|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Wrócić do byłego?
Witam.
Czy wrócić do byłego, jeśli nie czuję do niego pociągu? Krótko: wieloletnia znajomość, on od zawsze mój przyjaciel. Najlbliższa mi osoba, jedyna. A on jak się okazało - zakochany. Po latach związek. Jednak nie poczułam i nie czuje pociągu, jaki się powinno czuć do swojego mężczyzny. Próbowałam. Lata. Między innymi z tego powodu - rozstanie. Powrót. Problemy i znowu po latach rozstanie. On się znowu stara i ... oświadczył mi się. Rozmawiałam z nim szczerze wiele razy. Wie co czuję i myślę. Lubię się do niego przytulać, głaskać, pocałować, ale nie czuję pociągu, jaki powinnam czuć, aby dać jemu i sobie satysfakcję. On to wie. Niby akceptuje, jest dobrze do czasu, ale potem stanowi to problem. Obecnie miło nam się spędza czas. Nie mam drugiej takiej osoby. W zasadzie jest tylko on, najbliższy. Z chwilą powrotu możemy mieć ułożone, stabilne życie. Tylko warto jeśli nie ma pełnego spełnienia? Zaznaczam, ze w ogóle potrafię odczuć pociąg i pożądanie, zgodny z moim temperamentem, ale nie przy nim, jednak to przy nim czuję się najbezpieczniej. Potrafimy stworzyć namiastkę domu rodzinnego, bezpieczeństwa i ciepła, ale nie wiem czy wrócić i przyjąć pierścionek z wiadomych, powyższych względów? Proszę o zrozumienie i opinie doświadczonych osób. Dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrócić do byłego?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja bym się bała na Twoim miejscu, że ustabilizuję sobie przy nim życie, dorobię się dzieci itd itp, a potem mi hormony oszaleją na punkcie kogoś innego i rozpierniczę wszystko w drzazgi.
Ten związek już kilka razy się przez to posypał, skąd pewność, że tym razem się nie posypie?
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"W życiu nie zawsze jest kolorowo, dlatego powinniśmy się cieszyć z tego co mamy" ![]() Edytowane przez xXxMagdaLena Czas edycji: 2013-07-06 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tylko po co masz do niego wracać, tracić swój czas, krzywdzic i siebie, i jego?
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nie niszcz sobie życia. Poznasz faceta, który zapewni Ci i jedno i drugie. Nic na siłę
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
nie wracaj. pociag to cos, co jest albo nie, to ta chemia, ktora kręci Ciebie i jego. Nie bylo jej, pracowaliscie nad nią, dalej nie ma,lata juz nie ma wiec teraz,tym razem, tez nie bedzie. niestety.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
1. Po co tracić jego czas? i twój?
2. Na pewnym etapie swojego życia poznasz kogoś i będziesz nieszczęśliwa bo np nie będziesz wiedziała czy odejść, odejdziesz - zranisz jego, siebie pewnie też skoro jest dla ciebie taki ważny. Ogólnie niezły sajgon się porobi. A można tego uniknąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Dzięki wszystkim za zainteresowanie i odpowiedzi, bo to niełatwa dla mnie decyzja.
![]() Edytowane przez shansa Czas edycji: 2013-07-06 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Chyba sama sobie odpowiedzialas, nie czujesz do niego pociagu, pewnie juz nie poczujesz. Po co macie sie oboje meczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Seks jest bardzo ważny w związku. Nie zmuszaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wrócić do byłego?
Nie i nie! Po co się wzajemnie krzywdzić?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.