![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Lokale weselne na Górnym Śląsku
Witam
![]() Dopiero zaczynam ślubne przygotowania i ... poszukuje sali w okolicy Katowic. Oglądalismy już kilka, ale nic specjalnego nie spotkaliśmy.Może któraś z Was zna jekieś fajne miejsce gdzie można zorganizować przyjęcie na ok 60 osób????????? Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sala w okolicy Katowic :-)))
Na takich właśnie ślubach ("rozmiarowo") byłam ostatnio, w Ligocie koło bazyliki na Panewnickiej, w "Staroligockiej", znajomi mieli wesele w Domu Weselnym na Podlesiu i byli bardzo zadowoleni, możesz też spróbować popytać w "Patrii".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
... okolice Katowic??? no cóz ja robie w małym "dworku" - tak to można określić
![]() Napewno znajdziesz cos odpowiedniego ![]() PozDraWiaM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja z mężem mieliśmy swoje przyjęcie ślubne w Elizie. To chyba Panewniki, o ile dobrze pamiętam. Mieliśmy 54 gości. Sala jasna, czysta, bardzo ładna. Podobało nam się tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mogę prosić o jakiś bliższy namiar Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki i pozdrawiam!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
... "Pod Kasztanami"?? no cóż ... jak dlamnie to raz sie przejechałam mimo to bardzo przyjemny lokal ... chociaz wystrój sal na wesele mi sie nie podoba ... ( ale chyba każda para sama sobie wybiera ??? tak mi sie wydaje ... moja koleżanka mimo to była nie zadowolona ... i jeszcze to ze tam jest kilka przyjęć na raz czy cos takiego ...) Ja robie tak jak już pisałam w Profusie czyli dworku jak to mówią ..... jest tam mała sala ale bardzo przyjazna ... + ogród do dyspozycji ... i w ustronnym miejscu ... sala bardzo mi się podoba ... ale jest to na małe przyjecie chyba do 70 osób ... zresztą proponuje żebyście same zobaczyły ... i wejdzcie do środka ... z zewnątrz nie ma efektu ...
a Namiary to : Dom Weselny. Profus Edward i Kornelia (0-32) 275 61 24 41-811 Zabrze, Sejmowa 39 pow.m. Zabrze, woj.śląskie - godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 17-19 Gorąco polecam ... PozDraWiaM ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy może mieć swoje zdanie. "Pod kasztanami" wybrałam ze względu na możliwość noclegów (za rozsądną cenę) w pobliżu restauracji. Bardzo dziękuję za namiary. Oczywiście postaram się oglądnąć dworek. Życzę pomyślności! Ania |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
a ja się zdecydowałam na restaurację Belvedere, to w Sosnowcu na Środuli w pałacu shoena. dookoła jest taki mini lasek, a sama knajpka ma fajna admosferę. no i spodobała mi sie fachowoć kelnera, który nas tam oprowadzał, ale to pewnie wszędzie jest podobnie
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
oczywiście , że każdy ma swoje zdanie i licze się z tym
![]() ![]() ![]() PozDraWiaM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Szkoda, że macie tak daleko do Świerklańca- Pałac Kawalera to dopiero piękne miejsce
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
My mamy wesele w Gostyncu na Gostyni. Podobno super jedzenie i z tyłu jest ogród.Jedyny feler że maksymalnie zmiesci sie 80 osob, ale w moim przypadku bedzie bawic sie 60 osób przy muzyce DJ
![]() Maja stronkęhttp://www.gostyniec.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bkami za para młodych i schabowym na czele ![]() w Schoenie? jak zastawa. dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie tak jak mówię, przekonała fachowość kelnera i taka fajna atmosferka która tam jest, ciężko opisać, ale jakoś przypadło mi do gustu ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
