|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - pomóżcie. Czym to zdezynfekować?
Mam problem i liczę na Waszą pomoc. Zamieszkaliśmy z TŻ w nowym mieszkaniu, które ma bardzo charakterystyczny zapach. Domyślam się, że to "spadek" po poprzednich właścicielach. Wymyłam wszystkie ściany i meble wszelkimi dostępnymi płynami zapachowymi, w kontaktach tkwią odświeżacze, ale to nie pomaga. Przez najbliższych kilka miesięcy wymiana mebli nie wchodzi w grę. Może znacie jakieś profesjonalne środki, albo domowe metody żeby pozbyć się tego smrodku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Erudycja
|
Dot.: Dziewczyny - pomóżcie. Czym to zdezynfekować?
słyszałam o czymś takim jak ozonowanie, podobno usuwa wszystkie zapachy do zera.
W skrócie:
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2014-02-02 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Z domowych metod polecam nasypać sody oczyszczonej do miseczki i zostawić. W Twoim przypadku można by ich wyłożyć kilka. Soda wchłania zapachy.
Pytanie: czy to czasem nie zapach stęchlizny lub grzyba? Czasami nie widać, a od wilgoci jest charakterystyczny smrodek ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki. Zaraz idę wypróbowywać motyw z sodą. O ozonowaniu poszukam czegoś w necie.
W mieszkaniu nie ma widocznego grzyba ani wilgoci, ale poprzedni właściciele to byli starsi ludzie i chyba mieli taki swój charakterystyczny zapach, który przez lata wsiąkł w mieszkanie. Smród fajek mi nie przeszkadza, bo sama palę. Co więcej, lubię zapach papierosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli wypróbujesz sodę, pamiętaj, żeby ją zostawić tak na 10-12 h. Pozbywałam się w ten sposób dziwnego zapachu z auta, i pomogło, ale na większych przestrzeniach chyba potrzeba by kilku dni i zmieniać sodę.
![]() |
![]() |
#6 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Śmierdzieć może też stara wykładzina dywanowa... stare dywany, zasłony...
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Pomalowanie ścian, porządne wygrzanie i wietrzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Porządne wietrzenie to po pierwsze, ale właśnie stara wykładzina, może coś pod parkietem, pod panelami trzeba wymienić...
____________________ To niemożliwe, koniecznie kliknij myjki no i co! Edytowane przez Shaquita1384 Czas edycji: 2015-01-21 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie macie gdzieś grzyba- na ścianach, pod boazerią itp.?
Specyficzny zapaszek to może być grzyb. Np. w łazience, w fugach tzw. czarna pleśń. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Ocet winny i soda oczyszczona są dobre na uporczywe zapachy. Z odświeżaczy polecam Brise w spray'u.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.