|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Studia licencjackie czy magisterskie - administracja
Drogie Wizażanki,
potrzebuję Waszej opinii i wiedzy. Sytuacja wygląda tak: właśnie skończyłam studia magisterskie z resocjalizacji. Pomyślałam sobie, że chciałabym jeszcze zapoznać się z administracją - zaocznie, bo po latach nauki resocjalizacja przestała mnie kręcić i nie widzę się w tym zawodzie - skończyłam, bo zaczęłam ![]() Teraz pytanie: skoro mam już magistra, to powinnam wybrać teraz studia licencjackie czy magisterskie (zasady kwalifikacji na magisterkę na UW: "Na studia na podstawie złożonych dokumentów przyjmowane będą w ramach limitu miejsc osoby, które posiadają tytuł magistra, licencjata, inżyniera lub równorzędny uzyskany na dowolnym kierunku.")? Czy sama magisterka z administracji będzie się liczyć u potencjalnych pracodawców, czy ważniejszy jest tutaj licencjat - może się orientujecie lub macie jakieś doświadczenie? Czy jest sens studiować administrację na magisterskich, nie mając licencjatu? Proszę o radę! ![]() Edytowane przez aalutka Czas edycji: 2013-07-18 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studia licencjackie czy magisterskie - administracja
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
np. w kadrach sądu albo innej placówki, zresztą już wzięłam udział w jednym konkursie na stanowisko w kadrach w sądzie, ale raczej na etapie sprawdzenia umiejętności praktycznych wypadnę blado
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
idź na magisterkę ale wybierz coś innego bo administracja nie ma przyszłości i teraz nawet nie ma pracy w administracji...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Licencjackie dzienne, a mgr zaocznie.Warto zdobyc doswiadczenie w trakcie pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41859738]idź na magisterkę ale wybierz coś innego bo administracja nie ma przyszłości i teraz nawet nie ma pracy w administracji...[/QUOTE]
Z jednej strony bym się zgodziła, ale z drugiej... teraz o prawie każdym kierunku można powiedzieć, że po jego skończeniu praca nie będzie na nas czekać (w tym właśnie po mojej resocjalizacji ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę podobnie i uważam, że to by było najlepsze dla mnie wyjście ![]() ![]() Może jest tutaj ktoś, kto studiował administrację na licencjackich i magisterskich (najlepiej na UW ![]() ![]() Edytowane przez aalutka Czas edycji: 2013-07-19 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jak znajdzie się ktoś taki i doradzi? ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Znalazłam jeszcze coś takiego: "Na niestacjonarne studia II stopnia przyjmowane będą: * Osoby, które posiadają tytuł magistra, licencjata, inżyniera lub równorzędny, * Osoby, zakwalifikowane na studia, których program studiów odbiegał od programu studiów pierwszego stopnia na kierunku Administracja Wydziału Prawa i Administracji UW, będą zobowiązane do zaliczenia różnicy programowej." Czy to znaczy, że wtedy trzeba będzie zaliczać dodatkowe przedmioty, które były na studiach I stopnia i w ten sposób magisterskie byłyby dobrym wyborem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja bym proponowała zamiast bawić się w kolejną magisterkę, zrobić podyplomówkę z administracji. Wydaje mi się, że wybierając podyplomówkę na jakiejś porządnej uczelni, więcej wyniesiesz niż np. z magisterki + wyjdzie taniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Niestety jest taki minus, że za jeden przedmiot wyrównujący różnice programowe płaci się 250zł. A może być ich sporo...
Z kolei studia podyplomowe kosztują 5250zł za 3 semestry, a magisterskie 5500zł i semestry 4. Magisterskie kończą się dyplomem magistra, natomiast podyplomowe - świadectwem ukończenia. Zastanawiam się, czy podyplomowe z administracji będą w ogóle poważnie traktowane przez pracodawców jako element mojego wykształcenia... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aalutka Czas edycji: 2013-07-21 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Studia podyplomowe z administracji rządowej na UW kosztują 3800 zł za rok (i trwają rok). Powiem tak, chwilowo jestem na praktykach w Ministerstwie Edukacji Narodowej, zastępuję pewną Panią. Dwie osoby, które pracują ze mną w pokoju są z wykształcenia nauczycielkami, dorobiły sobie roczną podyplomówkę i na chwilę obecną pracują w ministerstwie. Więc moim zdaniem nie jest to zła opcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.studiadoktoranckie.uw.edu...pdf?1367842031 147 str. (choć link brzmi jakbym mówiła o doktoranckich...) Edytowane przez aalutka Czas edycji: 2013-07-21 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
http://www.inp.uw.edu.pl/?q=studia_podyplomowe/psaris proszę bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.