcesz suknie bez ramiączek to szukaj takich które pod gorsetem maja jeszcze gumowe taśmy.
Ja mam duży biust i to wcale nie jest tak że suknia trzyma się na biuście (grawitacja robi swoje i biust przy tańczeniu ciągnie suknie w dół) Miałam suknie bez ramiączek a taśma idealnie trzymała ją na miejscu nie osuwała się, nie przekręcała itp (była jak przyklejona ![]() ![]() Może zainspirują Cię suknie tej projektantki: http://www.stephaniejamescouture.com/blog/ (ma baaardzo dużo takich krótkich stylowych sukni ![]() ![]() Edytowane przez takaya Czas edycji: 2012-03-05 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Myślę, myślę i już nic nie wiem
![]() ![]() takaya pomysł z gumową taśmą przy biuście jest naprawdę niezły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Basiu może zrób tak kup sukienkę i buciki czerwone i czarne na takim samym obcasie i zobacz który zestaw bardziej Ci się podoba
![]() Wszystko oczywiście zależy od modelu butów. Sandałki na pewno będą mniej rzucające się w oczy. Załączam Ci kilka zestawów krótka sukienka +buty czarne, nude i czerwone. Może pomyśl też o np srebrnych sandałkach? au3.jpg reddress.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://heartaccessories.wordpress.co...tyna/#more-456 polecam tę stronkę.... Wtedy również fascynator może łączyć te 2 kolory, ewentualnie bolerko/ sweterek (mniam!!!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja także polecam http://heartaccessories.wordpress.com/ bo to mój blog ::P:P szczególne osoby tak jak ja zainteresowane dodatkami ślubnymi, szczególnie o charakterze vintage i retro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Takaya dzięki za zdjęcia. Czarne buty chyba będą jednak za ciężko wyglądać do tej sukienki. A może wyjściem z sytuacji są cieliste buty z jakimś czerwonym akcentem jak proponuje zakrzewianka... a co myślicie o złotych dodatkach? Buty np. w takim stylu jak na zdjęciu. Jakieś złote akcenty mogłyby pojawić się w fascynatorze i do tego jakiś żółto-złoty kwiatek. Ewentualnie fascynator cały czerwony, a biżuteria złota. Pasowałoby to do siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
uważam że połączenie czerwieni z bielą jest bardzo retro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dla mnie bomba w całości. Ta czerwona suknia i czerwone dodatki tworzą harmonię, wcale nie wydają się ciężkie. Dodatki nude wg. mnie zepsują te sukienkę.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
zapraszam na giveaway- do rozdania woalki, opaski i stroiki :http://heartaccessories.wordpress.co...3/11/giveaway/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja myślę ze do sukni ślubnej w stylu lat 50 trzeba mieć dluugie nogi, takie suknie skracaj sylwetkę. ale jest to piękny krój, podobają mi się niesamowicie, wyglądają ponadczasowo i z klasa. gdybym była troszkę niższa to zdecydowałabym się na taka. a ze względu na to ze do takiej długości trzeba mieć ładne buty na proporcjonalnym obcasie, przerosłabym męża... i marzenie o takim kroju odpłynęło fajne niektóre są tutaj http://inspirowanewesele.pl/suknie-slubne-w-s tylu-lat-50/szczeg ólnie na tych zdjęciach gdzie są nie na modelkach, cale stylizacje rodem z lat 50 są urocze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ta czerwona sukienka jest prześliczna!
![]() ![]()
"Nie licząc miłości, aktem największego optymizmu jest kupowanie butów. [...] Chcemy doczekać jutra, ale jeśli kupujemy nowe buty albo jeśli się zakochujemy, znaczy to, że zamierzamy tu jutro być." Jonathan Carroll Muzeum psów WYMIANKA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.