![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Escada. Sezonówki Escady
Escada Sexy Graffiti - co sądzicie?
Powąchałam tą wodę w sobotę...... Jak dla mnie cudo! Lekka, dziewczęca, owocowa, a jednocześnie taka,że nie przejdziesz obok obojętnie. Jakie są Wasze opinie? Czy jest to trwały zapach? Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-02-02 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Escada Sexy Graffiti - co sądzicie?
[img]icons/icon40.gif[/img]
Pani w Galerii Centrum prysnęła mi na rączkę. Zapach ładny, ale nie zachwycający. Taki malinowo-jeżynowy (jeżeli myślimy o tym samym, najnowszym zapachu Escady). Aha, za trwały to on nie był. Właśnie to mnie zdziwiło! Gdyby ktos mi go podarował, na pewno bym go uzywała z przyjemnością, ale kupić z własnej woli..........chyba raczej nie.[img]icons/icon25.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: Escada Sexy Graffiti - co sądzicie?
bardzo smakowity zapach, odmładza...mnie się bardzo podoba i mam na niego ochotę ale jeszcze się waham, bo używając go co dzień chyba szybko by się znudził...poza tym raczej niezbyt trwały jak na wodę tej klasy (ceny).Przysznam że tez chciałam o nim porozmawiać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Escada - Loving Bouquet
Pamietacie dokladna nazwe perfum Escady, ktore pachnialy fiolkami? Byly w takiej fioletowej buteleczce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Re: Escada
Myślę że chodzi Ci o Loving Bouquet - sezonówka z 1999 roku. Miała taką Escadową butelkę, lekko fioletową. Nie do zdobycia nawet w najlepszych sklepach internetowych. Ostatnio nabyłam na naszym Targowisku miniaturkę
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
O tę Ci chodzi? Dosyć ładny zapach - bardzo lubiłam niektóre sezonówki Escady które kiedyś były piękne (a nie koszmarne tak jak ostatnio) - choćby wspomnieć Que vivę, którą jeszcze można dostać czasem
![]() http://www.perfumeemporium.com/women...quet-by-Escada
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak, dokladnie o te perfumy mi chodzilo. Oj, skzoda, ze ich juz nie ma
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Droga Weroniczko, Que Viva to dość stara sezonówka Escady, jest chyba nawet opisana u nas na KW? Bardzo ładny, lekki zapach, niepodobny do słodkich mdlących ulepków jakie teraz produkuje Escada. Ale jednak różni się od Loving Bouquet.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Oj, tak, niestey teraz prawie kazde perfumy Escady sa strasznie landrynkowate
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wiesz powiem Ci szczerze że ciężko z tą Que Vivą w normalnych sklepach - na pewno nie masz co szukac w Douglasach czy Sephorach - możesz zajrzeć do małych niesieciowych perfumerii - tam są czasem takie skarby. Z tego co pamiętam, jakaś forumowiczka kiedyś pisała że udało jej się zdobyć w jakieś niepozronej perfumerii. Que Viva nie jest podobna do dzisiejszych landrynek, jest to także owocowy zapach ale o wiele ładniejszy, rześki, nie landrynowaty
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Perufmy mozna kupic w internetowych angielskich, amerykanskich sklepach.
Np. www.fragrancex.com www.perfume.com www.parfum.go.ro www.perfume123.com itd. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
MOżna w zagraniczych - oczywiście tych które wysyłają do Polski, a to wcale nie jest takie znów częste - i w takich których ta wysyłka nie przekracza ceny samych perfum... Ja polecam raczej polskie sklepy internetowe, w których też mozna upolować niezłe rzeczy. Que Viva jest do nabycia w sklepie aleperfumy.pl oraz dionet.pl. Loving Bouquet nie ma, ale to zapach który jest bardzo ciężki do ustrzelenia nawet w zagranicznych sklepach - w większości pojawia się napis - discontinued albo not available.
Warto kupować na strawberrynet.com bo tam wysyłka jest za darmo.
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Limitowane (sezonowe) edycje ESCADY
jakis czas temu kupiłam perfumy na mililitry, dla wyprobowania. niestety nie sa zbyt trwale ale na stoisku odkryłam genialny zapach!! to podobno Escada "sexy graffity" (czy cos takiego
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Re: co z tymi perfumami Escady?? czy ktos wie??
