|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Reklamacja obuwia
Witam, bardzo proszę o pomoc w sprawie odwołania się od reklamacji, mianowicie chodzi o firmę CCC, mąż zakupił buty po niecałym miesiącu chodzenia zauważył że na zewnętrznej stronie pięty zaczęły sie rozklejać i pomarszczył się materiał, oddał na reklamacje po czym reklamacja została odrzucona ponieważ źle użytkował obuwie. Z tego co czytałam na różnych forach to żadnej osobie która złożyła reklamacje w CCC nie została pozytywnie rozpatrzona. Nam też zostało tylko odwołanie od tej decyzji ale bardzo proszę o pomoc może ktoś z was miał już taki problem z tą firmą i udało się go rozwiązać nadmieniam iż nawet nie żądaliśmy pieniędzy tylko wymiany więc nie rozumiem. Bardzo proszę o pomoc w napisaniu odwołania co konkretnie napisać aby tym razem reklamacja została rozpatrzona poztywnie. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Reklamacja obuwia
Szczerze mówiąc to chyba nic się z tym nie da zrobić. Też miałam taki przypadek i reklamacja została odrzucona.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
I ja miałam taki przypadek.Też z CCC.
Kozakom po pierwszym dniu noszenia odkleiła się podeszwa, ale tylko u jednego buta mimo , że chodziłam po mokrym śniegu w obydwu naraz. Kozaki były ze sztucznej skóry, na szpilce. W podobnych ale z innej firmy nieraz przechodziłam sezon albo i 2. Reklamacji nie uwzględniono podając za argument, że to były kozaki do chodzenia w pomieszczeniu np. biurze a nie po śniegu. Bo na sam wygląd ich można się domyśleć, że nie nadają się na dwór i kontakt z wodą, śniegiem gdyż są takie eleganckie. Nie walczyłam o zmarnowane coś koło 60zł, kupiłam klej za 3 zł i dochodziłam do końca sezonu bez problemów. Może zasięgnij porady u Rzecznika Praw Konsumenta? W wielu miejscowościach jest jego biuro, może coś uda się wyegzekwować? |
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zamienili buty od ręki tylko, że ja za radą dziewczyn nie składałam reklamacji.
Teraz to już chyba zostaje rzecznik.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Kurde! Zawsze omijałam ccc z daleka, aż do wczoraj kiedy spodobały mi się botki Lasockiego, ale jak 250 złotych ma iść z dymem to chyba znajdę inne..
|
|
|
|
|
#8 |
|
lokalna gwiazda
|
Ale jak to zrobiłaś? Przyszłaś z butami do sklepu i bez niczego wymienili? Jeśli były nieużywane i miały wadę, to rozumiem, ale jeśli jakaś wada objawiła się podczas chodzenia?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też reklamowałam w zeszłą zimę kozaki w CCC - przy pięcie się rozklejały. Za pierwszym razem skleili. Miesiąc później poszłam z tym samym problemem i bez problemu wymienili na inne buty
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miały tylko miesiąc... Nawet mi pieniądze chcieli oddać, ale wolałam wymienić bo akurat fason bardzo mi pasował. Fakt, że musiał być trefny bo drugie też się rozpadły, ale, że byłam na wakacjach i nie chciało mi się ich wozić przez pół Polski to poszły w kosz.
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Zwróć się do RPK, ja właśnie dlatego szerokim łukiem omijam CCC i Deichmanna.
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz reklamować buty powołując się na niezgodność towaru z umową, wg tego prawa coś co psuje się w ciągu pierwszych 6 miesięcy użytkowania musi być bezwzględnie reklamowane - ale nie wiem czy można takiej reklamacji nie uznać... poszperaj w necie jak to jest od strony prawnej, takich informacji jest mnóstwo. I zgłoś się do Rzecznika Praw Konsumenta.
Co do butów z CCC - ja kupuję buty Lasockiego i jestem zachwycona, nigdy jeszcze nie narzekałam. A z tańszych to także zdarzyło mi się kupić, jakieś sandałki i baleriny, ale samoistnie rozwaliły się po 3-4 miesiącach chodzenia... nie reklamowałam itp. bo tego też się spodziewałam po obuwiu za 30-40zł
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
witam, dziękuje za informacje, będę próbować za waszymi radami może uda się coś zrobić jeszcze tym tym. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

a miały tylko miesiąc...