|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dwa szampony na jedno mycie głowy
Hej dziewczyny
![]() Kupiłam sobie ostatnio, zachęcona pozytywnymi opiniami dośc drogi szampon pharmaceris stymulujący wzrost włosów. Użyłam go dwa razy, ale zauważyłam, że włosy na drugi dzień po nim są bardzo tłuste, co mi się nie spodobało. Wobec tego mam pytanie, czy mogę podczas jednego mycia użyc dwóch szamponów: jako pierwszy pharmaceris, jako drugi ziołowy na oczyszczenie skóry głowy? Czy ten drugi w jakiś sposób może osłabic działanie pierwszego? Bo to przecież nie idzie wyjśc z domu z tak tłustymi włosami. Może któraś z Was używała tego szamponu i u niej wywołał podobny efekt i jakoś sobie z tym poradziła? Będę wdzięczna za odpowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwa szampony na jedno mycie głowy
chyba to troszkę bez sensu, bo drugi szampon wypłucze pierwszy (oczyści z niego).
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a to nie będzie tak, że jak ten pierwszy wmasuję w skórę głowy i pozostawię na pare minut, to on się wchłonie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Szampon nie pobudzi ci wzrostu, bo jest za krótko na włosach. A przetrzymany może podrażniać. Myć drugim szamponem nie ma sensu, może po prostu rozcieńcz ten "pobudzający" tym mocniejszym - efektu tak czy siak nie będzie, ale nie będzie może tak włosów przetłuszczać mocno, a ty nie wywalisz butelki.
Co do porostu to przeszukaj wątki, jest peeeełno sposobów na przyspieszenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.