dzięki! pałąc Schoena znam, śliczne miejsce, choć ta okolica... Znam dobrze bo chodziłam tam do liceum. A jeszcze jedno pytanko-120-160 to za parę czy osobę? To dosyc ważne. ba! Bardzo ważne. Dzięki za informacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a cena oczywiście za osobę;D chociaż słyszałam, ze znajoma tam robiła tylko taką bardziej kolację niż wesele, do 18 czy 20 i płaciła po 80 zł od osoby, więc zależy na co się zdecydujesz ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam serdecznie, moge smialo polecic pare: "Kim" w Kostuchnie-Katowice ( jest stary i nowy, stray dla mniej osob), byłam tam na slubie kuzynki i bardzo ladnie tam jest, polecam takze "Victoria" tez w Kostuchnie, rodzice byli tam na slubie znajomych i zachwalają, oprocz tego to organizuje jeszcze wesela "Anna Maria" tez w Kostuchnie, "Wena" w Piotrowicach.Pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam gorąco
Ja ślubuję w przyszłym roku i gorąco polecam lokal "KIM", przemiła obsługa, pyszne jedzonko tylko wadą są odległe terminy. Ale mieszkam w poblizu i wszyscy zachwalaja ta salę. I jak na jej urok jest stosunkowo niedrogo ja planuję wesele na 90 osób i jest 112zł od osoby + wódka i napoje we własnym zakresie, dodatkowo mają pokoje noclegowe. Czynne jest w poniedziałki i środy od 17 albo 18, i proszę uzbroić się w cierpliwość bo zawsze jst dużo ludzi ale naprawdę warto. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Każdy może mieć swoje zdanie. "Pod kasztanami" wybrałam ze względu na
możliwość noclegów (za rozsądną cenę) w pobliżu restauracji. A gdzie te noclegi jeśl można wiedzieć?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jest może super wykwintnie, ale wesele wiąże się z takimi kosztami, że nie jestem w stanie rodzinie zapewnić noclegów w hotelu czterogwiazdkowym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Całkiem niedawno poszukiwaliśmy fajnego lokalu, więc podaję kilka namiarów:
1. Na Wzgórzu Wandy - droga na Bielsko po lewej stronie, restauracja w lesie, jest dosyć ładnie, myślę, że 60 osób spokojnie się pomieści, maja tez pokoje 2. Rogacz na podlesiu, adresu nie znam musisz poszukać w książce. Podobno są dwa Rogacze stary i nowy. Ten nowy podobno jest większy. 3. Anna Maria- juz Madzia wspominała. To na Kostuchnie - sala z balkonem, ale nie ma gdzie wyjśc na zewnątrz, restauracja przy ulicy. Ogólnie jest ok, znanajomi mieli i są baaaardzo zadowoleni 4.Jest na Podlesiu przy boisku taki Dom Kultury, nie mam dokładnego adresu. Byłam tam - dwie sale oddzielone takimi jakby łukami, więc tańcący nie są tak do końca oddzieleni od siedzcych ![]() 5. Eliza - Dom Przyjęć - nie wiem, gzieś kierunek Panewniki 6. Stołówka Studencka przy U. Śl. są tam organizowane wesela. Podobno całkiem całkiem niezłe. 7. Jest coś w Świętochłowicach - Prowent- nie byłam, ale podobno godna polecenia - www.restauracja-prowent.com.pl 8. Restauracja Club 99 ul. Bytkowska 1A tel. 259-92-71 w. 112. www.club99.pl (tam mamy właśnie zarezerwowane na przyszły rok) 9. Chorzów ul. Dąbrowskiego 63 Restauracja Cechowa- dość ładny lokal i piękny wystrój. 10. na Tysiącleciu tez jest fajna restauracja- nie mam adresu, ale byłam tam i jest dosyć fajnie To chyba narazie tyle co mi się przypomniało - a na kiedy szukacie czegoś? Bo ja byłam troszkę przerażona jak zaczęliśmy szukać - rok wcześniej to takie minimum ![]() Życzę powodzenia w poszukiwaniu, no iiiii.... cierpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki
![]() ale salę już wybraliśmy... Padło na "Dworek" w Wyrach - może ktoś coś słyszał na temat tej uroczej knajpki...? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]()
Wizazanki z oklic Zabrza, Gliwic, Tych i pobliskie!!!Proszę o pomoc!!!
