![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kto był Waszą pierwszą miłością?
Hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto był Waszą pierwszą miłością?
Kolega z podstawówki
![]() moja ( oczywiście nieodwzajemniona )trwała już do końca szkoły i nawet całe liceum ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
moja pierwsza miłość to mężczyzna starszy ode mnie o 7 lat, był schizofrenikiem paranoidalnym. Nasz związek był pełen głębokich emocji, ogromnego bólu, wielkiej namiętności, różnych eksperymentów w seksie... Byl to najbardziej inteligentny i oczytany czlowiek jakiego miałam sposobność poznać w swym życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
moją największą miłością był i jest mój mąż poznaliśmy się mieliśmy po 18 było piękne i cudowne teraz mam 29 lat i 7 letni staż po ślubie a efektem naszej miłości jest 5 letni synek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakie relacje są w tej chwili między Wami? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pierwsza miłość... ogromna... trwała chyba ze trzy lata i wpędziła mnie w depresję.. ale ja nie o tym. Więc zakochałam sie i to tak na poważnie w pewnym koledze, był dla mnie dosłownie chodzącym ideałem, pod każdym względem. Swietnie sie rozumieliśmy, moi rodzice też go bardzo lubili, wiele osób traktowało nas jako parę, mimo iż wcale nią nie byliśmy (chociaż ja bardzo chciałam..) No ale nasze drogi się rozeszły, teraz jesteśmy bardzo dobrymi przyjaciółmi, tylko że on wcale nie przestał być tym moim ideałem. I tu pojawia się problem, ponieważ każdego spotkanego mężczyznę porównuję z Nim, zastanawiam się jakby On postąpił, co by powiedział, co by zrobił. z nikim jak dotąd nie udało mi się stworzyć takiej więzi jak z Nim (i szczerze mówiąc, to nie licze że kiedykolwiek z kimkolwiek zdobędę się na taki "związek dusz" heh..) w każdym razie tak sie zastanawiam, czy to nie jest tak jak pisał Marek Hłasko: "wielka miłość zdarza się w życiu tylko raz, wszystko co następuje potem, jest tylko szukaniem tej utraconej miłosci"...? ależ się sentymentalnie zrobiło
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie przestał mi się wtedy podobać,tylko że miał póżniej dziewczynę,a za parę lat ożenił się. Nigdy się nie dowiedział,że kochałam się w nim nieprzytomnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
taki blondyn marzyciel.. ah milosc nieozwzajemniona, ale serducho szalalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Każda miłość jest pierwsza
![]() Pierwsze poważne zauroczenie-to było w podstawówce. Trwało długo, bo aż 3 lata- od pierwszej do trzeciej klasy. Miał na imię Krzyś, niebieskie oczy, pełno piegów i był typowym klasowym rozrabiaką ![]() ![]() ![]() Po paru latach zadzwonił i mieliśmy okazję się spotkać- czar prysł jak bańka mydlana. Pierwsze prawdziwe uczucie- dość późno, miałam 19 lat. Najpierw zakochałam się w Jego głosie, w Nim samym dopiero jakiś czas później ![]() ![]() Miłość, mam nadzieję, już na zawsze- Mój Ukochany. Poznaliśmy się 3 lata temu, jesteśmy ze sobą ponad dwa. Bardzo długo łączyła nas tylko (albo aż) przyjaźń, musiałam dojrzeć do tego uczucia. Mój TŻ to namiętność, pasja, mądrość, ciepło, tajemnica...Jest fascynującym człowiekiem, ciekawym świata i ludzi. Z natury samotnik i indywidualista. Wierzę, że nasze uczucie przetrwa każdą burzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Miałam wtedy 6 lat - to było na wakacjach nad morzem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mnie chłopaczyna zauroczył już w wieku 6 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I raz miałam narzeczonego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moja pierwszą wieloletnia miłością był wnuczek sąsiadki mojej babci, razem spędzalismy wakacje na wsi, on przyjeżdżał z Warszawy, ja z Olsztyna, nasze mamy chodziły razem do podstawówki, przyjaźniły się.
