|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Szkoła policealna i dzienne studia = możliwe?
Witajcie drogie Wizazanki
![]() Z gory przepraszam za brak polskich znakow, mam nadzieje ze watek bedzie w miare czytelny. Licze na Wasze doswiadczenie i pomyslowosc ![]() Otoz studiuje dziennie na 1 roku ciekawy, choc nie przyszlosciowy kierunek. Nie jest on zbyt wymagajacy (tylko okres sesji jest dosc intensywny), zajecia od poniedzialku do czwartku w godzinach od 8 do maksymalnie 15. Mam na nich zajecia terenowe w semestrze letnim ok. tydzien, maksymalnie dwa. Drugi rok bedzie wygladal podobnie wedle aktualnego planu na rok 2012/2013. Ostatnio stwierdzilam, ze chcialabym poszerzyc swoje CV, nie nowymi studiami, a zdobywajac juz konkretnie zawod - technik dentystyczny w policealnej szkole (nie ma to nic wspolnego z moimi studiami). I tu rodzi sie moje pytanie: Czy da rade studiowac dziennie i uczyc sie w szkole policealnej rowniez w trybie dziennym? (zaocznie technik dentystyczny niestety odpada - 400 zl za miesiac przez 2,5 roku to dla mnie za duzo, nie chce juz bardziej obciazac rodzicow). Mial ktos stycznosc jak wyglada plan na takim kierunku? Niestety nie moge znalezc takiej informacji na stronie szkoly. Jakies sugestie? Doswiadczenia? Albo wizazanki po technice dentystycznej? Bede bardzo wdzieczna za pomoc!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Władca Wizażu
|
Dot.: Szkoła policealna i dzienne studia = możliwe?
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Chce miec mozliwosc wyboru, i nie puszkowac sie w jednej dziedzinie.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Z gory zakladasz, ze 'po lebkach'.
Nie mam zamiaru zreszta tlumaczyc swojej decyzji, sprecyzowalam pytanie czy da sie robic oba kierunki dziennie. |
|
|
|
|
#6 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Da się :- )
Ja robiąć 2 rok technika farmacji (w weekendy), zaczęłam jednocześnie 1 rok farmy na uniwerku. Było ciężko i wspominam to jako piekło na ziemi, zwłaszcza w sesji, ale dałam radę. Jeśli masz luźne studia i szkołę miałabyś tylko w weekendy, to spokojnie sobie poradzisz :- ) |
|
|
|
|
#8 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to tylko i wyłącznie kwestia planu :P Już pomijam kwestie, że w weekend będziesz musiała zapewne wszystko ogarniać :P
W policealnej musisz mieć 51% obecności, jeśli byś miała studia rano, a policealną po południu (lub na odwrót) to by pewnie dało radę. Pytanie tylko czy tak jak było wspominane będziesz w stanie się zaangażować. Ja mam 2 policealne zaocznie plus dzienne studia. Fizycznie nie jest to problem, bo zjazdy mi się przeplatają, ale tak bardziej psychicznie.. ciężko to wszystko ogarniać. Ostatnio miałam tak, że miałam to + jeszcze praktyki od 16. Mam akurat to szczęście, że z moim planem na studiach dałam radę, ale w następnym semestrze muszę też zrobić praktyki i nie wiem czy będę mieć takie szczęście.. I jak o tym myślę, to sama nie wiem czy to był dobry pomysł.. bo czuję, że w niczym nie jestem dobra.. |
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
ja uwazam, że to dobry pomysł łączyć dwie rzeczy. Teraz z pracą jest różnie i trzeba być wszechstronnym. Moja koleżanka studiuje dwa kierunki na dziennych w dwóch szkołach i daje rade. w jednej musiała się tylko z niektórymi zajęciami dogadać, żeby chodzić do innej grupy, bo jej się pokrywały. ja też rozważam wzięcie drugiego kierunku..
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
A co studiujesz? Jestem ciekawa
Sama idę w tym roku na studia i nie mam pojęcia co chcę studiować, a że mówisz, że kierunek ciekawy...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.