Witajcie Moje kochane!!! Chciałabym Was ogromnie poprosić o informacje - NAMIARY!!! Jestem troszku załamana gdyż moje wesele ma odbyć się w 2007 roku w miesiącach sierpień /wrzesień...ilość gości około 90...nie ma juz szans na ich zmienijszenie... I zupełny brak funduszy- ja jako panna młoda musze liczyć tylko i wyłącznie na moich staruszków którzy to z kolei muszą się zaporzyczać...więc niestety wesele już (ze względów) finansowych nie będzie najbogatsze...Dlatego drogie wizazanki proszę Was o namiary dobrych- ale nie przytłaczjąco drogich: 1. sale - restauracje 2. kwiaciarnie - przyozdabianie, bukiety itd. 3. ORKIESTRA - WODZIREJA (jeden juz upatrzony podniósł tak cenę że masakra a sierpniowe terminy 2007 ma już zajęte;() 4. Smaczna cukiernia 5. Krawcowa 6. I wszystko na czym mozna przyoszczędzić... ![]() BARDZO PROSZE O POMOCNE RADY I INFORMACJE.... Godząca się z braku wyboru na ultimaty.... ![]() to jeszcze raz ja ![]() Ps. restauracja dobrze by było gdyby była z noclegiem.... ![]()
Życie jest piękne doputy dopóki istnieje uśmiech na twarzy dziecka ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-28 o 13:30 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wizazanki z oklic Zabrza, Gliwic, Tych i pobliskie!!!Proszę o pomoc!!!
Mogę Ci dać namiary na genialnego wodzireja - ale nie na orkiestrę tylko na DJ'a. U mnie zabawa była przednia, znajomi też skorzystali i też byli zadowoleni. Co do zapłaty - nasze wesele było małe - płaciliśmy mu chyba 600zł. Nie wiem czy przy większej ilości gości nie zażyczy sobie więcej. Nie gra: disco-polo, tego czego sobie nie życzysz. Jakby co, to pisz na PW
![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
ripos - super sala .... restauracja -Zabrze - Makoszowy Sala Bankietowa u Profusa - Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Lokale weselne na Górnym Śląsku
Ja mialam wesele w Zodiaku (jak sie jedzie na T.Góry) jeżeli ma się powyżej 50 osób robia na dwóch poziomach, 3 lata temu od osoby 120zł z poprawinami.
Mój brat miał w domu weselnym w Wielowsi (tam jest sala kt pomiesci ponad 100os) za 2 dni płacił ok 130zł (ale i poprawiny bardziej wystawne) z tym że ciasto tez było w cenie. Ja swoje zamawiałam w cukierni-zakładzie koło Żor (przywożą na miejsce) nie pamiętam ceny dokładnie ale tortu nigdzie tańszego nie było. z tego co się oriętuje to Zodiak teraz ma i baze noclegowa ale nie jestem na 100% ... Krawcowa - AnPol w Łabendach - różne mozliwosci - mozna kupic, pozyczyć, lub miec szytą nowa pod wypozyczenie ... uszyją wszystko co chcesz i chyba w miare rozsądnych cenach ... jest tam tez fotograf ale nie polecam nam (i nie tylko) odwalił niezłą fuszerke mimo ze wiszące tam zdjęcia kuszą.
Dom Misi http://www.dom-misi.org/ Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-28 o 20:21 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ciasta polecam od Kobzika w Gliwicach-Łabędach, ma dwie cukiernie, jedna na Strzelcow Bytomskich, a druga obok Huty, na Zawadzkiego. Ciasta bardzo smaczne, malo chemii, ceny na tle innych cukierni nie sa wygorowane, ale cen tortow weselnych niestety nie znam
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Lokale weselne na Górnym Śląsku
Witajcie
Szukam sprawdzonej restauracji, domu przyjęc, pałacyków itp w Rybniku, Wodzisławiu i okolicy w którym mozna zrobic przyjęcie weselne.Bede bardzo wdzieczna za pomoc ![]() Edytowane przez Monola Czas edycji: 2006-05-14 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Dot.: Restauracja ,dom przyjęc -Rybnik,Wodzisław i okolice
Jeśli chodzi o Rybnik, to jest sala przyjęć na Nowinach - Chabrowej, ale raczej na małe wesele i niedogdnością jest położenie w okolicy bloków, brak zieleni. Warto także polecić restaurację Kasjopeja na Nowinach, dom przyjęć "Arka" w Jankowicach. Zdecydowanie odradzam restaurację "Pod Kasztanami" w Rudach - choć jest niedaleko ślicznego pleneru. Jeśli chodzi o organizację wesela we własnym zakresie polecam OSP w Suminie (za Rybnikiem ).Można tam zamówić catering. Sala śliczna, spokojna okolica, za salą park.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.