![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój TŻ ma stulejkę i nie chce leczenia
Moje drogie, pomocy...
Background jest taki - mam 22 lata, mój facet 24 lata, jesteśmy ze sobą od 2 lat. Czuję, że to ten. On mówi, że też. W naszym związku naprawdę super się układa ![]() ![]() Jest jednak jeden problem - niedawno mój facet oznajmił mi, że ma stulejkę. Dodał, że uznał, że nasz związek jest na tyle poważny, że powinnam znać w pełni stan jego zdrowia. Powiedział jednocześnie, że poza tym z jego zdrowiem urologicznym wszystko jest w porządku, nie ma żadnych zakażeń z powodu tej stulejki itp. Strasznie się zmartwiłam ![]() Oczywiście moja reakcja była natychmiastowa - "Kochanie, idź do urologa". On jednak powiedział, że na razie nie planuje iść, że żyje z tym już 24 lata i nic się nie dzieje. Jego argument jest taki, że dzięki temu znacznie łatwiej nam (zwłaszcza mu) będzie wytrzymać bez seksu. Nie sposób oczywiście odmówić mu w specyficzny sposób pojętej racji. Ja jednak uważam, że skoro 2 lata wytrzymaliśmy, mimo że nie miałam świadomości jego schorzenia, to wytrzymamy dalej. Obiecałam mu, że nie będę go prowokować itp. On jednak mówi, że podjął decyzję, żeby na razie nie iść ![]() Rozmawialiśmy o tym naprawdę długo i naprawdę poważnie... Może Wy mi doradzicie, co można jeszcze zrobić, jak go podejść, jakich argumentów użyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Mój TŻ ma stulejkę i nie chce leczenia
co za głupota. nawet gdyby nie uprawiał seksu wcześniej to powinien już dawno temu być po zabiegu. ja bym go zaczęła szantażować. co, do końca życia nie będzie seksu, bo on się boi iść do lekarza? paranoja. już pomijam fakt, że mogą się pojawić problemy związane z seksualnością, skoro tak tłumi pożądanie.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za te odpowiedzi, mam 2 uwagi:
1. To nie jest tak, że nie ma seksu, bo on ma stulejkę. Chodzi o to, że stulejka (jego zdaniem) ułatwi nam wytrzymanie bez seksu. 2. Nie zamierzam pozwolić na seks bez wyleczenia jego stulejki właśnie z powodu możliwości zarażenia mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez BadLife Czas edycji: 2013-06-17 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Przedstaw mu odpowiednie argumenty,dla dobra jego zdrowia:przy nieleczonej stulejce:
1 ciężko jest zaadbac o higiene intymna,pod nabletkiem zbieraja się nieczystości,co prowadzi do wielu swinstw i zakażen, 2 piszesz,że sie nie kochacie,i ni bedziecie,bo jemu bedzie to sprawiało okropny ból, 3 w najgorszym przypadku(a zdarza sie ) nieleczona stulejka prowadzi do raka prącia i amputacji. Jak pracowałam na chirurgi w miesiącu zdarzało sie ze 4 mężczyzn ze stulejka.To nic wstydliwego,a lekceważyc nie można.Powiedz mu o tym. Edytowane przez aiden81 Czas edycji: 2013-06-17 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
a czemu mielibyście wytrzymywać bez seksu?
kiedy niby zebrałby się na zabieg?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
...Po co wytrzymujecie bez seksu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przy niektórych rodzajach stulejki nie jest możliwe uprawianie seksu. Niech się wyleczy i pas cnoty założy. Nie musi cię zarazić jeśli będziecie używać prezerwatyw. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-06-17 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
I tak 24 lata nic w strefie seksu nie poczynił? Dziwne dla mnie jak takze lekceważenie zdrowia swojego i partnerki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Bałabym się być z facetem, który dopiero po 2 latach oznajmia mi coś takiego, bo przecież nagle się nie dowiedział. Bałabym się tego, jaką rewelację może mi "sprzedać" za kolejny rok, czy dwa lata związku. Bałabym się jego lekkomyślnego podejścia zarówno do zdrowia własnego, jak i mojego. Bałabym się niedopasowania w seksie lub tego, że tego seksu może w ogóle nie być przy takim podejściu i przy takim nie dbaniu o zdrowie. A powstrzymywanie się od seksu dla samego powstrzymywania się, jakieś wymyślanie "nie bo nie" jest po prostu głupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nie byłabym z takim facetem bo traktuje nieodpowiedzialnie siebie więc nie potrafi traktować odpowiedzialnie drugiej osoby. Tak naprawdę w poważnej sytuacji życiowej. Dodatkowo żyje z chorobą i mówi, że wszystko ok.
Żenująca postawa, której krótko mówiąc nie lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mówiąc już o lekceważeniu swojego zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ciekawe, czy przypadkiem pan nie podsunął takiego rozwiązania, aby zgrabnie ominąć problemy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Widzę, że dyskusja koncentruje się wokół powodów seksualnej abstynencji - spieszę wyjaśnić. Powody są mieszane, tzn. są kombinacją religii, strachu przed ciążą, tradycyjnego wychowania oraz tego, że planujemy ślub w kilkuletniej perspektywie - chcielibyśmy podjąć współżycie po nim, on powiedział, że na krótko przed ślubem podda się zabiegowi. Ja jednak chciałabym tego wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Już pisałam powody ,dla których powinien sie zoperować.Seks to najmniejszy problem.Grozi mu wiele swinst,tak jak i Tobie i tym go przekonaj.Ja bym sie zastanowiła,czy bym chciałabyc z tak lekkomyslnym panem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przy stulejce często są inne" schorzenia"jak " , "wierzchniactwo "spodziectwo". Nawet wnętrostwo. Nie żartuję ale czy ty widziałaś już te jego klejnoty? Problemów z jego genitaliami może być więcej.To może być początek góry lodowej. Oczywiście nie przekreśla to jego jako partnera życiowego, jako ojca dzieciom , nawet jako doskonałego kochanka bo kobietę da się zaspokoić w inny sposób ale ja wolałabym wiedzieć znacznie wcześniej niż tuż przed ślubem o tym wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy ty w ogole masz pojęcie na czym polega zabieg usunięcia stulejki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie komentuję tyle abstynencji , co zwyczajnie nie ogarniam tłumaczenia chłopaka oraz tego, że powiedział ci o tym po 2 latach, no nie ogarniam. Jak i tego, że podda się "przed ślubem".
I tu masz poczytaj, do czego prowadzi nieleczenie tego: http://www.stulejka.net.pl/lekcewazenie-stulejki.php Pomijam, że takie rzeczy "załatwia" się w dzieciństwie- mam 2 synów, byli badania pod tym kątem, gdy byli małymi dziećmi. Gdyby wyszedł taki problem, od razu byłby zabieg. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-06-17 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Nie widziałam. On jednak stwierdził, że to jest jedyny problem. Poza tym, z tego co ja czytałam, nie wynika, żeby częste było współwystępowanie innych schorzeń i taka masakra jak opisujesz. Raczej zabieg to jest rach-ciach, potem miesiąc męczarni z opatrunkami i po krzyku - tak przynajmniej opisują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Przeczytaj, co ci zalinkowałam, jakie są SKUTKI nieleczenia; no nie ogarniam tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedynie może się jakiś krwiak zrobić, ranka może ropieć, facet będzie na pewno dyskomfort odczuwał |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
I dziwię się rodzicom chłopaka autorki wątku ,że nie zadbali w odpowiednim czasie o zrobienie zabiegu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
BAN stały
|
I dziwię się jemu ,że teraz sam nadal czeka z tak prostym zabiegiem aż do ślubu.
Dlatego podejrzewam ,że to może być tez coś jeszcze oprócz stulejki. Dla mnie to nie jest normalne aby tego do tej pory nie zrobić. to tak jakby dziewczyna z pójściem do ginekologa czekała do czasu aż przestanie być dziewicą. irracjonalne i niebezpieczne. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Ale współtowarzyszą niekiedy. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
No ja właśnie też strasznie się dziwie, że rodzice mojego mężczyzny nie zadbali o tę sprawę. Ale z drugiej strony, u nich wszystko co związane z seksualnością to temat tabu. Z trzeciej strony, to nie jest kwestia seksualności, tylko zdrowia. No ale nie sądzę, żeby u nich w ogóle jakkolwiek rozmawiano o genitaliach itp. Sam mi powiedział, że jego rodzice do dziś o tym nie wiedzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
I nawet lekarz pediatra bez specjalizacji urologicznej powinien to dostrzec i zakomunikować rodzicom. Chyba ,że nie chodzili z dzieckiem do lekarza. Dziwne to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A moze on jest.... Amishem? Albo wychowal sie w jakies takiej podobnej wspolnocie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.