|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pozew o rozwód bez orzekania o winie
Cześć dziewczyny. Trafiłam do was googlając informacje jak napisać pozew o rozwód bez orzekania o winie. Znalazłam parę gotowych wzorów, i chociaż generalnie z przelewaniem myśli na papier nie mam problemów, jakoś nie mogę nawet zacząć. I nie chodzi tu o żadne sentymenty, decyzję o rozwodzie podjęłam już dawno, przez ostatni rok się w niej umacniałam i w końcu znalazłam odwagę, żeby to zrobić. Od jakiegoś czasu rozmawiam też o tym z mężem. On generalnie nie chce się rozwodzić (byłby to już jego drugi rozwód), ale jest świadomy, że nasze małżeństwo nie będzie trwać na siłę, jeśli ja już nie chcę być jego żoną. Nie wiem jak się do tego zabrać, żeby napisać w taki sposób, żeby rzeczywiście nie obarczać go winą. Standardowe hasła: odmienne priorytety życiowe, niezgodność charakterów, wygaśnięcie uczuć , jego nadmierna skłonność do wydawania pieniędzy ponad stan, ogromne kredyty, brak jego odpowiedzialności, kompletnie różne podejście do finansów i poczucia bezpieczeństwa, brak nadziei i sensu dalszego życia razem? Nie mam pojęcia jak to napisać, jaki stopień szczegółowości... Może któraś z Was ( z tego co czytałam jest na forum sporo dziewczyn, które rozwiodły się bez orzekania o winie i to na pierwszej rozprawie) zechciałaby (jeśli nie jest zbyt osobiste) przesłać mi na priv fragment z uzasadnienia swojego pozwu ? (Przepraszam z góry jeśli to zbyt śmiała prośba).
Albo przynajmniej jakieś wskazówki, bo naprawdę nie wiem , jak to powinno wyglądać. swietlikonia@gazeta.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pozew o rozwód bez orzekania o winie
Odpowiedziałam Ci mailowo, mam nadzieję, że pomogłam. A po więcej rad i wsparcie dziewczyn, które przechodzą lub przechodziły przez rozwód zapraszam do tego tematu
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351202
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
witam, ja tez był prosiła o jakieś wzory naczytałam się już tyle...plus własne mądrości i normalnie dużo za dużo mi wyszło...a to raczej w skrócie by pasowało napisać. chcę rozwód bez orzekania o winie, mam synka i w pozwie chciałabym zaznaczyć,żeby mąż płacił dla syna. jesli to nie problem to poproszę na maila o przykłady co mam napisać, nie sypiamy od ponad roku, od męza ostatnio widziałam 7 miesięcy temu, jedyny minus, że to na jego utrzymaniu jesteśmy w chwili obecnej. ale takie zycie to nie zycie. kwiatuszek200@interia.pl z góry dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Lepiej się rozwieść i odzyskać spokój. Wiem, co mówię. Tysiące kobiet to potwierdza na bazie własnych doświadczeń (zob. alehistorie.pl - zresztą masz tam też za darmo to czego szukasz, czyli wzory pozwów o rozwód. Znajdź tam książkę "Rozwód. Walka o majątek i dzieci. Historie prawdziwe" i wejdź tam na zakładkę "darmowy fragment". Automat wysyła te wzory od razu na maila. SKorzystałam już nie ja jedna. Zresztą masz link, może admin go nie wywali:
http://www.alehistorie.pl/poradnik_r...prawdziwe.html Edytowane przez Marika2709 Czas edycji: 2013-07-08 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.