Recenzja kosmetyków Synergen - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 16:56   #1
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Recenzja kosmetyków Synergen

Do testowania otrzymałam zestaw kosmetyków Synergen, w którego skład wchodzą:
- maseczkę przeciwtrądzikową
- antyperspirant w kulce
- kokosowe masło do ciała
- antybakteryjny korektor przeciw wypryskom
- krem nawilżająco-matujący
- antybakteryjny puder w kompakcie
- punktowy żel przeciw wypryskom.

Moja cera:
- jasna,
- mieszana,
- wrażliwa,
- nie jest alergiczna,
- często bywa przesuszona
- sporadycznie "coś" na niej wyskoczy.

AVONOWE I ORIFLAMOWE

Edytowane przez Suszara
Czas edycji: 2012-02-21 o 18:28 Powód: -
Suszara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 17:12   #2
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara
Dot.: Recenzja kosmetyków Synergen

Jako pierwszy pod nóż pójdzie żel na wypryski.

Prezentacja:
Pełna nazwa kosmetyku: Anti - Pickel Gel (Punktowy żel na wypryski)
Pojemność: 15 ml
Opakowanie: mała tubka, posiada zakrętkę, na ktorej wygodnie można produkt postawić.

Działanie:
Na pewno zaletą będzie, że szybko działa, nie szczypie po nałożeniu na skórę i nie spływa z miejsca aplikacji.
Nie wywołuje zaczerwienień, ani podrażenień.
Nałożony na noc, powoduje, że rano wyprysk staje się o wiele mniej widoczny, szybko się goi.

Wrażenia ogóle:
Zawartość jest dość płynna, preparat nie posiada koloru, jego zapach jest troszkę chemiczny, nie przeszkadza. Mimo rzadkiej konsystencji kosmetyk jest wydajny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg thumb31_8898312.jpg (21,9 KB, 4 załadowań)

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Stary 2012-02-21, 17:20   #3
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Krem nawilżający cera mieszana

Prezentacja:
Pełna nazwa kosmetyku: Hydro - Creme Mischhaut (Krem nawilżający do cery mieszanej)
Pojemność: 50 ml
Opakowanie: porządny szklany słoiczek z solidną platikową, białą zakrętką

Działanie:
Przyjemnie nawilża, nie pozostawia tłustej warstwy, matuje cerę.
Zawiera pantenol, przez co nie mamy wrażenia "ściągniętej" buzi.
Nie powoduje zaczerwienień. Delikatnie pachnie. Ma przyjemną kremową konsystencję, szybko się wchłania.

Wrażenia ogóle:
Bardzo przyjemny krem, na pewno pozostanę przy nim na dłużej. Jestem zadowolona z jego działania. Ładnie wyrównuje koloryt i cera staje się dzięki niemu promnienna i świeża.
Krem stosuję także na szyję i dekolt, tam równie dobrze działa i dobrze jest tolerowany.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg thumb31_8703620.jpg (21,6 KB, 4 załadowań)

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Stary 2012-02-21, 17:30   #4
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Maseczka przeciwtrądzikowa

Prezentacja:
Pełna nazwa kosmetyku: Anti-Pickel Maske Antibakteriell, Maseczka Przeciwtrądzikowa
Pojemność: 2 x 7,5 ml
Opakowanie: dwie połączone ze sobą saszetki.

Działanie:
Na pewno porządnie oczyszcza cerę, usuwa wągry, zaskórniki, drobne niedoskonałości, te większe skutecznie zmniejsza, sprawia, że szybciej znikają. Nie jest agresywna, nie piecze. Dzięki bisabololowi (;P)i etanolowi dodatkowo pielęgnuje skórę.

Wrażenia ogóle:
Ciekawa maseczka, którą warto jest mieć zawsze w kosmetyczce, nie tylko przed wielkim wyjściem.
Mimo, iż nie posiadam cery trądzikowej (ale mieszaną) zadowolona jestem z efektu oczyszczenia i odświeżenia cery.
Polecam zastosowanie po jej użyciu kremu nawilżającego, gdyż wrażliwcom na pewno ściągnie cerę na dłużej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31178.jpg (11,3 KB, 1 załadowań)

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Stary 2012-02-21, 17:40   #5
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Masło kokosowe do ciała

Prezentacja:
Pełna nazwa kosmetyku: Coconut Body Butter (Masło do ciała kokosowe)
Pojemność: 250 ml
Opakowanie: niebieskie solidne opakowanie, zamykane zakrętką.

Działanie:
Nawilża, nawilża, nawilża!
Ma dość gęstą konsystencję, ale nie jest "tępe" jak na masło przystało, ładnie się rozsmarowuje, szybko wchłania i pozostawia nietłustą warstewkę ochronną. Pielęgnuje i odżywia skórę.

