|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Decu na skórze
Witam! Mam zamiar zacząć się uczyć decoupagu, zamówiłam potrzebne materiały. Na początku chciałabym oczywiście poćwiczyć na małych przedmiotach typu doniczki itp. Myślę też o ozdobieniu pewnej rzeczy w przyszłości. Otóż jest to skórzana torba, dosyć stara. Niestety nie mam możliwości zamieszczenia zdjęcia (brak aparatu). Torba wygląda tak jak kiedyś wyglądały torby lekarskie (mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzi
![]() ![]() Dodam, że torba jest lakierowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Decu na skórze
ooo, dobre pytanie, tego nie wiem, ale moze ktoras z Was zna odpowiedz?
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam taką torebkę, ale nie mam pojęcia jak to było zrobione. Kupiłam od projektantki i muszę powiedzieć, że efekt jest niesamowity!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ta moja torba jest dosyć ciężka i nieporęczna, więc nie można jej traktować jako "podręcznej" torebki. Poprostu stoi w moim pokoju na podłodze, trzymam w niej przeróżne włóczki. Jest całkiem ciekawa, ale "wtapia" się w resztę pokoju. Myślę, że decoupage dodałby jej charakteru, ale nie chcę jej zniszczyć eksperymentowaniem. Mam nadzieję, że ktoś pomoże rozwiązać mój problem... Jest jeszcze jedna sprawa: w środku jest podszewka, strasznie poplamiona i w ogóle paskudna (w sumie ma prawo, bo ma pewnie ponad 50 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Tu jest przykladowa torba ozdobiona metoda decoupage
![]() Pozdrawiam Hela
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Piękna, ale jak dla mnie to chyba trochę tego wszystkiego za dużo. Te złote obwódki jakoś mi nie pasują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Eee, właśnie doczytałam, że ta torebka greglis wcale skórzana nie jest, no i znów w kropce jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja mam z pewnoscia skórzaną i powiedziano mi, że to jest decu. Wygląda jednak jak ręcznie malowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Rany już się nie mogę doczekać kiedy dostanę paczkę z wszystkimi potrzebnymi materiałami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
co do tej torebki - taka w typie barokowym (nie mowie o wzorze a o przepychu
![]() ![]()
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
jejku jejku. zaden barok! secesja! i nawte pod względem przepychu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Co to jest ta matoda decoupage?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Poszperaj w internecie. Np. www.stamperia.com/pl a tam kliknij w "lekcje"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Cholera!! Nie spodziewałam się, że tak szybko paczka przyjdzie (zamówienie złożyłam w sobotę) - dziś był listonosz a ja forsy w domu nie miałam i musiał awizo zostawić!! Dopiero jutro mogę iść na pocztę i odebrać!! Wściekła jestem na siebie, tak już chciałabym zacząć!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.