|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
"Czarne" zapachy
Narciso Rodriguez...Black Kenneth Cole...In Black Pozo...-pachną na mnie niemal narkotycznie.Mają w sobie jakąś miękkość i intymność..Są takie uzależniające.Łączy je jakaś wspólna nuta jednak nie mogę zlokalizować co to jest...Myslałam,że to piżmo ale przecież w In Black go nie ma...jest za to czarna lilia..Do tej trójki mogłabym jeszcze dodać Crystal Noir Versace-też pasuje..też ma w sobie to duszące i obezwładniające ciepło choć jedna nuta sprawia że jakby nieco odstają od tych wczesniej wymienionych...To pewnie ta gardenia..Moze jeszcze pasowałby Code Donna Armaniego..Intymne ciepło..
Chyba stworzyła się nowa grupa zapachowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czarne" zapachy
In black - mam podobne skojarzenia, bardzo dziki, dziwny, niesamowity zapach.
Rodriguez - zupelnie nie moja bajka, kojarzy mi sie z kobieta z lat 30. w koronkowej bluzeczce, z taka ciocia - klocia i pachnie na mnie zwiedlymi konwaliami. Black KC nie znam ![]() ![]() ![]() Code - na poczatku pachnie interesujaco i powabnie, ale pozniej wylazi z niego jasmin, ktory psuje mi cala kompozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
In black- świdrujący, pikantny, zapach kojarzy się z małą czarną wieczorową porą
Black KC- dla mnie ostatnie odkrycie, bardzo ciekawy zapach, świetnie rozwija sie na skórze, nowoczesny pazurek Code- mizeria, nie podoba mi się w ogóle Rodriguez- elegancki, kobiecy, jednak nie wybrałam go dla siebie, nie zaciekawił mnie na tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kenneth Cole Black - nie znam
![]() ![]() NR For Her - podobnie jak Ropuszcze kojarzy mi się z koronkami w kolorze ecrie, bardzo reto ![]() ![]() ![]() Nie za bardzo kojarzę też jak pachnie Crystal Noir. Ale pamiętam, że kiedyś, jak go testowałam bardzo mi się spodobał. Gdyby trafiła się jakaś niebywała okazja, na pewno bym go kupiła ![]() In Black JP kojarzy mi się z pysznym tortem węgierskim który sprzedają w cukierni w hotelu Hevelius w Gdańsku ![]() ![]() Code Armani - ładny, ale ciut płaski, zbyt mało w nim tajemnicy. Ma za to piękną buteleczkę ![]() Najbardziej czarny w mojej kolekcji jest Bulgari Black - suchy, aromatyczny, drewniany z nutką czarnej herbaty i dosłodzony wanilią, dla odważnych kobiet ![]() Do kompletu "czarnych" zapachów dodałabym też zniewalające Nu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
[quote=homyk]
Najbardziej czarny w mojej kolekcji jest Bulgari Black - suchy, aromatyczny, drewniany z nutką czarnej herbaty i dosłodzony wanilią, dla odważnych kobiet ![]() Bardzo chciałabym poznać ten zapach, w perfumeriach czasem ne wiedzą co to jest, patrzą i jedyna najlepsza odpowiedź Pań: wycofany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Z czernia kojarzy mi się ...czarna Coco Chanel. Z taka inną czernią, nie mroczną i magiczną. Czernią sukni wieczorowej i czernią w sensie nocy, która zaczyna sie zapachem Coco, żeby zaprowadzic kobietę do roziskrzonej światłami sali opery, balu. Czrna Coco to czerń, która kusi i wabi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A Magie Noire Lancome? Nie znam tego zapachu, ale też "czarno" go widzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A Black Cashmere? Nie wspomniałyście o tym cudzie
![]() Kojarzy mi się z ciemnymi zaułkami w mieście, mgłą i siąpiącą mżawką. A po chwili - zgliszcza lasu w pełni księżyca ![]() No wiem, wiem... Coś mnie dzisiaj pokręciło ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja chyba też dodałabym jeszcze jeden zapach do tej grupy choć jego flakonik jest...różowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To perfumy "do łóżka" ![]() ![]() Dlatego ani Lovely, ani For Her nie kojarzą mi się z czernią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To głęboki tajemniczy , bardzo piękny mrok, zwierzęca nuta dodaje mu zmysłowości ![]() ![]() No, musiałam sie popsikać ![]() ![]() Z czarnych jeszcze mroczny, kapliczny , wilgotny BLACK Kenneth Cole. i może słodki esencjonalny,pełen mrocznej , nieco zuchwałej obietnicy In Black J.del Pozo.
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
black to unisex
nie wiem dlaczego w sephorze stał kiedys po meskiej stronie ![]() a czarym zapchem jest dla mnie sicily d&g, dla mnie idealnie komponuje się z czarnymi ciuchami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
CZy Wam tez zniknęła karma ,czy to z moi kompem coś nie tak
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Juz nie bedzie karmy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ani Magie Noire ani Bulgari Black nie znam niestety
![]() ![]() Coco Chanel-też je poznałam..Jednak odstaje on według mnie od tej grupy zapachów które wymieniłam.Jak dla mnie dominuje w nim jakaś ostra nuta choć ciepło skóry potrafi z tym zapachem uczynić cuda(o czym sie zresztą przekonałam niedawno).W chłodniejsze dni są one na mnie suche i takie kwaśne...jednak gdy użyłam ich w ciepły dzień pachniały zupełnie inaczej..choć ta ostra nuta pobrzmiewała gdzieś w tle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dziś właśnie zapoznałam się z KC Black. To takie mroczniejsze For Her
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Homykowi ![]() ![]() Zapach na mnie jest świetny do momentu wybijania się jednej nuty przewodzącej na mojej skórze- bergamotki, robi sie wówczas kwaskowato ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Stara Mania - mglista, dżdżysta listopadowa noc u stóp Bramy Floriańskiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś mam ją tylko na jednym nadgarstku, bo na reszcie ciała rozpanoszyła się Syrena ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
To ja też swoje wtrące
![]() 'Jungle Elephant' Kenzo - fenomen wśród zapachów - zmysłowy, odurzający gorący jak letnie noce.Jedyny, któremu jestem wierna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
może to dziwnie zabrzmi, ale na tej liście osobiście umieściłabym maroussie SZ. Jes co prawda ciepła,"zwiesista", i otulająca, ale tez odnajduje w nisej nuty piwniczno/czy raczej kościelno ciemne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
![]() A jeszcze jak głupia się zlałam próbką, zamiast ostrożnie nakropelkować na nadgarstek... ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Już to pewnie gdzieś pisałam, ale nigdy nie odważę się pachnieć Shalimarem.
Używa go... mój tatuś ![]() Bardzo mu się kilka lat temu spodobał, tylko troszku mu się mina wydłużyła, jak się dowiedział, że to perfumy damskie. Ale my taką mamy rodzinkę pokopaną. Ojciec damskimi, ja męskimi... Mama trzyma fason ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Kocham czerń - i czarne zapachy!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.