buty z gumy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-19, 02:15   #1
MiriamFashion
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

buty z gumy

Ostatnio już kilka razy natrafiłam na nowa modę chodzenia w butach z gumy. Musze przyznać, że jeszcze kiedyś gdy ktoś mówił mi o butach Melissy to za bardzo nie wiedziałam o co chodzi, ale szybko nadrobiłam ta niewiedzę. To właśnie Melissa Shoes wypromowało trend gumowych butów. Dopiero gdy zobaczyłam je na nogach moich koleżanek przekonałam się do ich funkcjoalności. I teraz właśnie poluje na jakąś fajna parę

O ile Melisse można dostać praktycznie tylkona allegro, ebay lub w sklepie Lollipop, tak miłym zaskoczeniem było dla mnie spotkanie gumowych butów w sklepie Primamoda. No i jestem zapatrzona w te baleriny z tym "dzyndzlem". !!!! A Wy co myślicie o takich butach????

te różowe z sercem i ten zestawik butów to Melissa, a te baleriny z dzyndzlem to Primamoda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg meliisaa.jpg (17,2 KB, 276 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg melissa kilka.jpg (19,4 KB, 278 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prima guma szare.jpg (30,1 KB, 202 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg primamoda zlote guma.jpg (31,6 KB, 123 załadowań)
MiriamFashion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 05:02   #2
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Dot.: buty z gumy

Cytat:
Napisane przez MiriamFashion Pokaż wiadomość
Ostatnio już kilka razy natrafiłam na nowa modę chodzenia w butach z gumy. Musze przyznać, że jeszcze kiedyś gdy ktoś mówił mi o butach Melissy to za bardzo nie wiedziałam o co chodzi, ale szybko nadrobiłam ta niewiedzę. To właśnie Melissa Shoes wypromowało trend gumowych butów. Dopiero gdy zobaczyłam je na nogach moich koleżanek przekonałam się do ich funkcjoalności. I teraz właśnie poluje na jakąś fajna parę

O ile Melisse można dostać praktycznie tylkona allegro, ebay lub w sklepie Lollipop, tak miłym zaskoczeniem było dla mnie spotkanie gumowych butów w sklepie Primamoda. No i jestem zapatrzona w te baleriny z tym "dzyndzlem". !!!! A Wy co myślicie o takich butach????

te różowe z sercem i ten zestawik butów to Melissa, a te baleriny z dzyndzlem to Primamoda
dobre na deszcz w ciepłe lato, ale odparzyłoby mi stopy jak nic...

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 07:13   #3
oluśkaaaaa
Rozeznanie

Jestem ciekawa jak takie buty by się sprawowały...
Tak ogólnie to nawet fajne
oluśkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 08:36   #4
moonikaa44
Rozeznanie

bardzo fajny pomysł, ciekawa jestem jakie są pod względem wygody i funkcjonalności
Stary 2009-08-19, 08:38   #5
Papiszynka
Zakorzenienie

Mi sie kojarza z obtartymi i odparzonymi stopami :P jakos mnie nie przekonuja.. wyglad tez sredni.
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 20:33   #6
duplo
Rozeznanie

Te pierwsze, z sercem są śliczne. Gdzie można je kupić ?
duplo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 20:49   #7
elizka1987
Zakorzenienie

Jak byłam mała to miałam takie buty całe z gumowych pasków więc stopa jakoś w nich oddychała. Mam wrażenie, że w tych nie tylko skóra nie będzie oddychała, ale również będą odparzały stopy.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 09:36   #8
Industrial
Raczkowanie

Te pierwsze butki można kupić w Asos ale są dość drogie.
Swoją droga widziałam je wcześniej na zagranicznych blogach i myślałam ze są z plastiku

Cel1. Zapuszczanie włosów.
Cel2.Jest 60kg będzie 49kg.
Cel3.Odważyć sie na piercing.

cele. nie marzenia.
Industrial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 09:44   #9
dressy
Zadomowienie

mam takie, zwykłe czarne i są naprawdę fajne. nie ma mowy,żeby ubrać je w b. gorące dni, ale na co dzień są ok, zwłaszcza na deszcz. i nic mi stóp nie odparzyło, wszystko bez problemu, w dodatku są bardzo wygodne.

-coco chanel
dressy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 11:52   #10
Madam Coco
Rozeznanie

Wychodzę z założenia, że lepsze gumowe niż całe plastikowe... Praktycznie pewnie są, ale wizualnie nie wzbudzają we mnie szału, chociaż nie pogardziłabym parą takich butów.
Stary 2010-08-03, 06:39   #11
karolalca
Przyczajenie

niestety mam jedne buciki z gumy. Założyłam je raz w upalny dzień. Do tej pory nie załóżyłam zakrytych butów na nogi bo bardzo mnie obtarły. Na chłodniejszy dzień jak najbardziej, bo w tych butach stopa bardzo się poci i obciera.
Pozdrawiam ;]
karolalca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 06:49   #12
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MiriamFashion Pokaż wiadomość

Myślę, że większość dziewczyn jeszcze rok temu wyśmiały by takie buty, a teraz będzie na nie szał. Co ta 'moda' robi z ludzmi
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 07:09   #13
myszka197
BAN stały

ja mam buty melissy z gumy, kupiłam w zeszłym roku, we Wrocławiu w galerii handlowej Renoma (chociaż nie jestem pewna, czy po remoncie to się dalej tak nazywa). Butki są megawygodne, nic nie odparza, ani nie obciera, śmigam w nich nawet w upały. One są w środku wyłożone takim mięciutkim materiałem, tak, że ta guma nie dotyka do stopy, do tego one w środku pachną!. Ten materiał jest chyba czymś nasączony). Myślałam, że zapach szybko wywietrzeje, ale mam je już drugi sezon, a one ciągle pachną. ogólnie nie widać, że są gumowe, wyglądają jak lakierki, ja zresztą jak je kupowałam, to szukałam właśnie lakierowych balerinek, a kupiłam takie. Kosztowały 250 zł, ale wg mnie są warte swojej ceny, śmigam w nich już 2 sezon, a wyglądają jak nóweczki, skórzane już dawno by się rozpadły. ogólnie polecam te buty jak i tą firmę. Niewiem jednak czy ten sklep tam jeszcze jest, byłam ostatnio w tej galerii i jakoś nie widziałm tego sklepu, może go zlikwidowali
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 08:04   #14
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
ja mam buty melissy z gumy, kupiłam w zeszłym roku, we Wrocławiu w galerii handlowej Renoma (chociaż nie jestem pewna, czy po remoncie to się dalej tak nazywa). Butki są megawygodne, nic nie odparza, ani nie obciera, śmigam w nich nawet w upały. One są w środku wyłożone takim mięciutkim materiałem, tak, że ta guma nie dotyka do stopy, do tego one w środku pachną!. Ten materiał jest chyba czymś nasączony). Myślałam, że zapach szybko wywietrzeje, ale mam je już drugi sezon, a one ciągle pachną. ogólnie nie widać, że są gumowe, wyglądają jak lakierki, ja zresztą jak je kupowałam, to szukałam właśnie lakierowych balerinek, a kupiłam takie. Kosztowały 250 zł, ale wg mnie są warte swojej ceny, śmigam w nich już 2 sezon, a wyglądają jak nóweczki, skórzane już dawno by się rozpadły. ogólnie polecam te buty jak i tą firmę. Niewiem jednak czy ten sklep tam jeszcze jest, byłam ostatnio w tej galerii i jakoś nie widziałm tego sklepu, może go zlikwidowali

Ja też takie mam, z tymże Melissa robi buty z żywicy synetycznej, a nie z gumy. Mam dwie pary, obydiwe z zeszłego sezonu, sprawdzają sie znakomicie, ale max do 20 stopni. Idealne na deszcz.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 12:00   #15
HelloKittyHello
Rozeznanie

Chętnie sprawiłabym sobie vivienne westwood melissa, ale boję się tych odparzeń. Zastanawiam się też czy te obcasy nie będą sie uginac.
HelloKittyHello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-14, 14:20   #16
monik9
BAN stały

kupiłam sobie melisski ostatnio ale niestety moja szeroka stopa zupełnie do nich nie pasuje, ale są naprawdę bardzo fajne, już szukam innego modelu zapraszam na spam

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-08-14 o 23:19
monik9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 14:39   #17
_n_
Zadomowienie

ja mam gumowe japonki-sandałki z river island - nic mi się nie odparza
_n_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 18:03   #18
kennedy
Zakorzenienie

nigdy nie zaloze gumowych butow. paskudztwo
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 21:48   #19
piwonia91
Raczkowanie

Mnie też ostatnio zainteresowały te gumowe buty, są śliczne.
Mam nadzieję, że wkrótce pojawi się ich więcej np w popularnych sieciówkach . Byłyby może w bardziej przystępnej cenie .

piwonia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-14, 22:17   #20
monik9
BAN stały

melissy nie są to typowo gumowe buty, jest to specjalna mieszanka. Szukam teraz czaenych mellis ażurowych, ale wszędzie już wyprzedany mój rozmiar
monik9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 22:27   #21
funkystar87
Rozeznanie

Ja teraz poszukuje balerinek Melissy chcialabym bardzo różowe z niebieskim sercem dziewczyny gdzie je moge kupić pomóżcie! Zaopatrzyłabym sie w nie teraz zeby miec na wiosne i lato.
funkystar87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 19:03   #22
megana88
Raczkowanie

Temat wprawdzie z tamtego roku, niemniej jednak jak najbardziej aktualny.
Zauważyłam szał na te buciki, jednak słyszałam, że odparzają stopy. Możecie napisać jak Wam te buciki leżą? Chciałabym kupić koturny z odkrytymi palcami, ale jeśli miałabym cierpieć odparzając stopy to chyba sobie odpuszczę...
Stary 2011-08-12, 10:18   #23
emick4
Przyczajenie

moim zdaniem buty te sa bardzo wygodne i funkcjonalne na kazda pogode polecam je kazdemu ;D
emick4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 23:08   #24
madl.
Raczkowanie

Zależy co to długi dystans

Ja mam z tego roku z river island czarne z kwiatuszkiem, i są baaardzo średnio wygodne.. Bardzo żałuję że nie wziełam rozmiar więszych, tylko mój normalny, bo jak dla mnie one się w ogóle nie dopasowują do nogi, są bardzo twarde.
Stary 2011-08-14, 11:26   #25
chryja_bez_ryja
BAN stały

Mi one się podobają na kimś, sama chyba niepoważnie bym wyglądała w takich...
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 14:21   #26
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Podbijam wątek

Co sądzicie o tych sandałkach? http://www.adidas.pl/Women%27s-ZX-Sa...s&cm_vc=SEARCH

Tez wyglądają na takie gumowe i ciekawa jestem jakby sie na upały nadawały (w końcu to sandały ale nie chciałabym wydać 200 zł na SANDAŁY które mi odparzą stopy).

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 14:37   #27
agrafka1990
Przyczajenie

Smile Dot.: buty z gumy

A mi podobają się, ale u kogoś :P
sama nie jestem przekonana.
agrafka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości