|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jest tu jakiś filozof ?
Witam serdecznie. Doktor od ćw z filozofii podal nam zagadnienia na kolokwium i mnostwo tekstow, ale dla mnie jest to zbyt trudne, czytam czytam i nic.. czy moglby ktos mi dac odpowiedzi na te pytania ? :
1. Platon: teoria ideii i teoria państwa 2. Dowody na istnienie Boga: indukcja i dedukcja - dwa sposoby rozumowania, prawidłowe argumentowanie i typowe błędy w argumentacji 3. Empiryzm Locka: Stan natury i teoria umowy społecznej według Hobssa, Locka i Russoe. 4. Kant: Podział sądów. 5. Imperatywy w etyce Kanta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jest tu jakiś filozof ?
Jeśli to dla Ciebie zbyt trudne, może rozważ zmianę kariery? Możesz np sprzedawać towary na targu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie studiuje filozofii, to tylko przedmiot do pierwszego semestru. Tak tylko trudno mi to jakos opisac w kilku zdaniach jesli wszystkich stron mam z 400
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa i ja jestę filozofę mogę ci zafilozofiować coś "nie ma pustych drzew, nie ma bezwietrznych dni ale są tylko bezduszni wizażanie niechcący rozwiązać zadań... i ludzie leniwce" możesz się nad tym zastanowić ![]()
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-01-17 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ale po co mi prawicie moraly ? czy tego oczekuje od was temat ? leczcie kompleksy gdzie indziej... -.-. Nudzi wam sie ? Bo ja np studiuje dziennie i jeszcze pracuje do polnocy bo rodzice nie maja pieniadzy wiec nie wychodzi to tylko z mojego lenistwa. A osobom ktore podaly mi ksiazki dziekuje bardzo za wskazowki i pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Zajrzyj do Tatarkiewicza - tom 1 i 2. Są dostępne online. Masz wszystko, czego prawdopodobnie potrzebujesz i na mniej niż 400 stron.
![]() |
#13 |
Z deszczem w butach
|
Wszystkie zagadnienia sa tak naprawde rozlegle i komus musialoby sie chciec poswiecic sporo czasu na streszczenie Ci tego. Jesli nie chce Ci sie/ nie masz czasu/ whatever, to raczej nie liczylabym na pomoc obcych osob na forum, a predzej na zaliczenie na pande lub ladne oczy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Poza tym rowniez odsylam do Tatarkiewicza. Mozesz tez skorzystac z B. Russela, Coplestona czy Reale. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Szalony Kapelusznik
|
Też miałam filozofię na I roku i żyję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam - odpowiedzi na te pytania znajdziesz nawet w kieszonkowych wydaniach słowników filozoficznych.
Ciekawe czy dalej się uczy się teoria państwa na podstawie dialogu "Państwo", który w rzeczywistości jest o duszy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po drugie to nie takie trudne, może cię zaskoczę ale internet w zupełności wystarczy- najprawdopodobniej wszyscy tak zrobią- będzie grupa która nic nie zrobi i tak zaliczy bo studentów mało a kasa za każdym płynie(chodź ta uwaga mało dydaktyczna akurat). "Kant" i "sąd" dwa pierwsze wyniki pokazane przez google pozwolą Ci zaliczyć na 100 %. Pan doktor pewnikiem sam się posiłkuje tylko oczywiście nie da poznać. A jak będzie dymił to wybierz sobie jakiś "fragmencik filozofii", który nie jest umieszczony w konspekcie (pan doktor nie ma wyrytego na blachę) i go zagnij... ale to w ostateczności. A tak od siebie to jeśli nie miałaś nic wspólnego z filozofią to weź pierwszy temat jest podług mnie najłatwiejszy. Na wikipedii jest w kilku akapitach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja polecałabym Coplestone i Reala na Tatarkiewicza niektórzy wykładowcy mają uczulenie a niestety można się czasami skapnąć kto z czego korzystał.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.