Bylismy jedynymi "obcymi" dziećmi, do tego jedynakami, świetnie sie rozumielismy, bawilismy się od rana do nocy, zawsze razem przez cąłe lato, rok w rok. Gdy bylismy starsi, woził mnie na ramie swojego roweru, skakalismy na sino, razem kapalismy się w stawie ![]() Potem przestaliśmy juz jeździć na wieś, mieliśmy po 13 lat i zaczęły się wyjazdy w świat, a skończyły nasze spotkania. Spotkalismy się ponownie, gdy ja już byłam mężatką, całkiem przypadkiem przy okazji pogrzebu. Wyrósł na przystojnego, wysokiego blondyna z tymi samymi oczami co kiedyś. Rok później dowiedziałam się, że popełnił samobójstwo, straszna tragedia, do tej pory nikt nie wie, dlaczego ??? ![]() Mam bardzo ciepłe wspomnienia z okresu dzieciństwa i tak juz zostanie, czasem jeszcze rozmyslam, co musiało się wydarzyć, że zrezygnował ze swojej przysżłości ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moja pierwsza powazna miłośc, to mój były facet. Znaliśmy się ponad 3 lata, byliśmy ze soba 2,5 roku. Było to uczucie burzliwe i namiętne, kosztowało mnie wiele nerwów, a zerwanie przypłaciłam prawie depresją...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Moją pierwszą miłością jest mój (od niedawna) eks. Wszyscy inni przed nim to było tylko zauroczenie i krótkotrwała fascynacja. Jemu pierwszemu i jedynemu powiedziałam "kocham" i ja byłam też pierwszą, której On to powiedział. A wszystko zaczęło się wcale nie tak wcześnie, bo ja miałam 21 lat a On 22. Poznaliśmy się całkowicie przypadkiem, źle wysłałam smsa, a On na niego odpowiedział... I tak smsowaliśmy do siebie i rozmawialiśmy ze sobą aż pół roku, w ogóle się nie widząc. A potem się spotkaliśmy i przez dwa lata było cudownie, jak w bajce. No a teraz wszystko się skończyło i zastanawiam się jak to możliwe, przecież byliśmy sobie przeznaczeni...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie wazne kto byl pierwsza ,tą najwazniejszą jest ostatnia miłosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ale słodziutki wątek
![]() A więc pierwsza miłość - ja miałam 6 lat, od 9, chodziliśmy razem do podstawówki, pisaliśmy do siebie listy miłosne (ach, te błędy... ![]() Następne wielkie uczucie to było kiedy miałam może z 10 lat. On o 12 lat starszy, student, syn znajomych mojej mamy. Ma na imię Wojtek. Zawsze ze sobą flirtowaliśmy, jeździliśmy razem z rodzicami na wakacje... ależ byłam zakochana.... hehe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
heheh tka pierwsa milosc to chyba byla w przedszkolu
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moja pierwsza miłość ... mineło 12 lat, a ja nadal patrze na niego jak w obrazek, niestety ożenił sie jakieś 2 lata temu (jego żona mnie nie znosi). Na początku ja byłam smarkulą a on już prawie dorosłym facetem, 7 lat różnicy, dorastaliśmy obok siebie, ale nie razem, od czasu do czasu spotykaliśmy się. On mnie ciągnął za warkoczyk, a ja zachwycona wzdychałam całymi dniami. Ja dorastałam, on mężniał, a nasze drogi ciągle się przeplatały, aż w końcu sie zeszły. Bardzo go kochałam, niestety on mnie nie, kumplowaliśmy się, potem przyjaźniliśmy się, a na koniec zostaliśmy kochankami. Bardzo się lubimy, niestety jego żonka mnie nie znosi :P. Nadal od czasu do czasu spotykamy się... jejciu ... gryby nie mój obecny TŻ to pewnie dalej wzdychałabym do P i opłakiwała jego ślub
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Mialam 16 lat, On byl przyjacielem mojej przyjacilki i spedzalismy razem duzo czasu. Byl we mnie zabujany a ja poczatkowo traktowalam go z przymruzeniem oka. i Sama nie wiem kiedy sie w Nim zakochalam...
Byl to niestety czlowiek z problemami, niepozaplacane dlugi, narkotyki, pijaństwo, nie chodzil do szkoly... Po dwoch miesiacach po prostu zniknał... Swiat mi sie zawalił... Przestalam chodzic do szkoly, jesc, spac. Cale dnie ryczlam. Stan depresji trwał poł roku , potem jakos sie z tym oswoilam ale kochac Go nie przestalam. Mialam innych ale nie potrafilam kochac bo tylko On byl w moim sercu... Pojawil sie po około roku - zadzwonil nagle o 3:00 w nocy i stwierdzil ze nie moze o mnie zapomniec ani beze mnie zyc :/ ze wtedy zniknął bo mogla stac mi sie krzywda ( jego wierzyciele grozili ze mnie skrzywdza :/)a nie mogl mi prosto w oczy powiedziec ze ze mna zrywa, bo nie potrafil, i ze nie jest odpowiednim facetem dla mnie :/ Ale ze wciaz mnie kocha, ze jestem jedyna dobra rzecza jaka Go w zyciu spotkala, ze jestem jedyna osobą za jaką tesknil... Tez Go wciaz kochalam, ale wiedzialam ze nie mozemy byc razem, bo bylismy z innych bajek... Od tego czasu co jaksi czas dzwonil, czesto kompletnie rozbity, pijany, nacpany, niewiedzacy co zrobic ze swoim zyciem... Ja nie potrafilam mu pomoc, On nie chical. widac tylko czul potrzebe by co kilka miesiecy mi mowic ze mnie kocha ![]() Ja bylam wtedy z roznymi innymi facetami, ale to sie tlilo we mnie i bolało to niespelnione i tak wielkie uczucie, myślalam ze tak bedzie do konca zycia... Az zniknelo za dotknieciem magicznej rożdzki - kiedy poznalam mojego obecnego TŻ. M. na pewno nigdy nie zapomne, ale na szczescie wyzwolilam sie calkowicie z "objęć" tej chorej milosci. Czasem sie widujemy, z reguly przypadkiem - minelo juz 5 lat - On wciaz twierdzi ze mnie kocha i nigdy nie przestanie, ale nie chcialby ze mną być, bo wie ze jestem szczesliwa z innym a z Nim bym nigdy nie była... A ja tylko czasem nie moge patrzec na to jak ten czlowiek zmarowal sobie zycie - alkohol, dziwni kolesie, narkotyki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Moja pierwsza i wybitnie szczenięca Miętka miała na imię Artur, 2 metry wzrostu, świetne opalone ciało, ze 20 lat, a ja mialam wtedy ze 6.
Boże, jak ja mogłam sie tak nim zauroczyć ![]() ![]() Moja pierwsza miłość zdarzyła się, gdy miałam 13-14 lat, na szczęscie boskie z wzajemnością, długo trwała, chłopak był po prostu świetny. Inteligentny, zabawny, ogrrrrromnie przystojny, no i to ciało, ech.. - i miał zupełnie (akurat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie rozmawiałam z nim w ogóle od 4 lat. On chyba nie chce mnie spotkać (dowiedziałam się tego swego czasu, a sprawę olałam). Bo ja jego też nie chcę. Ale tęsknię (troszkę). Natomiast odkochałam się jakies 2 lata temu, nagle i bez powodu, co mnie strasznie zaskoczyło, i - uff, cieszę się, ale niewykluczone, że gdybym go miała znowu spotkac, to serce pękłoby mi z żalu - no i jasne, że nie chcę tego. Zdjęłam juz żałobę po tej miłości.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
W przedszkolu
![]() ![]() A tak na serio pomijając wszelakie dziecięce zauroczenia z podstawówki to pierwsze poważne uczucie (motyle w brzuchu i te sprawy... ![]() ![]() Pomimo swoistej burzy hormonów bardzo dobrze wspominam ten czas. Spontaniczne, pogodne wpomnienia. A teraz mam TŻ i nie wyobrażam sobie życia bez Niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Moją pierwszą miłością był Michał. Wszystkie dziewczyny z kolonii się w nim kochały, oprócz mnie. A on wybrał mnie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysyłaliśmy sobie walentynki co roku. W liceum w 3 albo 4 klasie dostałam od niego kartkę ostatni raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Mój eks, który po 4,5letnim związku, całkiem niedawno ot tak po prostu mnie rzucił...
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż mi sie ryczeć zachciało jak to przeczytałam, wiem jak człowiek może być uzalezniony od takiego faceta. Serdecznie ci współczuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Moją pierwszą miłością był mój sąsiąd, który był rok starszy ode mnie. Miałam może 6 lat. Pamiętam jak zawsze do mnie rano przychodził i bawiliśmy się różnymi klockami
![]() ![]() ![]() Ponoć było tak, że to on najpierw się we mnie zakochał(dlatego zawsze tak przesiadywał) dopiero kiedy jemu już to przeszło to ja się w nim zakochałam ![]() Najśmieszniejsze jest jednak to, że potem do przedszkola chodziłam z jego kuzynem, i bardzo się zaprzyjaźniliśmy ![]() ![]() ![]() Dzisiaj natomiast nie utrzymuje z żadnym kontaktów.... Choć nadal często się gdzieś przypadkiem spotkamy. Ciekawe czy mnie choć trochę kojarzą ![]()
NaSteczkA ![]() ![]() "Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć miesza nam w głowach." "Zahir", Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Moja pierwsza miłość nie nalezy do szczesliwych
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Teraz kiedy juz nie myślę o tym z sentymentem i żalem , odczuwam niezwykłą satysfakcje , że nareszcie uwolnilam się od tego co było , mogę to opisać.
