![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Kępki rzęs - jak je stosować ? ;-)
Niedługo jadę na wesele i postanowiłam mieć zalotne spojrzenie ;-) i kupiłam sobie kępki rzęs (Art deco) i nie mam pojęcia co z nimi dalej robić? :-(. Proszę o wskazówki jak po kolei i co robić.... chodzi mi o makijaż oka i kiedy te rzęsy i jak przyklejać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
![]()
Naprawdę nikt nie wie? :-( Może wątek powinnam zamieścić na Moje Makijaże ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kępki rzęs - jak je stosować ? ;-)
archiwum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kępki rzęs Adrell
Mam do Was kilka pytań. Czy któraś z Was używała tych rzęs? Mają kilka długości? Dobrze się trzymaja?
Szukałam w KWC ale nie znalazłam ich ![]() Może tu znajdę odpowiedzi na nurtujące mnie pytani... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kępki rzęs Adrell
Zglos sie w tej sprawie do pauli78 ona napewno Ci pomoze bo ich uzywala/uzywa
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kępki rzęs Adrell
nikt ich nie używał?
Paula , zajrzyj tu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kępki rzęs??
Czy ktoras z Was doklejala sobie kiedys pojedyncze kepki rzes?Latwo sie je instaluje?Jak dlugo sie trzymaja?Prosze o Wasze opinie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kępki rzęs??
Kępki rzęs przykleja się łatwo, gdyż zwyczajnie przykłada się je u nasady naturalnych rzęs w wybranym miejscu. Ich trwałość zależy od jakości kleju, jakiego użyjesz. Więcej na ten temat w archiwum forum.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
kępki rzęs - przyklejanie :)
Witam,
poradźcie mi czy najpierw nałożyć podkład a później przykleić kępki czy też odwrotnie? jakoś mam wrażenie, że nakładanie ich na podkład może zmniejszyć działanie kleju ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dot.: kępki rzęs - przyklejanie :)
Ja przed przyklejeniem rzes maluje oczy eyelinerem, i wszystko sie ładnie przykleja, a i lepiej wyglada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
najpierw kepki pozniej podklad...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
eyelinera nie używam więc najpierw przykleję rzęski a potem podkład ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie odnośnie kępek:
Czy mogę pomalować rzęsy tuszem? Jeśli tak to przed przyklejeniem kępek czy po? Zielona jestem w sprawie kępek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Kępki
Całe życie myślałam, że kępki kleji się podobnie jak rzęsy czyli przy lini rzęs od góry. A tu nagle czytam w szanowanym piśmie, że nie dość ,że do rzęs to jeszcze od dołu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kępki
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67405
tu masz bardzo ciekawy i przydatny temat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
naprawde tak napisali?
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A no proszę... hmmm, mi sie zawsze zdawało że od góry... bo od spodu to jak przyczepić?? I do czego??
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
chyba w urodzie lub hot (red. ta sama). Się trochę zdziwiłam. Ale cóż, może żeczywiście tak jest lepiej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
ja to robie w ten sposob: biore penseta kepke (blisko podstawy), wtedy podstawa "idzie ku gorze". patrzac w gore umocowuje kepke miedzy rzesami, a czasami przykleja mi sie do rzes. jesli klej jest dobry, to wytrzyma. na razie tylko nie opanowalam sztuki umieszczania kepki tak, aby trzymala sie prosto, bo czesto gdzies sie przekrzywia
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Zdaje mi się że przyklejanie od spodu do wyższa szkoła jazdy. Samemu chyba jest to dosyć trudne.
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Kanebo cream finish
Bardzo prosze o opinie? Przeczytałam już wszystko na Wizażu i Mua. Czy do mieszanej cery z tendencją do przesuszania będzie dobry? Czy jest trwały i nie robi maski? Czy znajdę cos jasnego i w ciepłej tonacji? Do Douglasa mam dość daleko i nie wiem czy warto tracić czas. Dodam, ze uzywałam w słoiczku L'oreala i byłam bardzo zadowolona, ale nie lubię kupowac 2 razy tego samego, niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Kępki rzęs
Hej!
Mam pytanie co do przyklejanych kępek rzęs. A mianowicie czy przykleja się je przed makijażem ogolnym czy juz po? mam na mysli kreski fluid ogolny makijaż oczu czy cos, I jeszcze jedno, macza się tę kepkę w kleju i nakleja się je tuż nad naturalnymi rzesami tak? bo czytalam tego na necie troche ale jakos to nie zrozumiale napisane . prsze o wszybką odpowiedź, pzodrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kępki rzęs
Zapraszamy na forum "Pytania do wizażystki"
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
w trakcie makijażu przykleja się kępki jak robisz oko.. a kępki przykleja się równo tak jak naturalnie rosną rzęsy na tej samej wysokości co naturalne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
no ale ja mam je miedzy rzesami wklejac bo tak czytalam na necie ale mi sie wydaje, ze to chodiz o to zeby je naklejac tak rowno z tym co sie moje rzesy zaczynaja czyli jakby nad nimi na powiece, i jakto w trakcie makijazu czyli np jak juz uzyje fluidu i np namaluje sobie kreske na oku i wtedy je przykleic i dalej malowac te oko?a cienie lub kreska robiona eyelynerem nie spowoduja ze sie gorzej przyklei?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja kępki przyklejam zawsze na koniec.
Kępki przyklejasz na prawdziwe rzęsy, na granicy rzęs a powieki. Jak masz dobry klej, to nic mu nie będzie przeszkadzać i powinien się zrobić po chwili przezroczysty, tak, że nic a nic go nie widać ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
oj, to podepnę się pod wątek z ciut podobnym problemem
![]() Otóż kupiłam sobie rzęsy (w całości, nie kępki) razem z klejem z firmy AnnCo (promocja w Naturze ![]() Kurcze ![]() ![]() Aha i jeszcze inna sprawa-staram się je nakleić tuż nad linią rzęs, ale mimo to widać je delikatnie "oddzielnie"....moje nie "wplatają" się w sztuczne i beznadziejnie to wygląda ![]() Czy któraś z Was, kochane Wizażanki, może mi jeszcze jakoś pomóc, czy jestem już raczej skazana na klęskę? ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
a propos kępek polecam mój sposób:
rozchylcie swoje naturalne rzęsy na boki (taki przedziałek jakby), wklejcie kępkę, a po zaschnięciu kleju przeczeszcie rzęsy czystą szczoteczką do ich rozczesywania (albo starą oczyszczoną szczoteczką od tuszu) w ten sposób mamy większą szansę trafić tam, gdzie faktycznie wyrastają naturalne rzęsy.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2009-12-30 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
kępki przykleja się 3-4tylko na końcu. najpierw nakładamy bazę następnie podkład i osypujemy twarz sypkim pudrem potem przechodzimy do oczu to dobry moment na przyklejenie rzęs bądź kępek. Potem baza pod cienie, cienie kreska linerem i tuszowanie rzęs...później modelowanie buzi,róż i usta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.