"Sexy Grafitti" to sezonowka Escady sprzed bodajze 2 lat dlatego praktycznie niedostepna (czasem do kupienia w necie). Moim zdaniem bardzo podobna do "sexy grafitti" jest escada "ibiza hippie" sprzed roku dostepna duzo latwiej wprawdzie nie wszedzie ale widzialam ja w sephorze dzisiaj. Powachaj moze Ci sie spodoba
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Escada co roku wypuszcza jakiś letni limitowany zapach, dostępny tylko przez rok. W tym roku była to Island Kiss, rok wcześniej Ibiza Hippie, a w 2002 r Sexy Grafitti własnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witaj, ja jestem fanką SEXY GRAFFITI. Nie kupisz już w żadnej perfumerii. Ja kupuje w Nicole i jestem bardzo zadowolona. Ciagle ktoś pyta czym pachnę. Ja mieszkam w Warszawie i kupuje w sklepie w Jerozolimskich. Wiec moge z czystym sumieniem polecic ten zapach, z tego sklepu. jesli lubisz takie zapachy to powąchaj jeszcze Nicole 027, 029, 030, 054, 040 ostatnio 101 odpowiednik Amor Amor Cacharela i moj szlagier 088. Maja też Island Kiss escady. Ja uwielbiam zapachy na mililitry i naprawdę uwazam że sa swietne i niedrogie. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witaj, ja jestem fanką SEXY GRAFFITI. Nie kupisz już w żadnej perfumerii. Ja kupuje w Nicole i jestem bardzo zadowolona. Ciagle ktoś pyta czym pachnę. Ja mieszkam w Warszawie i kupuje w sklepie w Jerozolimskich. Wiec moge z czystym sumieniem polecic ten zapach, z tego sklepu. jesli lubisz takie zapachy to powąchaj jeszcze Nicole 027, 029, 030, 054, 040 ostatnio 101 odpowiednik Amor Amor Cacharela i moj szlagier 088. Maja też Island Kiss escady. Ja uwielbiam zapachy na mililitry i naprawdę uwazam że sa swietne i niedrogie. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Skoro w Nicole sa sezonowki Escady, to moze Loving Bouquet tez jest? Nie wiesz moze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Cześć, loving boquet nie ma. Ale w sklepach już nie uświadczysz np. Champagne YSL (potem nazywał się Yvresse poniwaz firma mila proces z Champagne Caron) Zapach z początku lat 90-siątych. Bardzo zmyslowy typowy na wieczor (paczula, anyz, wetiwer, mieta, roża) Podobny jest Kingdon Alexandra Mc Queena. Wyszedl w zeszlym roku seria limitowana i jak nagle sie pojawil tak nagle zniknal. W Nicole jeszcze mozna go kupic. Tez na wieczor typowo. Byl uznany w 2003 przez LOOK za najbardziej sexy zapach, podobno wykorzystywane w nim skladniki to afrodyzjaki. Ach perfumy, mogłabym sie o nich rozpisywać. Znam i oryginaly i te z rozlewnii Nicole. Niektore w nicole sie roznia, nieznacznie, maja przewodnia linie ta sama ale potem jednak cos troche inneg. Bylam w Grasse w muzeum i wiem ze 1 zapach ma wiele "galęzi", tzw "nosy" zmieniaja niusane troche wiecej czegos troche mniej czegos innego. Robia zapachy w odmianach wiosenno letnich, jesienno zimowych, dziennych i wieczornych. Jesli znany dom mody zarezerwuje sobie cos dziennego to w rozlewnii pewnie znajdziemy wieczorny odpowiednik, lub cos w linii. Uwielbiam zabawe w mieszanie zapachow, dobieram sobie po skladnikach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Perfumy z Nicole czy Refanu to zawsze kopie a nie oryginały, i należy o tym pamiętać. Zawsze będą się różnić od oryginału, nigdy nie dadzą nam pełnego obrazu - są kopie lepsze i gorsze, ale różnią się od oryginału o to często znacznie, zawierają mniej składników i nei rozwijają się na skórze. Ja też interesuję się perfumami i to od dawna, i zawsze potrafię bez pudła wywąchać kto pachnie wodą z rozlewni. Są po prostu płaskie, i to się daje wyczuć. Nie kupiłabym wody z rozlewni. Gdyby nie było mnie stać na oryginalne perfumy, kupowałabym tańsze średniopółkowe wody i już.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
miałam właśnie Nicole tez kupione w warszawie, ale wolałabym miec oryginalne z wlasnie tych wzgledów o ktorych pisala Smoczyca, no cóz szkoda ze tej sezonówki juz nie ma w sklepach
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Escada "Blue Romance" - znacie?
Znacie perfumy Escady "Blue romance"? Ja wlasnie teraz pierwszy raz zobaczylam je w sklepie internetowym. Coz to za zapach? Mozecie powiedziec cos blizej? Moze Smoczyca?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Re: Znacie te perfumy?
Przyznam się bez bicia że ja nei znam zupełnie
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja je znalazlam na aleperfumy i tam 30 ml kosztuje 139 zl, wiec cena jest niewysoka. Natomiast na innych stronach (najczesciej wyskakuja mi ruskie) nie ma o nich ani slowa, poza tym, ze koszyuja w tamtych sklepach... 150 dolarow!!! Bardzo jestem ciekawa tego zapachu, ale nie kupie w ciemno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Moze to jakas ruska wersja,bo ja przeszukalam 20 niemieckich stron z perfumami Escada i NIC.Nie ma tutaj takiego perfumu.Bardzo ciekawe.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Escady
Zastanawiam się na kupnem któregoś z zapachów Escady: Rocin'Rio, Island Kidd lub Peach Punch . Czym one się różnią? Czy są trwałe? I czy czuć je? Tzn.: czy jak spryskam się małą ilością to czy będzie je czuła osoba stojąca obok, ale jakoś blosko, nie wtulająca się itp
![]() ![]() Buźka, Zapalka ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dot.: Escady
sa strasznie trwale i intensywne bo jak wypsikalam sie w sephorze to pachnialam caly dzien a odziez to jeszcze ze 3 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja mam Escada Rockin' Rio (prezent od Ukochanego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kiedy jestem z Tobą Wiatr użycza mi swych westchnień Gdy jestem przy Tobie- to czuję, że jestem When I'm in your arms, nothing seems to matter! Edytowane przez neysa Czas edycji: 2005-05-30 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Mnie się te perfumy nie podobają. Są takie sztuczne, landrynkowe, wręcz odrażające
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
napewno sa dosc slodkie, dosc intensywne, ale takze bez specjalnej glebi.Pachna podobnie podczas aplikacji, jak i po pewnym czasie na skorze.Sa dosc trwale, ale tez nie wybitnie. Cena jest dosc korzystna - jesli dla kogos ma to znaczenie.Osobiscie polecam je dla mlodszych osob, poprzednich wersji Escady nie toleruje prawie wcale, ta tegoroczna jeszcze jest ok-odrobine za slodka i mdla ale zalezy co kto lubi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.