|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Skórzany płaszcz - pomoc w wycenie
Hej dziewczyny, mam nadzieję, że doradzicie mi coś w tej banalnej sprawie
![]() Otóż mam do sprzedania płaszcz, ale nie mam zielonego pojęcia jak go wycenić. Jest to płaszcz ze skóry, pochodzi z szafy mojej babci. Już trochę lat ma (babcia sama nie pamięta kiedy dokładnie go kupiła, ale będzie miał koło 15-20 lat), ale z drugiej strony prawie w ogóle nie był noszony. Jest wykonany z prawdziwej skóry - mamy na to zaświadczenie od kuśnierza, specyficzny jest - ciężki, 'chrupiący' w ten charakterystyczny skórzany sposób. Z jednej strony wiem, że trudno będzie mi sprzedać taki vintage płaszcz, nawet ze skóry, za jakąś dobrą cenę, a z drugiej chciałabym żeby babcia coś jednak na tym zarobiła. Doradzicie za ile mogę próbować go wystawiać? Bo ja nawet pomysłu nie mam mówiąc szczerze, a szkoda żeby kolejne lata tak leżał i się marnował. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skórzany płaszcz - pomoc w wycenie
a kusnierz go nie chcial odkupic?
Plaszcz skorzany nie musi byc ciezki, zalezy od gatunku skory i techniki wykonania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nic nie wspominal, ale obejrzal, zaswiadczenie wystawil z pieczatka i wszystkim.
No ten akurat jest ciezki ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Najlepiej byłoby, gdybyś poprosiła kuśnierza o wycenę. Kto inny zna się na tym lepiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
najlepiej jakbyś go spróbowała sprzedać do jakiegoś zakładu bo podejrzewam, że prywatnie to ktoś będzie zainteresowany ale tylko po to żeby go wziąć na przeróbki - a że sama przeróbka będzie kosztować dużo to materiał będzie się opłacało pozyskać tylko po taniości
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Pomóż mi wycenić
Dziewczyny pomóżcie mi wycenić ten płaszcz. Na internecie nie mogę znaleźć tego modelu,a wiem ,że marka należy do drogich . Stan jest idealny !
Edytowane przez olciaakk Czas edycji: 2016-10-29 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Wydaje mi sie, ze mozesz sprobowac wystawić za 100 zł. A potem najwyzej zjechac z ceną ( nie wiem jak na portalach sprzedażowych to wygląda). A nie masz jakiejs zaprzyjaznionej krawcowej, ktora by go kupila? Zeby poprzerabiac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.