![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Poród - w jakim szpitalu w Gdańsku?
Witam!
Proszę doświadczone Panie o opinie na temat porodu w szpitalu w Gdańsku. Który szpital warto wybrać, a którego unikać? Jakie są opłaty za poród rodzinny i jak jest ze znieczuleniem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poród - w jakim szpitalu w Gdańsku?
Urodzilam 12 dni temy na Zaspie
![]() Opieka na noworodkiem super!! Poród rodzinny bez opłat. Znieczulenia brak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Gratulację dla świeżo upieczonej mamusi
![]() Znieczulenia nie można dostać nawet za opłata? A jak opieka przy porodzie? Położne? Lekarz? Mili czy raczej nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie ma zadnej opcji na znieczulenie.
opieka nad noworodkiem super! ale po porodzie nie ma juz zadnych odwiedzin na sali, tylko wychodzi sie do takiej jakby swietlicy i z dzieckiem trzeba radzic sobie samemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witaj,
Dwa lata temu urodziłam córeczkę na Klinicznej. Jeśli o mnie chodzi to rewelacja. Położne bardzo miłe i pomocne. Znieczulenie bez opłat. Ja go nie brałam w końcu ale w pewnym momencie o nie poprosiłam. Pani przyszła z dokumentami ale po zbadaniu zamiast znieczulenia zaczęłam rodzić ![]() Spędziłyśmy w szpitalu 6 dni ze względu na żółtaczkę Alicji. Mąż w każdej chwili mógł do nas wejść i spędzać z nami czas. Teraz mieszkam w Gdyni, nie wiem jak jest tutaj w szpitalu, ale przy następnej ciąży też będę chciała rodzić na Klinicznej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hej, już raz pisałam ale widzę że coś musiałam popsuć. Jestem tu mimo wszystko początkująca.
Dwa lata temu urodziłam córeczkę w szpitalu na Klinicznej. Jestem baaardzo zadowolona. Naprawdę bardzo miło wspominam pobyt tam, a spędziłyśmy w sumie 6 dni ze wzlędu na żółtaczkę córci. Znieczulenie na życzenie i bezpłatnie. Ja się również zdecydowałam w chwili kryzysowej, ale po badaniu Pani doktor stwierdziła ze będziemy rodzić i na znieczulenie jest już za późno ![]() Porodówka po remoncie. Miałam pojedyńczą salę ze swoją łazienką. Bardzo komfortowo.Do dyspozycji piłki, prysznic - panie położne same mi proponowały. Położnictwo w gorszym stanie wizualnym ale wszystko wynagradzają obsługą. Oczywiście zawsze można trafić na kogoś kto ma zły dzień, ale z czystym sumieniem polecam ten szpital. Przeprowadziliśmy się ostatnio do Gdyni, ale już teraz wiem ze następny raz bedę też rodziła na klinicznej. Dodatkowym plusem było też to że mąż mógł przebywać z nami na sali. Tym sposobem po raz pierwszy przewinął malutką tatuś, a mi pomógł wziąść prysznic po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja rodzilam na Zaspie 09.01.2011-polecam goraco.
Znieczulenie jest-Dolargan w kroplowce-choc na mnie nie dzialalo wogole-jakos dalam rade bez. Plusem jest masaz szyjki-b. przyspiesza porod[choc akurat ja nie korzystalam] i oksytocyna. Polecam goraco szpital na Zaspie - b. profesjonalni mlodzi lekarze, polozne na porodowce niektore jak kapral[taka byla moja] albo jak aniol [tak wspominaja inne dziewczyny swoje polozne]. Zas na poloznictwie - polozne reaguja b. szybko i w razie czego pomagaja mlodym mamom. Mozna je o wszystko zapytac - doradza, pokaza co i jak a nawet jesli dziecko placze, a mama jest np. w lazience, przyjda i zajma sie chwile mlodym. No i praktycznie pod nosem poradnia laktacyjna - z ktorej mozna bez oporow korzystac. Fajne jest rowniez to, ze dzieci nie sa dokarmiane butelka jesli juz zachodzi taka koniecznosc tylko strzykawka lub systemem sns. Polecam rowniez tamtejsza szkole rodzenia.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Powiem szczerze, że strasznie ciężko jest się zdecydować między Zaspą a Kliniczną, bo wszyscy chwalą jedno i drugie. Troche przeraża mnie na Zaspie to, że po wszystkim nie ma odwiedzin tylko jakiś pokoik do którego można iść na 30 min z dzieckiem :/ no i brak znieczulenia zewnątrzoponowego, bo z tym Dolarganem to nie polecam położnej podchodzić do mnie, bo to narkotyk, który ogłupia i mamę i dziecko. Dobrze że mam czas do grudnia to może w końcu na jakąś porodówkę się zdecyduje
![]() Edytowane przez noteka Czas edycji: 2011-07-07 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ciezki wybór...
ja tez bralam te 2 szpitale pod uwage, ale zadecydowal oddzial neonatologi na Zaspie, rewelacyjni lekarze i opieka bardzoooo dokładna. Ale fakt znieczulenia brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Koleżanka rodziła na Zaspie dzień przede mną. Gdy mi opowiedziała ze poród odbywa się na sali z innymi kobietami oddzielonymy tylko parawanami to mnie to troche zszokowało.
O położnictwie mówiła bardzo dobrze, sam fakt dokarmiania dziecka nie przez butelkę tylko strzykawkę. Zrób sobie wycieczkę po porodówkach i będziesz wiedziała gdzie chcesz rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Tak czy inaczej dla mnie nie komfortowo
![]() Słuchać jak inne kobiety rodzą, a jeszcze nie daj Boże szybciej ode mnie hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Trakt porodowy ze wspólnym korytarzem, sale bez drzwi aby jeden lekarz mógł odebrać wszystkie porody rodzących (biec od jednej do drugiej pacjentki )
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
rodzę we wrześniu zastanawiam się nad szpitalem wojewódzkim ew kliniczna,ostecznej decyzji jeszcze nie podjełam,ale prawdopodobnie będzie jednak wojewódzki bo mam do niego 5 minut piechotą,ostatnio któraś z kobitek rodziła tam?
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
A który ze szpitali (Zaspa, Kliniczna, Wojewódzki) polecacie do porodu, jeśli chodzi pod uwagę opiekę nad Dzidziusiem (badania wykonywane, interweniowanie gdy coś nie tak z dzieckiem się dzieje itp.).
zależy mi na takim szpitalu, gdzie w razie gdyby coś było nie tak to dobrze zajmą się moim dzieckiem, zwłaszcza, że Mały ma problem z poszerzonymi komorami bocznymi i być może z serduszkiem (powiększenie). Czy orientujecie się czy w takich przypadkach rodzi sie naturalnie, czy raczej jest cesarka?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() dzięki za radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie to jest najwazniejsze! my bylismy w szpitalu 16 dni, ale dalo sie przezyc ![]() na kiedy masz termin i kto sie chowa w brzuszku?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
A ja proszę o jakieś najnowsze informacje na temat Klinicznej
![]() ja tam zawitam dopiero za miesiąc ale jestem ciekawa jak to mnie więcej wygląda, mój lekarz powiedział że szpital wybraliśmy bardzo dobrze i że jeżeli nie udałoby się nam dostać na kliniczną, to żeby jechać na zaspę, bo tamten szpital też jest bardzo dobry. byłabym wdzięczna za jakieś informacje ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny potrzebuję świeżych informacji na temat szpitali kliniczna i zaspa.
Sama już nie wiem jaki szpital wybrać i potrzebuję porady ![]() z góry dziękuję za pomoc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ja prawie 2lata temu wybrałam Zaspe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja też 2 lata temu rodziłam na Zaspie i żałuję że wybrałam ten szpital. Wszystko stare i brudne. Łóżka zarwane, a łóżka porodowe to jakieś prycze więzienne. Podczas porodu brak pomocy praktycznie sama robiłam co chciałam i ciężko o wskazówki położnej przy porodzie. Jedyne co robiła to naciskała mnie na brzuch aby wypchnąć dziecko , co już dawno zostało zabronione, bo można zrobić dziecku krzywdę. NA koniec pozszywali mnie wzdłuż i w szerz i do widzenia, dalej radz sobie sama. Zero pomocy na salach poporodowych. JEdyne na co można liczyć to ciągłe nieustające gadanie o karmieniu cyckiem. DZień i noc chodzą i tylko o tym gadają i kładą wszystkim do głowy. 50 razy pytają czemu nie karmisz cyckiem i dają tysiące rad- każda dyżurująca ma swoje złote rady, które doprowadziły do tego, że dostałam uczulenie na brodawkach i jak je pokazałam w przychodni to od razu kazali zakończyć karmienie, bo były tak bolesne przez to uczulenie, że nie wyobrażały sobie jak mogę karmić. W szpitalu ze stresu i ciągłego gadania o karmieniu cyckiem miałam zero pokarmu a w dzień wyjścia do domu pod wieczór pokarm lał się ze mnie jak z kranu i był wszędzie. Wystarczy obejrzeć zdjęcia z Zaspy i z Klinicznej i od razu człowiekowi odechciewa się Zaspy. Obsługa niemiła i jak dla mnie nieprzyjemnie. Byłam świadkiem jak dziewczyna przez 2 doby nie spała po porodzie, bo dziecko non stop płakało, że cały oddział to słyszał. Kiedy poprosiła pielęgniarki o pomoc przy dziecku, żeby je uśpić, te odmówiły, twierdząc, że to jest jej dziecko i musi sama sobie radzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Utwierdziłaś mnie w przekonaniu że kliniczna to byłby dobry wybór ![]() Ale oczywiście czekam na więcej opini ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
na trójmiejskim forum jest spory temat zaspa vs kliniczna i ile porodów tyle opini. Ja wróciłabym na Zaspe bez zastanowienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
hej sa jakies mamusie z 2013 ktore rodzily na zaspie i moga podzielic sie informacja co jest potrzebne do szpitala dla dziecka i mamie? mam na mysli kosmetyki,ubranka itp? nigdzie nie moge znalezc swiezej listy tylko sprzed kilku lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Tam sie raczej nic nie zmienia. Szpital stoi w miejscu.
Nie polecam porodu na Zaspie. Mieć trzeba wszystko ze soba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
a czemu nie polecasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.