nietypowe zawody;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-27, 11:21   #1
christina
Raczkowanie

nietypowe zawody;)

hej, jakie wg Was są nietypowe zawody na świecie? Na przykład nie wyobrażam sobie mężczyzny uprawiającego zawód kosmetyczki!!! Czy w ogóle istnieją faceci, którzy uprawiają ten zawód?

christina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 11:50   #2
Moniquee
Zadomowienie

GG do Moniquee
Dot.: nietypowe zawody;)

pwenie gdzieś się znajdzie jakiś facet który jest "kosmetyczką" - ale takich zawodów jest więcej, zawodów dla których nie ma odpowiednika w zeńskiej lub męskiej formie. Np: przedszkolanka - przedszkolanek??! kierowca - kierowczyni??
kierownisia??
Stary 2006-07-27, 11:59   #3
201707171556
Konto usunięte

A ja widziałam faceta mianikiurzyste
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 13:52   #4
justa79
Zakorzenienie

GG do justa79

skoro są faceci wizażyści, to dlaczego nie kosmetyczki?

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 13:55   #5
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moniquee
pwenie gdzieś się znajdzie jakiś facet który jest "kosmetyczką" - ale takich zawodów jest więcej, zawodów dla których nie ma odpowiednika w zeńskiej lub męskiej formie. Np: przedszkolanka - przedszkolanek??! kierowca - kierowczyni??
kierownisia??
Przedszkolanków nie ma, bo mężczyźni nie mogą raczej podejmować tego typu zawodu - zawsze istnieje podejrzenie o pedofilię, za duże ryzyko.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 14:00   #6
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez snowqueen
Przedszkolanków nie ma, bo mężczyźni nie mogą raczej podejmować tego typu zawodu - zawsze istnieje podejrzenie o pedofilię, za duże ryzyko.
Nie sądzę, żeby istniały takie ograniczenia. A nauczyciel w podstawówce? Też może być pedofilem. A pielęgniarz w szpitalu może być gwałcicielem ...
Ale myślę, że skoro jest coraz więcej fryzjerów, to pewnie niedługo będzie coraz więcej kosmetyków (fajnie odmieniłam prawda? )
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 14:00   #7
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez snowqueen
przepraszam bardzo, ale kto Ci coś takiego powiedzial ? skąd wytrzasnęłas takie głupoty?
u mnie na wydziale jest jeden facet, a pani profesor (autorytet w dziedzinie malego dziecka) gorąco namawia, by mężczyźni do nas na wydział przychodzili. mężczyzna jest idealnym nauczycielem przedszkola ( bo to nie jest przedszkolanka czy przedszkolanek tylko nauczyciel przedszkola), bo wiele dzieci nie ma teraz wzorca męskiego, gdyz pochodza z rozbitych rodzin. a wzorzec męski jest potrzebny!
poza tym nie raz i nie dwa byłam w przedszkolach, gdzie wychowawcami byli też męczyźni - te przedszkola mialy lepsze osiągnięcia niż te tylko z kobietami.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-27, 14:22   #8
aniielica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka
przepraszam bardzo, ale kto Ci coś takiego powiedzial ? skąd wytrzasnęłas takie głupoty?
u mnie na wydziale jest jeden facet, a pani profesor (autorytet w dziedzinie malego dziecka) gorąco namawia, by mężczyźni do nas na wydział przychodzili. mężczyzna jest idealnym nauczycielem przedszkola ( bo to nie jest przedszkolanka czy przedszkolanek tylko nauczyciel przedszkola), bo wiele dzieci nie ma teraz wzorca męskiego, gdyz pochodza z rozbitych rodzin. a wzorzec męski jest potrzebny!
poza tym nie raz i nie dwa byłam w przedszkolach, gdzie wychowawcami byli też męczyźni - te przedszkola mialy lepsze osiągnięcia niż te tylko z kobietami.

