|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Szukam nowej pracy ale bez skutku co ze mną nie tak?Witam serdecznie Wizażanki zagubione ciągłym szukaniem pracy bez powodzenia. Czuję się rozbita szukam w Polsce pracy bardzo długo w czasie studiów dorabiałam za granicą sprzątaniem w Niemczech i opieką nad starszą osobą, mam naprawdę bardzo duże doświadczenie w handlu, radze sobie w stresujących sytuacjach. Stawiam sobie nowe cele ostatnio zrobiłam sobie prawko na motocykl uczę się prywatnie niemieckiego, rozwijam się non stop rozsyłam CV listy motywacyjne i nic już kompletnie nie wiem co robić. Mam znajomych na bardzo dobrych stanowiskach, którzy obiecali mi pomóc i na tym się skończyło co mi radzicie? Pierwszej młodości nie mam co dalej robić, jestem strasznie zdruzgotana bo cenię sobie niezwykle niezależność POMOCY!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam nowej pracy ale bez skutku co ze mną nie tak?
Cytat:
![]() A tak na poważnie mnie też dobija brak pracy, a przede wszystkim kasy, bo ile można brać od rodziców ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mam ten sam problem, 22 lata , mam tylko doświadczenie z ŚDS ze stażów.. i nigdzie mnie nie chcą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Niestety małe pocieszenie i strasznie przykro słuchać, że wiele młodych i starszych ludzi ma takie problemy. Pozostaje mieć nadzieje zyćżę Ci powodzenia
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kochana jak masz doswiadczenie w handlu to stawiaj na tego ,,konia'' w dzisiejszych czasach każda firma płaci (a przynajmniej powinna) za pozyskanie klienta do firmy jak lubisz handel to albo pokaż że umiesz sprzedawać, albo zakładaj własny biznes - w tym wypadku troche wiedzy oprócz handlowej bedziesz potrzebowała i marketingowej ![]() a znajomi na dobrych stanowiskach to sie beda swoich krzeseł trzymac w dobie kryzysu i na pewno na swoje terytorium nikogo nie wpuszczą - niestety, takie czasy
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za rady masz racje handel to jest to co uwielbiam i kontakt z ludźmi ostatnio wzięłam się za handel chemią angielską i niemiecką, szło nieźle ale teraz już przesyt tych produktów na rynku muszę obmyślić nową strategie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
i nie tylko Ty
![]() w handlu tak właśnie jest ze jak coś jest nowe, dobre i mało tego to łatwo jest zarobić, potem coraz ciezej wiec trzeba zmieniac branze i nie bac sie pracy i wyzwań nowych ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja nie jestem już pierwszej młodości, 27 wiosenek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Mam doświadczenie i w handlu, i w pracy biurowej, ale zasadniczą wadę: nie jestem studentką ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Miałam fajna pracę przez 7 miesięcy,ale mimo wysiłków sklep padł. Od lipca nie mam pracy. Mam 34 lata i bardzo ciężko coś znaleźć
![]() Mam wrażenie,że bez znajomości coraz trudniej skombinować pracę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jedynie pozostaje nie poddawać się
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Najlepiej jest szukać na własną rękę, bo siedzenie i narzekanie to raczej nie sposób na znalezienie pracy
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Oj, nie jest łatwo z tą pracą.. ale można sobie spróbować pomóc jak tylko się da! W szukaniu pracy bardzo ważne jest opracowanie strategii, przygotowanie dokumentów rekrutacyjnych oraz przygotowanie do samej rozmowy o pracę - a biorąc pod uwagę, że konkurencja jest wielka, trzeba się jakoś wybić z tłumu, dać zauważyć..
Też szukam pracy, a że po wysłaniu kilkudziesięciu CV nie miałam żadnego (sic!) odzewu, postanowiłam iść na całość ![]() Acha, zainwestowałam też w porządne zdjęcie - takie niebanalne, ale nie z imprezy w klubie ;P Skoro konkurencja jest bardzo duża, trzeba się postarać, żeby się wybić! A póki co jestem dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
wydaje mi sie, ze albo starujesz na stanowiska nieodpowiednie do twojego doswiadczenia albo nie umiesz podkreslic swoich kwalifikacji
w tej wypowiedzi tez - wybacz, ale jakbym byla twoim pracodawca to malo mnie obchodzi, ze "stawiasz sobie nowe cele, zrobilas prawo jazdy na motocykl" bo nie wiem jakie to ma bezposrednie przelozenie na wyniki pracy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.