Wrażenia ogóle:
Bardzo mi odpowiada. Generalnie nie lubię mazideł typu masło, ani zapachu kokosa. A tu proszę, polubiłam to masło, za wszystko za zapach, bo nie jest wcale intensywny, na skórze słabnie, jest subtelniejszy niż z opakowania, za kosnstencję, bo nie trzeba się mordować z jego rozsmarowaniem. Poza tym kosmetyk jest bardzo wydajny.
Dla mnie rewelacja, chyba się z nim zaprzyjaźnię! Jak narazie jest absolutnie na TAK!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 98786.jpg (25,4 KB, 2 załadowań)

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Stary 2012-02-21, 17:53   #6
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Antyperspirant do skóry wrażliwej

Prezentacja:
Pełna nazwa kosmetyku: Balsam deo roll-on sensible haut (Antyperspirant do skóry wrażliwej)
Pojemność: 50 ml
Opakowanie: białe platikowe, zakręcane fuksjową nakrętką.

Działanie:
Zerowa zawartość alkoholu sprawia, że można go śmiało stosować nawet zaraz po depilacji. Kremowa konsystencja sprawia, że kosmetyku na kulce jest tylko tyle, ile być powinno, nie wydostaje się go za dużo.

Wrażenia ogóle:

Nie jestem do końca przekonana, gdyż za krótko go użytkuję, aczkolwiek, to co zaobsewowałam po kilku dniach, to na pewno fakt, że jest wydajny, nie jest rzadki, czego w kulkach nie lubię, szybko wysycha, co jest bardzo ważne, gdy się śpieszymy. Zawsze w domu mam kilka dezodorantów, w róznych formach, przeważają jednak sztyfty, ze względu na szybkość i wygodę.
Balsam jest delikatny a przy tym ma miły zapach, troszke jakby słodki i kwiatowy.
Myślę, że jest niezły, ale dla pewności trzeba mu dać więcej czasu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 966788_1.jpg (69,6 KB, 1 załadowań)

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Stary 2012-02-21, 18:03   #7
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Korektor przeciw wypryskom

Prezentacja:
Pełna nazwa kosmetyku:Pickelabdeckstift Antibakteriell (Korektor przeciw wypryskom)
Pojemność: 4 g
Opakowanie: przypomina szminkę, białe platikowe, połówki oddzielone od siebie srebrnym paseczkiem

Działanie:
Masuje wypryski, zaczerwienienia, jednocześnie je wysuszając, odkaża cerę. Zapobiega "wzrostowi" małych problemów skórnych.

Wrażenia ogóle:
Opakowanie sprytne, małe, wszędzie się mieści. Posiadam korektor w odcieniu Vanilla 01 który jest najjaśniejszy, idealnie pasuje do mojego bladego lica.
Korektor ładnie kryje, nie pozostawia widocznych śladów, plam. Pachnie trochę chemicznie, ale używam go "takie ilości", że mi nie przeszkadza.
Dzięki zawartości bisabolobu jednocześnie odżywia skórę, przez co miejsce aplikacji nie łuszczy się.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 45248_Synergen_KorektorPrzeciwWypryskomVanilla_A.jpg (7,3 KB, 3 załadowań)

AVONOWE I ORIFLAMOWE

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 18:23   #8
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Puder w kompakcie

Prezentacja:

Pełna nazwa kosmetyku: Compact Powder unreine haut antibakteriell (Antybakteryjny puder w kompakcie)
Pojemność: 9 g
Opakowanie: okrągłe plastikowe opakowanie z przeźroczystym wieczkiem

Działanie:
Nie zatyka porów, ładnie matuje cerę, jest lekki i nie tworzy efektu maski. Każda z nas powinna mieć takie cudo w torebce, może niekoniecznie antybakteryjny!

Wrażenia ogóle:
Puder jest dość jasny, posiadam odcień 01 one, ale ładnie zgrywa się z moją buzią. Nie wymaga wielokrotnego nakładania w ciągu dnia. Jest wydajny i posiada przedziwny aplikator, w kształcie łopatki. Niestety nauczona makijażu pędzlami w ogóle nie potrafiłam nałożyć tego pudru załączonym ustrojstwem. Dla mnie jedynym minusem jest jego zapach, dość dziwny, nawet nie chemiczny, po prostu nieprzyjemny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2712.jpg (12,2 KB, 3 załadowań)

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Stary 2013-06-26, 10:47   #9
magdalenka0995
Przyczajenie

Używam pudru SYNERGEN compact powder. nr 3 .

Jest dobry nie uczula, kryje niedoskonałości. Lecz używam go nie po nałożeniu podkładu tylko przed. dopiero na niego nakładam podkłam lirene nature matte. Utrzymuje mi sie makijaż 4 godziny. Razem dobrze ze sobą grają, lecz szukam jeszcze czegoś lepszego ![COLOR="Silver"]

Edytowane przez magdalenka0995
Czas edycji: 2013-06-26 o 10:49
magdalenka0995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości