|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
nie potrafię się do końca zaakceptować
Witajcie,
chciałam zapytać Was czy też nie potraficie w żadnej sposób się zaakceptować do końca? Zaczęłam wielkie zmiany w swoim życiu i to już długi czas temu. Długi czas źle czułam się w swoim ciele, wzięłam się za siebie i trochę się podlansowałam dla siebie samej : zainwestowałam w nowe ciuszki, zaczęłam się malować, nowa fryzura. Mimo tej zmiany czuję się bardzo nieatrakcyjna, nawet wtedy kiedy zrobię się na przysłowiowe "bóstwo". Wiadome jest, że trochę porównujemy się z innymi ludźmi, ale może ja trochę przesadzam z tym porównywaniem się z innymi kobietami a za mało skupiam się na sobie? To, że nie potrafię się zaakceptować w pełni odbija się na moich relacjach z ludźmi, jestem bardzo nieśmiała i wycofana. Siedzę sobie z boku uśmiecham się, ale boję się zabrać głos w większym gronie. Ciężko mi poznawać nowych ludzi, bo rozpoczynam nową znajomość ze strachem, że ktoś mnie może nie zaakceptuje. Tak pomyślałam sobie, że może problemy z akceptacją wynikają z tego, że szukam potwierdzenia na zewnątrz u ludzi swojej atrakcyjności? Drogie wizażanki poradźcie jak zaakceptować się i żyć w miarę normalnie z ludźmi. Pozdrawiam Was. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie potrafię się do końca zaakceptować
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Piszesz, że dbasz o ciało. ciało to nie wszystko. Co z wnętrzem?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
..............
..............
Edytowane przez 10256707ec776820308db4c1f0d79c3a6390beb4_5dfabd9430a8d Czas edycji: 2019-12-18 o 14:42 |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Niestety, nic nie robię w kierunku rozwoju swojego wnętrza. Dlaczego tak się dzieje? Bo nie wiem jak to zrobić. Miałam długi czas w swoim życiu, który był pod względem intelektualnym niezbyt bogaty i jakoś po tym długim czasie nie wiem jak się za siebie wziąć. Wydaje mi się, że jestem osobą bardzo nieuporządkowaną emocjonalnie.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz się po prostu 'przełamać' wiem, że to trudne, bo sama mam z tym problem, ale trening czyni mistrza Powodzenia
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Niestety nie mam chyba na tyle odwagi, żeby pierwsza się uśmiechnąć do faceta. Zawsze myślę,że pomyśli, że się narzucam.
Niestety na żaden kurs się nie zapiszę, bo mnie nie stać. Wiele czasu marnuje bezsensownie na necie, przeglądam fejsa i dołuję się jak to inni mają fajnie a ja... a ja... i tak ciągle. Nie mam pomysłu na rozwój osobisty. Potrzebuję kopniaka, bo nie wiem od czego zacząć. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
moze zacznij od czegos prostego?
np postanowienie : w sierpniu przeczytam ksiazke( albo dwie Jedna niech bedzie ambitna druga nie musi
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przeglądaj się w oczach innych ludzi. Nie ma osób, które wszyscy by akceptowali od początku do końca. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
zacznij od afirmacji, powtarzaj je lub czytaj w trudnych momentach życia. Nic tak nie działa jak pozytywne myślenie....
np. 1. Jestem zawsze bezpieczna i otoczona boską opieką. 2. Wszystko, co muszę wiedzieć, jest mi objawione. 3. Wszystko, czego potrzebuję, otrzymuję we właściwym czasie i miejscu. 4. Życie jest radosne i pełne miłości. 5. Kocham i jestem kochana. 6. Tryskam zdrowiem. 7. Wiedzie mi się we wszystkim. 8. Chcę się zmieniać i rozwijać. 9. W moim świecie wszystko jest dobre. zajrzyj na mojego bloga, tam znajdziesz więcej informacji o afirmacjach
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Musisz się po prostu 'przełamać' wiem, że to trudne, bo sama mam z tym problem, ale trening czyni mistrza
Powodzenia