Poznalismy się jeszcze w gimnazjum (jakieś 6 lat temu ![]() Byliśmy dziećmi, które chciały spędzić ze sobą życie i udowadniać całemu światu, że mimo przeciwności losu i wieku sa dorosłe. To dzięki niemu dowiedziałam się ,że podczas pocałunku zamykam oczy tylko wtedy kiedy czuje coś więcej do kogoś niż tylko sympatię . Udowadnialiśmy sobie swoją dorosłość i dojrzałość tak przez rok jeden. Rok następny , kiedy ta nasza "wspólna wieczność" się skończyła był koszmarem. Emocjonalna trauma. Nigdy się nie spodziewałam , ze w wieku 15 lat spotka mnie tyle przykrego, ale i pouczającego. Własnie od tego mężczyzny ( kiedyś chłopca) nauczyłam się tak dużo. Przez trzy lata mścilam się na innych facetach za to co spotkało mnie dzięki temu pierwszemu. Dopiero teraz ( po 4 latach) kiedy upewniłam się , że potrafię ufać i czuć , zwiazałam się z kimś. Już nie na chwilę. Nie na troche. Nie dla zabawy i nie dla fizyczności. No i znowu zamknęlam oczy podczas pocałunku ![]()
W ciągu życia człowiek zjada przeciętnie około 5 krów, 20 świń, 29 owiec, 760 kurczaków, 46 indyków, 18 kaczek,7 królików i około 1000 ryb. "I like work. It fascinates me. I can sit and look at it for hours " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
miałam 14lat, on był ode mnie strszy o dwa dni
![]() Spotkaliśmy się kiedys na zorganizowanej "walentynkowej" randce i na początku wszystko było ok. Niestety szczęśliwa byłam tylko tydzień, bo póxniej dowiedziałam sie, ze on sie pokłócił z jakąs dziewczyną a ja byłam tylko po to, zeby ona zobaczyła, że z inny6mi też moze być. Swoą drogą jak na 14lat chłopak dość rozumny był. Później kilka razy jeszcze się spotykaliśmy, powiedział, że możemy zostać przyjaciółmi a kiedyś sie zobaczy. Do szkoły średniej poszliśmy do tej samej miejscowosci i co lepsze jedna była koło drugiej. Wtedy juz ze sobą nie rozmawialismy a ja byłam już z moim aktualnym TZ-em. Chciałam naprawic to, co kiedyś razem tak skurtecznie zepsuliśmy, więc podtępem zdobyłam jego numer kom. Wysłałam sms-a, w pewnym momencie napisałam kim jestem, w odpowiedzi dostałam wiadomość o treści "Przepraszam za to, co było kiedys". On najlepiszj wiedział jak mnie zranił i jak bardzo bolało. Przez kilka tygodni było dobrze, później znó cos sie zepsuło. Najgorsze jest to, że od czasu do czasu się mijamy, on często przechodzi koło mojego domu. Nie steć nas teraz na głupie "czesć". A mój obecny TZ początkowo miał byc takim udowodnieniem mu, ze nie jestem sama i że tamto uczucie do niego to juz przeszłość. styd mi, ale kierowały mną takie uczucia jak nim na początku znajomosci ze mną. Tyle, że z tego uczucia do mojego TZ wyszło cos stałego. Dziś jesteśmy małzeństwem i jestem szczęśliwa. A w jego oczach widzę żal kiedy się mijamy. Nie steć nas na głupie słowo bo zbyt wiele sie wydarzyło, czego nie da sie nawet tutaj opisać a nigdy nie udało nam sie tak naprawdę spróbować być ze sobą. jakoś tak wszystko było przeciwko nam. Dzis chyba z jakimś rozżaleniem wspominam tamtą miłość. W ogóle oprócz mojego TŻ to była jedyna miłość jaka mnie w życiu spotkała. Wszystko inne to były zauroczenia i jakieś małe nic nie znaczące teraz dla mnie uczucia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Kolega z równoległej klasy z liceum.
Po raz pierwszy go zobaczyłam ostatniego dnia egzaminów do liceum - rozmawiał z moją znajomą. W ten sposób go zapamiętałam. Przez następne dwa lata obserwowałam go na przerwach i coraz bardziej się zakochiwałam. Jestem pewna, że nie zwróciłby na mnie uwagi, gdyby nie pewne wydarzenie i śmiałość mojej ówczesnej "przyjaciółki" ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.