|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jakie studia i praca?
Cześć. Piszę na forum, bo mam nadzieję, że wypowiedź liczniejszego grona pomoże. Niedługo matura a ja nadal nie mogę zdecydować się na kierunek studiów i przyszłą pracę (zdaję maturę z przedmiotów ścisłych i angielskiego wszystko w poz. rozsz.). Wiem na pewno, że nie chcę spędzić życia zakopana w papierach w jakiejś firmie... Potrzebuję zawodu, który będzie ciekawy, nieprzeciętny, pasjonujący, nawet aktywny... Kiedyś chciałam do policji, ale od kiedy ograniczyli tak możliwości w WSPol w Szczytnie to nie wiem czy to dobry pomysł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie studia i praca?
Inżynieria materiałowa ;D- polecam
![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wszystko zależy od twoich upodobań. Moim zdaniem, kierunki które nie zagonią cię do pracy za biurkiem to te przyrodnicze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W Warszawie na Uni S. kard. Wyszyńskiego jest kierunek jak nauki ścisłe, gdzie w trakcie studiów uczysz się fizyki, matematyki i chemii jednocześnie. Na wielu uniwerkach są też międzywydziałowe indywidualne studia matematyczno-przyrodnicze. Wybierasz sobie sama przedmioty z wielu kręgów przyrodniczo-matematycznych, a magisterkę piszesz z jednej dziedziny (lub 2 prace z dwóch).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja preferuję bardziej praktyczne podejście do nauki. Po co uczyć się rzeczy, które nie przydadzą ci się w późniejszym życiu. Studia ukierunkowane na konkretny zawód wydają mi się o wiele ciekawsze. Np. http://www.glos.upwr.edu.pl/aktualno...rzyszlosc.html
Wydaje mi się, że jest to modny temat i przyszłościowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.