Pozew o rozwód bez orzekania o winie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 22:29   #1
swietlikonia
Przyczajenie

Pozew o rozwód bez orzekania o winie

Cześć dziewczyny. Trafiłam do was googlając informacje jak napisać pozew o rozwód bez orzekania o winie. Znalazłam parę gotowych wzorów, i chociaż generalnie z przelewaniem myśli na papier nie mam problemów, jakoś nie mogę nawet zacząć. I nie chodzi tu o żadne sentymenty, decyzję o rozwodzie podjęłam już dawno, przez ostatni rok się w niej umacniałam i w końcu znalazłam odwagę, żeby to zrobić. Od jakiegoś czasu rozmawiam też o tym z mężem. On generalnie nie chce się rozwodzić (byłby to już jego drugi rozwód), ale jest świadomy, że nasze małżeństwo nie będzie trwać na siłę, jeśli ja już nie chcę być jego żoną. Nie wiem jak się do tego zabrać, żeby napisać w taki sposób, żeby rzeczywiście nie obarczać go winą. Standardowe hasła: odmienne priorytety życiowe, niezgodność charakterów, wygaśnięcie uczuć , jego nadmierna skłonność do wydawania pieniędzy ponad stan, ogromne kredyty, brak jego odpowiedzialności, kompletnie różne podejście do finansów i poczucia bezpieczeństwa, brak nadziei i sensu dalszego życia razem? Nie mam pojęcia jak to napisać, jaki stopień szczegółowości... Może któraś z Was ( z tego co czytałam jest na forum sporo dziewczyn, które rozwiodły się bez orzekania o winie i to na pierwszej rozprawie) zechciałaby (jeśli nie jest zbyt osobiste) przesłać mi na priv fragment z uzasadnienia swojego pozwu ? (Przepraszam z góry jeśli to zbyt śmiała prośba).
Albo przynajmniej jakieś wskazówki, bo naprawdę nie wiem , jak to powinno wyglądać.
swietlikonia@gazeta.pl
swietlikonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-05, 14:41   #2
mysiak
Wtajemniczenie

Dot.: Pozew o rozwód bez orzekania o winie

Odpowiedziałam Ci mailowo, mam nadzieję, że pomogłam. A po więcej rad i wsparcie dziewczyn, które przechodzą lub przechodziły przez rozwód zapraszam do tego tematu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351202

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 18:27   #3
aanuszkaa
Raczkowanie

witam, ja tez był prosiła o jakieś wzory naczytałam się już tyle...plus własne mądrości i normalnie dużo za dużo mi wyszło...a to raczej w skrócie by pasowało napisać. chcę rozwód bez orzekania o winie, mam synka i w pozwie chciałabym zaznaczyć,żeby mąż płacił dla syna. jesli to nie problem to poproszę na maila o przykłady co mam napisać, nie sypiamy od ponad roku, od męza ostatnio widziałam 7 miesięcy temu, jedyny minus, że to na jego utrzymaniu jesteśmy w chwili obecnej. ale takie zycie to nie zycie. kwiatuszek200@interia.pl z góry dziękuję
aanuszkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 15:22   #4
Marika2709
Przyczajenie

Lepiej się rozwieść i odzyskać spokój. Wiem, co mówię. Tysiące kobiet to potwierdza na bazie własnych doświadczeń (zob. alehistorie.pl - zresztą masz tam też za darmo to czego szukasz, czyli wzory pozwów o rozwód. Znajdź tam książkę "Rozwód. Walka o majątek i dzieci. Historie prawdziwe" i wejdź tam na zakładkę "darmowy fragment". Automat wysyła te wzory od razu na maila. SKorzystałam już nie ja jedna. Zresztą masz link, może admin go nie wywali:
http://www.alehistorie.pl/poradnik_r...prawdziwe.html

Edytowane przez Marika2709
Czas edycji: 2013-07-08 o 15:23
Marika2709 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości