|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Przeniesienie z kierunku na kierunek
Witam dostałam się na SGGW na socjologię co mnie bardzo nie cieszy zawsze chciałam studiować stosunki międzynarodowe czy jest możliwość przeniesienia na SGH czy też UW ? Z góry dziękuję za informację.. lub czy też na SGGW z Socjologii można po jakimś czasie przenieść się na Zarządzanie.. czy jest taka możliwość?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przeniesienie z kierunku na kierunek
Z tego, co kojarzę to nie ma czegoś takiego jak przeniesienie się z jednego kierunku na zupełnie inny. Pierwszy raz o czymś takim słyszę.
Możesz rozpocząć nowy kierunek i ewentualnie, jeśli wykładowcy się zgodzą, możesz mieć przepisane przedmioty, które się powtarzają. I to działa też w obrębie rodzaju danego kierunku, czyli jeśli przepiszesz się z np. socjologii na zarządzanie [z humana na ekonomiczne nauki] to nie przepiszą Ci np. ekonomii, bo wiadomo, że różni się do poziomem itp. |
|
|
|
|
#3 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Na SGH nie ma w ogóle przeniesień z innych uczelni. Możesz zapisać się na wieczorowe i próbować przenieść się na dzienne, jeśli będziesz mieć wysoką średnią - może uda Ci się przenieść już po pierwszym semestrze. Możesz też zacząć za rok i wtedy mogą Ci przepisać niektóre przedmioty, np. logika, filozofia.
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przenosiłam się z jednego kierunku na zupełnie inny (pod koniec października), ale było to w obrębie jednej uczelni.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że przenosiłam się z kierunku inżynierskiego na naukę społeczną, nie wiem jak by to wyglądało w drugą stronę, ale próbować można.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.