|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie można spędzić czas z dziećmi?
Dawno nie byłem na forum, ale potrzebuje waszej pomocy. Otóż, ostatnio razem ze znajomymi i z dziećmi spacerowaliśmy po centrum Warszawy wieczorem i postanowiliśmy usiąść gdzieś z dziećmi by spokojnie porozmawiać. Okazuje się, że znalezienie sprzyjającego miejsca nie jest łatwe. Uświadomiłem sobie wtedy, że nie ma żadnej strony, która posiada rzetelne opisy miejsc, komentarze i w dodatku można szybko znaleźć ciekawą propocyję korzystając z mapy. Postanowiliśmy ze znajomymi wieczorami przygotować taki serwis, by nam rodzicom żyło się lepiej, bo przecież mając dzieci nie jesteśmy skazani na siedzenie w domu. Ważne by informacje zawarte w takim serwisie były rzetelne, jeśli macie miejsca do polecenia to zapraszam na www.dzieciecezakamarki.pl , ewentualnie piszcie w postach jakie miejsca i gdzie polecacie.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy twój post nie zostanie uznany za reklamę, ale mnie sie pomysł strony z mapa bardzo podoba. Większość informacji dostępnych na innych stronach jest nieaktualna niestety.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie można spędzić czas z dziećmi?
Reklama? Hahaha, reklamy na forum prawie uniemożliwiły mi napisanie czegokolwiek..
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo przydatny serwis! Brakuje ogólnie takich info w sieci więc strzał w 10!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
To prawda, dlatego postanowiłem stworzyć takie narzędzie, bo sam chciałbym znać więcej miejsc, ale do tego potrzebuję pomocy internautów, ale niestety odzew jest marny. Nikt nie chce dodać nic od siebie.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba trzeba to jakos rozreklamowac
ja dodam od siebie jak juz bede na miejscu i znajde miejsce
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Tu gdzie mieszkam nie ma miejsc stworzonych typowo dla dzieci. Kiedyś były zajęcia rytmiki dla takich maluchów, ale mój akurat był na to za mały, potem jak już dorósł to zlikwidowali.
Na place zabaw typu figlolandia mamy zdecydowanie za daleko, bo gdzieś z 30 km w jedną stronę, dlatego też taka mapa bardzo by się nam przydała ![]() A już wypad do restauracji? Odpada, bo szkoda mi czasu na szukanie dobrego miejsca, gdzie i ja i Filip mógłby normalnie posiedzieć i nie ponudzić się. Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 Czas edycji: 2013-03-22 o 12:01 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Dlatego szukamy rodziców, którzy chcą pomóc nam tworzyć mapę, ale nie jest łatwo. Swoją drogą w niedzielę byliśmy w fajnym miejscu na Woli, zachęcam do wyrażania opini: http://dzieciecezakamarki.pl/hocki-klocki/
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Niestety nie damy radę całej Polski zwiedzić, angażujemy znajomych z innych miast, internauci sami dodają miejsca, ale dużo jeszcze do tego by skompletować większość miejsc. A jak się okazuje jest ich bardzo dużo a świadomość jest mała. Dostaliśmy np. informację do znajomych, że jest coś takiego jak kocia bawialnia, jestem w szoku, zobaczcie: http://dzieciecezakamarki.pl/kocia-bawiania-fiona/
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
„Bajkami po Warszawie” – poznaj Warszawę Fredry i Tuwima
Zapraszamy na gry miejskie dla dzieci śladami życia i twórczości Aleksandra Fredry i Juliana Tuwima, realizowane przez Fundację Aktywni Uczestnicy Miasta dzięki wsparciu finansowemu Miasta Stołecznego Warszawy. KIEDY? Fredro: 20 lipca (sobota), 28 lipca (niedziela) g. 12 Tuwim: 21 lipca (niedziela), 27 lipca (sobota) g. 12 GDZIE? Fredro: ul. Fredry, tablica poświęcona poecie Tuwim: ul. Tuwima, tablica poświęcona poecie „Bajkami po Warszawie” jest autorską, edukacyjną grą miejską dla dzieci w wieku od 6 do 12 lat. Jej celem jest popularyzacja wierszy Juliana Tuwima i Aleksandra Fredry. Projekt zachęca do aktywnego spędzania czasu z rodziną i przyjaciółmi podczas gier terenowych, a jednocześnie w atrakcyjny sposób – w oparciu o innowacyjny przewodnik do kolorowania, uzupełniania i malowania – przybliża sylwetki dwóch znanych polskich poetów. W każdej grze weźmie udział maksymalnie 30 dzieci z rodzicami lub opiekunami. Zapisy są prowadzone drogą mejlową pod adresem zapisy@bajkamipowarszawie .pl. Liczy się kolejność zapisów. Każdy uczestnik gry otrzyma na starcie nasz przewodnik, a jego zadaniem będzie wykonanie 15 zadań powiązanych z życiem i twórczością wybranego poety. Książka zawiera także ciekawostki i wskazówki dotyczące trasy. Będziemy podążać śladami Juliana Tuwima i Aleksandra Fredry, ponieważ 2013 jest rokiem tych poetów. W bieżącym roku obchodzimy 220. rocznicę urodzin Aleksandra Fredry oraz 60. rocznicę śmierci Juliana Tuwima, a jednocześnie 100. rocznicę jego debiutu literackiego. www.bajkamipowarszawie.waw.pl |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

ja dodam od siebie jak juz bede na miejscu i znajde miejsce