Zgadzam się To samo nam mówili na zajeciach z pedagogiki
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 14:29   #9
logest
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Durga
A ja widziałam faceta mianikiurzyste
W NY to zjawisko powszechne. Chyba z polowa manikiurzystow to faceci, i 90% z nich to Chinczyki
logest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 14:40   #10
Audacieux
Wtajemniczenie

Mam znajomego, który jest manikiurzystą w Polsce, a najbardziej lubi zakładać tipsy. A jego wzory na paznokciach kobiet to po prostu poezja!

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 14:46   #11
Audacieux
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aferka
Nie sądzę, żeby istniały takie ograniczenia. A nauczyciel w podstawówce? Też może być pedofilem. A pielęgniarz w szpitalu może być gwałcicielem ...
Ale myślę, że skoro jest coraz więcej fryzjerów, to pewnie niedługo będzie coraz więcej kosmetyków (fajnie odmieniłam prawda? )
A ginekolog stanowiłby prawdziwe zagrożenie

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-27, 14:51   #12
Aguska20
Raczkowanie

Spotkałam sie już z tym,że facet poszedł do szkoły kosmetycznej.A facet manikiurzysta to juz praktycznie norma

Audacieux masz całkowita racje
Aguska20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 14:58   #13
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez snowqueen
Bzdura. Mój znajomy po pedagogice jakiś czas pracował w przedszkolu właśnie jako "przedszkolanka", ale zrezygnował bo znalazł lepiej płatną pracę. Dzieciaki uwielbiały go do tego stopnia, że kiedy był ostatni dzień w przedszkolu, to wszystkie płakały jak bobry Nie chciały żeby je zostawił.
Stary 2006-07-27, 15:23   #14
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ee tam facet - kosmetyczka, ja jestem babeczka, ktora jest elektrykiem po bezpiecznej stronie pradu (projektant) ale moja praca to kable, lampki, koryta kablowe, rozdzielnice itp generalnie fajnie jest cos tworzyc, a pozniej widziec na zywo, ze powiedzmy droga oswietlona jest tak jak to zaprojektowalam

Z praktycznych zajec, potrafie: wymienic zarowke, bezpieczniki, dobrac kabel, zrobic sobie przedluzacz zakupujac wczesniej elementy i inne takie bzdety

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 16:08   #15
ilo16na
Zakorzenienie

Ja jak mowie ze ucze sie w technikum informatycznym to takie oczy .Dla mnie to nie dziwne ze dziewczyna lubiaca makijaz zadbane paznokcie okolo 20 godzin tygodniowo poswieca na nauke informatyki.Oczywiscie w roku szkolnym,teraz czas poswiecem na pasjonujace gry,chocby watek o diablo.Niektorych dziwia tez kobiety w wojsku pracujaca a takze panie policjantki.A dodam ze w mojej szkole ucza sie dziewczyny na ...mechanikow samochodowych.I ponoc sa nawet lepsze od chlopakow
Ponizej watek o mojej ulubionej grze i wielu chlopakow,pozdrawiam

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=diablo

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 16:57   #16
mrufka
Raczkowanie

Mówimy o zawodach nietypowych dla mężczyzn czy rzadkich w ogóle?
Jeśli to drugie, to przyszedł mi akurat na myśl jeden: wiecie na czym polega zawód seksera/sekserki?

mrufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 17:18   #17
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrufka
wiecie na czym polega zawód seksera/sekserki?
wiemy
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 17:31   #18
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez aferka
wiemy
Odróżnianie płci kurcząt??
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 17:35   #19
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Cytat:
Napisane przez Moniquee
kierownisia??
He he fajnie to wyszło
A jeśli chodzi o kosmetyczke to odpowiednikiem męskim jest chyba kosmetyk?
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 17:43   #20
mrufka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez windykatorka
Odróżnianie płci kurcząt??
No tak, mogłam przewidzieć, że wizażanki wiedzą wszystko Ale przynajmniej niektórych moich znajomych udało mi się zaintrygować, nazwa trochę ich zmyliła i całkiem ciekawe mieli propozycje W każdym razie nietypowy jest, wykonuje go w Polsce podobno tylko kilka osób

mrufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 17:45   #21
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Moniquee
kierownisia??
Kierowca - kierownica
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 17:57   #22
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez mrufka
No tak, mogłam przewidzieć, że wizażanki wiedzą wszystko Ale przynajmniej niektórych moich znajomych udało mi się zaintrygować, nazwa trochę ich zmyliła i całkiem ciekawe mieli propozycje W każdym razie nietypowy jest, wykonuje go w Polsce podobno tylko kilka osób
Wydawało mi się,że to dosyć 'popularny' zawód i że jest sporo ferm zajmujących się tym

windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 13:23   #23
logest
Zadomowienie

Mam znajoma, ktora jest strazakiem i jezdzi gasic pozary! Malo kto chce w to uwierzyc, tym bardziej ze nie jest zadna "chlopczyca".
logest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 14:01   #24
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aferka
Kosmetyczków
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 14:15   #25
kasia20a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25
ee tam facet - kosmetyczka, ja jestem babeczka, ktora jest elektrykiem po bezpiecznej stronie pradu (projektant) ale moja praca to kable, lampki, koryta kablowe, rozdzielnice itp generalnie fajnie jest cos tworzyc, a pozniej widziec na zywo, ze powiedzmy droga oswietlona jest tak jak to zaprojektowalam

Z praktycznych zajec, potrafie: wymienic zarowke, bezpieczniki, dobrac kabel, zrobic sobie przedluzacz zakupujac wczesniej elementy i inne takie bzdety
u mnie w miescie jest szkoła zawodowa i sa tam takie kierunki jak mechanik elektryk-mechanik pamietam jak wybierałam szkołe srednia i z klasa bylismy na dniu otwartym w tej szkole to na cała szkołe tylko 2 dziewczyny sie tam uczyły a szkoła jedna z najwiekszych w miescie
kasia20a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 20:20   #26
christina
Raczkowanie

hm...albo jak można nazwać ludzi, którzy pracują przy zbiorach (szczególnie teraz w okresie wakacji)......zbieracze.. .zrywacze...albo krzyżaki - bo ich krzyże bolą od ciągłego zbierana

christina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 20:37   #27
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Cytat:
Napisane przez kasia20a
u mnie w miescie jest szkoła zawodowa i sa tam takie kierunki jak mechanik elektryk-mechanik pamietam jak wybierałam szkołe srednia i z klasa bylismy na dniu otwartym w tej szkole to na cała szkołe tylko 2 dziewczyny sie tam uczyły a szkoła jedna z najwiekszych w miescie

hehe zgłasza sie kolezanka po fachu
elektronik jestem specjalnosc sieci i systemy komputerowe
Pozdrawiam
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 21:03   #28
Nemezja
Zakorzenienie

A ja chciałabym próbować wina(ten zawód się jakoś nazywa?).Ci to zawsze mają w głowie wesoło

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 21:06   #29
snowqueen
Zakorzenienie

eh, wszyscy mnie tu wcześniej pojechali takie bzdury powiedziała mi pani dr hab. na jednych z zajęć na studiach (psychologia). Także nie wypowiadałam własnej opinii, lecz, jak mi się zdawało, fachową... Bo moim zdaniem to akurat dobry pomysł, w końcu dzieci mają zazwyczaj tatusiów poza mamusią. W każdym razie ciesze się, że obaliłyście tezę mojej prowadzącej
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 21:08   #30
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

okej, to tak samo niech mężczyźni nie będą nauczycielami - bo mają kontakt z dzieckiem, księżmi - bo mają kontakt z dzieckiem, lekarzami - bo mają kontakt z dzieckiem. chyba to trochę opiewa na paranoję, co ?
poza tym kobiety też mogą molestwoać, więc.. niech też nie wykonują zawodów związanych z dziećmi.o tak!

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości