Motywacja - pomocy! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 11:15   #1
Olalaalaaa
Przyczajenie

Exclamation

Motywacja - pomocy!

Może to dość nietypowe, ale mógłby mnie ktoś zmotywować?
Muszę schudnąć i wiem o tym, bo mam trochę za dużo
Ale nie mam żadnej motywacji, a do wymarzonej wagi nie brakuje mi zbyt wiele. Nawet bardzo mało, bo byłam na takiej diecie, w 9 dni chudnie się 3 kilo i to naprawdę działa, tylko po jakimś czasie znów zaczęłam 'się obżerać' może nie tak dosłownie, ale w pewnym stopniu tak. Mimo, że waga mi się trzyma, muszę jeszcze te 3 kg schudnąć, ale tu jest problem. Mianowicie, nie umiem się do tego zmotywować i ilekroć zaczynam, w tym samym dniu się potrafię nawet poddać. Masakra!
Muszę w te dwa tygodnie schudnąć - do wakacji.
Miałam zamiar robić aerobiczną szóstkę weidera, przy tym być na tej diecie i ze dwa/ trzy razy wypić herbatkę przeczyszczającą (to jest niestety konieczne). Tylko nie potrafię się do tego zabrać..
Mógłby mnie ktoś zmotywować, albo coś w tym stylu?
Olalaalaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 12:00   #2
krolewnanacynamonie
Raczkowanie

GG do krolewnanacynamonie Send a message via Skype™ to krolewnanacynamonie
Dot.: Motywacja - pomocy!

Kopie Cie w tyłek mocno mocno mocno DO ROBOTY ! Zrezygnuj z diet ' chudnij tysiąc pięćset sto dziewięćset kg w 2 tygodnie" a odżywiaj sie zdrowo, ot tyle. Warzywka z grila, pierś z kurczaka - można zrobić fenomenalne szaszłyki. - to tylko jeden pomysł a jest takich tysiące. Ja wtedy wcale nie czuje ze jestem na diecie, wcale!
Do tego oczywiscie troche sportu, ot tak, czasem sie trzeba zmusić. Wstac z fotela i zaczac sie ruszac ( ja robie program P90X i juz widze zmiany-wcisnęłam sie w szorty z tamtego roku) . Jak juz baaaaaaardzo mi sie nie chce to oszukuje swój mózg i kiedy zaczynam trening dużo się śmieje-fenomenalne jest to że coraz częsciej przy cwiczeniach ,nawet tych bardzo cięzkich, jestem uśmiechnięta i czuje radość w środku.
Zmuś się, zmuś, zmuś. Piękne ciało tego oczekuje mała ! Zrób zdjęcia przed, uwierz ze bd chciała widzieć zdjęcia 'po' więc dasz z siebie jeszcze więcej.

krolewnanacynamonie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 13:46   #3
Wenress
Zakorzenienie

Poszukaj w sklepach pięknego, porządnego a więc drogiego bikini i obiecaj sobie, że je kupisz jak schudniesz i będziesz piękna na plaży Na mnie działa.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 18:26   #4
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Poszukaj w sklepach pięknego, porządnego a więc drogiego bikini i obiecaj sobie, że je kupisz jak schudniesz i będziesz piękna na plaży Na mnie działa.
No popatrz, a na mnie nie dziala
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 18:58   #5
agg3
Przyczajenie

Jestem nowa na wizazu I szukam wsparcia... wiem, ze nadszedl najwyzszy moment na zgubienie kg, jednak nie mam motywacji! Kompletnie 0
Najgorsze jest chyba to, ze kilogramy mi nie przeszkadzaja - nie zanizaja mojego poczucia wlasnej wartosci. Odnosze sukcesy na innym polu I wyglad zewnetrzny (waga) nie ma dla mnie wiekszego znaczenia. Poza nadmiarem tluszczyku jestem ladna kobietka (tak mowia inni)
Pracujac jednak w sektorze medycznym wiem, jak wazna jednak jest dla stanu zdrowia...
Nie jestem jakos strasznie otyla. Mam 170 cm wzrostu I nosze rozmiar 14. Kilogramow nie podaje, bo I tak po mnie ich nie widac.
Chcialabym byc zgrabna 12.
...zgubic 15 kg

Nie dzialaja na mnie moje chude kolezanki, piekne ciuchy itp. Motywacje musze odnalezc gdzies "glebiej"...
agg3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 19:04   #6
blackdress89
Przyczajenie

Ja kupiłam sobie boskie spodenki- oczywiście przy małe. Co dzień na nie patrzę i mam dużżzo motywacji Nie mogę się doczekać jak je założę

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agg3 Pokaż wiadomość
Jestem nowa na wizazu I szukam wsparcia... wiem, ze nadszedl najwyzszy moment na zgubienie kg, jednak nie mam motywacji! Kompletnie 0
Najgorsze jest chyba to, ze kilogramy mi nie przeszkadzaja - nie zanizaja mojego poczucia wlasnej wartosci. Odnosze sukcesy na innym polu I wyglad zewnetrzny (waga) nie ma dla mnie wiekszego znaczenia. Poza nadmiarem tluszczyku jestem ladna kobietka (tak mowia inni)
Pracujac jednak w sektorze medycznym wiem, jak wazna jednak jest dla stanu zdrowia...
Nie jestem jakos strasznie otyla. Mam 170 cm wzrostu I nosze rozmiar 14. Kilogramow nie podaje, bo I tak po mnie ich nie widac.
Chcialabym byc zgrabna 12.
...zgubic 15 kg

Nie dzialaja na mnie moje chude kolezanki, piekne ciuchy itp. Motywacje musze odnalezc gdzies "glebiej"...
Może zrób sobie zdjęcie w bieliźnie, zacznij dietę i ćwiczenia. Po jakimś czasie znów sobie zrób zdjęcie, zobaczysz różnicę i może Ci się spodoba
blackdress89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 10:16   #7
agg3
Przyczajenie

Bylam z rana w centrum sportowym (sorki nie wiem jak w PL sie na to mowi) I przygotowuje sie do zakupu czlonkostwa
myslicie, ze miesieczne oplaty zmobilizuja mnie do korzystania z zajec przynajmniej 3 x w tyg? czy potrzebne sa na mnie baty? haha
agg3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 15:05   #8
Trzy_metry_nad_niebem
Raczkowanie

Mnie najbardziej motywuja zdjecia z internetu, dziewczyn przed i po
Trzy_metry_nad_niebem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości