|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Czy umiem śpiewać?
Witam, jestem tu nowa, więc chcę się przywitać
![]() Chciałabym dowiedzieć się co myślicie o moim głosie. Bardzo proszę o szczere opinie! Każda będzie dla mnie niesamowitą wskazówką! Z góry dziękuję Oto linki: https://soundcloud.com/i-love-electr...-my-life-cover https://soundcloud.com/i-love-electr...s-is-you-cover https://soundcloud.com/i-love-electr...ink-part-cover |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy umiem śpiewać?
Moim zdaniem nie, nie umiesz śpiewać.
![]() |
![]() |
#3 |
nyan nyan ^^
|
Nie umiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zacznijmy od tego, że nie śpiewa się w słuchawkach, ponieważ nie słyszysz siebie dobrze. Twoj głos jest zniekształcony dla Ciebie, dlatego też fałszujesz. No i nie masz powalającego głosu. Uszy nie więdną jak się Ciebie słucha, ale kariery nie zrobisz.
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
nie śpiewasz w jednej tonacji, schodziłaś chyba kilka razy
![]() ![]()
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kariery w zawodzie piosenkarki nie zrobisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kawoholiczka
|
Faktycznie w wysokich tonach nie idzie ci najlepiej, poza tym wykonaniem a cappella dodatkowo utrudniłaś sobie zadanie (przynajmniej mnie lepiej śpiewa się przy muzyce). Jeśli naprawdę to lubisz - nie zniechęcaj się i zapisz na zajęcia wokalne, bo znam osoby, które nie potrafiły śpiewać, a dzięki lekcjom naprawdę się poprawiły w tym zakresie.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie umiesz śpiewać... Nie obraź się ale w wysokich rejestrach strasznie miauczysz i podczas 2/3 piosenki zastanawiałam się w jakim języku śpiewasz, bo angielski to to nie jest
![]()
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Mariah Carey zdecydowanie nie jest dla Ciebie, oj bardzo nie jest.
Znam się na tym, jak na fizyce kwantowej ale nie podoba mi się, nie słuchałbym. Uważam, że raczej nie potrafisz śpiewać. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
bylo nawet znosnie do wysokich tonow, potem nie da sie tego sluchac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Polka Ogarniaczka
|
Nie rozumiem do końca sensu założenia tego wątku. Pytanie, czy chcesz się uczyć śpiewać gdzieś i naprawiać te problemy, o których dziewczyny wyżej pisały, czy co?
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Nie umiesz, ciężko się tego słucha, ale jeśli lubisz śpiewać to rób to dalej, choćby dla siebie. Nikt przecież nie musi tego słuchać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Czy umiesz śpiewać? Jeszcze nie. Czy nauczysz się śpiewać? Niewykluczone.
Zacznij od pracy nad oddechem, trudno Ci pociągnąć frazę. Sporo nieczystości, nie trzymasz się nut, o ile w ogóle z nich korzystasz ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Sama barwa Twojego głosu nawet mi się podoba. Jednak też uważam, że niezbyt dobrze śpiewasz, nie czujesz zbyt dobrze rytmu, więc w niego nie trafiasz, słabo też radzisz sobie z wysokimi dźwiękami. No, ale może i można spróbować profesjonalnej nauki śpiewu i to może sporo dać podobno, ja nie wiem, nie chodziłam. Sama jak śpiewam dla siebie, to chyba mam problem z wyższymi dźwiękami, a wyczucie rytmu czasem chyba mam, a czasem nie. A co dobre, to barwę głosu chyba też mam ładną. No, ale tak to u mnie też szału nie ma. No, ale jak chcesz coś w tym kierunku, to lekcje śpiewu, bo teraz jeszcze nie jest to dobry poziom raczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Ja mialam wrazenie z masz taki mega katar jak sluchalam pierwszej piosenki, nie dalo sie tego dokonczyc niestety, wylaczylam jak sie zaczal refren
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Autorko, myślę, że przed nauką śpiewu powinnaś dużo czasu poświęcić ćwiczeniom nad dykcją. Oczywiście, śpiewaj sobie w zaciszu domowym, bo jeszcze gorzej byłoby, gdybyś przestała rozgrzewać struny głosowe, ale moim zdaniem żadne poważniejsze śpiewanie Ci nie grozi, jeśli słuchacze nie będą mieli pojęcia, jakie słowa padają z Twoich ust. Edit: posłuchałam świątecznej Marii Carey - uważam, że autorka wrzuciła te próbki dla beki ![]() ![]()
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2015-04-21 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie, masz taką irytującą manierę w głosie. Ale też nie jest najgorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wchodząc na wątek myślałam, że to będzie na poważnie, a tu się jakiś żartowniś trafił. ![]() Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2015-04-27 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.